Näin löydät parhaat äkkilähdöt

Näin löydät parhaat äkkilähdöt

Kun mieli kaipaa lomalle, tartu äkkilähtöön.
Kun mieli kaipaa lomalle eikä määränpäällä ole niin väliä, tartu äkkilähtöön.

Äkkilähdöt ovat loistava tapa matkustaa edullisesti. Äkkilähdöt sopivat niille, joita ei haittaa matkalle lähtö lyhyellä varoitusajalla, ja jotka ovat avoimia matkakohteen suhteen eli tärkeintä on päästä matkaan eikä määränpäällä ole niin väliä.

Äkkilähdöillä tarkoitetaan yleensä pakettimatkoja, jotka myydään viime hetkillä, vain lyhyen aikaa ennen matkapäiviä. Yleensä hintaan kuuluvat lennot ja majoitus, mutta usein on tarjolla myös pelkkiä lentoja alennettuun hintaan.

Äkkilähtöjä on myös risteilyille, joista myös kerrotaan tällä sivulla.

Äkkilähdöt – suosituimmat kohteet

Ei liene yllätys, että eniten äkkilähtöjä on suomalaisten suosituimpiin kohteisiin kuten Kanariansaarille ja Espanjan aurinkorannikolle, Kreetalle ja Turkkiin.

Mutta äkkilähtöjä löytää myös eksoottisiin kohteisiin, joihin on jäänyt matkoja myymättä: esimerkiksi Kuubaan ja muihin Karibianmeren kohteisiin.

Äkkilähdöt – varaudu yllätyksiin

Äkkilähtöihin sisältyy yllätyselementti. Kyseessä kun ovat matkat, jotka ovat syystä tai toisesta jääneet alun perin myymättä. Hotelli voi olla huonommasta päästä tai hotellia – ja jopa kohdetta – saattaa joutua vaihtamaan kesken matkan. Kannattaakin lukea tarkkaan, mitä äkkilähtö oikeasti sisältää. Usein hotelli on vielä matkaa varattaessa määrittelemätön eli se selviää vasta paikan päällä.

Vieläkin naurattaa erään tuttavan kokemus, kun hän otti yhden hengen äkkilähdön Kanariansaarille jaetulla majoituksella huoneistohotellissa. Hän joutui jakamaan huoneiston kolmen suomalaisen kännääjän kanssa. Sängyt oli päällystetty muovilla ja yksi kämppäkaveri toi huoneistoon maksullisia naisia harva se yö.

Kaveri osasi onneksi ottaa matkan maailmankatsomusta avartavana kokemuksena.

Huonot kokemukset äkkilähdöistä ovat onneksi harvinaisia, varsinkin jos vähän katsoo sen perään, millaiseen matkatarjoukseen tarttuu.

Suomalaisten matkatoimistojen äkkilähdöt

Käytännössä jokaisella pakettimatkoja myyvällä suomalaisella matkatoimistolla on omat sivunsa äkkilähdöille, mutta äkkilähtöjä kannattaa käydä katsomassa myös hieman pienemmiltä matkatoimistoilta.

Top10Matkatarjoukset -sivulta löydät eri matkatoimistojen äkkilähdöt kätevästi yhdestä paikasta. Voi rajata hakua esimerkiksi matkakohteen, matkan keston ja lähtökentän perusteella. Äkkilähdölle pääsee Helsingin lisäksi myös Oulusta, Turusta ja Tampereelta!

Kaupunkilomien äkkilähdöt

Äkkilähdöillä ajatellaan usein vain pakettimatkoja eli valmismatkoja myyvien matkatoimistojen viime hetken tarjouksia. Mutta äkkilähtöjä löytää myös kaupunkikohteisiin.

Monilla matkatoimistoilla on oma sivunsa viime hetken tarjouksille, joilla saa lennon ja hotellit edullisesti. Jopa alle 200 eurolla voi päästä kolmeksi yöksi esimerkiksi Riikaan tai Vilnaan minilomalle ja reilulla 300 eurolla lennot ja hotellin voi löytää suurimpaan osaan Euroopan kiehtovimmista kaupungeista.

Äkkilähdöt Tallinnaan ja Tukholmaan

Matkapojat myy edullisia äkkilähtöjä Tallinnaan ja Tukholmaan. Tarjoukset kattavat joko päiväristeilyn tai laivamatkan ja muutaman yön hotellimajoituksen.

Katso Matkapoikien äkkilähdöt.

Parhaat matkatarjoukset

Matkailualan uutuuksia ovat sivustot, jotka ovat keskittyneet myymään pelkästään viime hetken matkatarjouksia.

Tarjouksia kannattaa käydä katsomassa sivustolta Top10Matkatarjoukset.com. Sivuston tarjoukset tapaavat olla todella edullisia – mutta ne ovat voimassa vain rajoitetun ajan, joten matkapäätös kannattaa tehdä nopeasti.

Lentojen äkkilähdöt

Se aika on jo kaukana takana, kun vaikkapa Finnair myi edullisia standby-lippuja Finnairin omalla äkkilähdöt-sivullaan. Syynä lentojen standby-lippujen myynnin lopettamiseen ovat lentojen tiukentuneet turvamääräykset ja se, että lentoyhtiöt ovat siirtyneet joustavaan hinnoitteluun: lentolippujen hinnat elävät joka tapauksessa koko ajan kysynnän ja tarjonnan mukaan.

Lue lisää siitä, miten löytää halvat lennot.

Pelkkien lentojen äkkilähtötarjouksia myydään kuitenkin edelleen isojen matkanjärjestäjien äkkilähtöjen sivuilla. Tällöin lennetään pakettimatkojen charter-lennoilla, mutta hotelli ei kuulu hintaan.

Risteilyjen äkkilähdöt

Risteilytarjouksia kannattaa etsiä Travelbird-matkatoimiston risteilysivulta.