Belfast – matka Pohjois-Irlantiin

Irlannin saaren koilliskulma on kiehtova sekoitus brittiläistä ja irlantilaista kulttuuria. Rannikolta löytyy hengästyttäviä maisemia ja luonnonihmeitä, Pohjois-Irlannin trendikäs pääkaupunki Belfast puolestaan tarjoaa kiinnostavaa historiaa ja ikimuistoisia makuelämyksiä.

Titanic Belfast museo
Titanic Belfast kertoo maailman kenties kuuluisimman laivan traagisen tarinan. Museokäyntiin kannattaa varata useampi tunti. Kuva: Ville Palonen

Belfast on maailman kuuluisimman laivan, Titanicin, kaupunki. 1900-luvun alussa Belfastin telakka oli maailman suurin, ja teollisuus kukoisti kaupungissa. Titanic on edelleen vahvasti läsnä Belfastissa; laivaa ja sitä rakennuttanutta telakkaa kunnioittaa upea museo Titanic Belfast, joka avattiin vuonna 2012, sata vuotta laivan uppoamisen jälkeen.

Ajoitus oli osuva: Belfast elää uutta kukoistusta, ja museosta tuli saman tien kaupungille kauan kaivattu maamerkki ja imagonluoja – komeaa rakennusta on kutsuttu jopa Belfastin Guggenheimiksi.

Pohjois-Irlannin väkivaltaisuudet pitivät matkailijat poissa vuosikymmenten ajan. Nyt levottomuudet ovat taakse jäänyttä aikaa, ja Belfast on suositumpi matkakohde kuin koskaan. Väentungosta ei silti tarvitse pelätä: kaupungissa riittää edelleen särmää ja aitoa tunnelmaa. Belfastin keskusta on varsin pieni, asukkaitakin on kaupungissa vain 350 000.

Titanicin lisäksi Belfastista tekee ainutlaatuisen matkakohteen juuri Pohjois-Irlannin levottomuuksien perintö. Vaikka väkivaltaisuudet ovatkin loppuneet, erottavat ”rauhanmuurit” edelleen toisistaan katolisten ja protestanttien asuinalueet. Kyllä: jos Berliinin muuri kaatuikin ja aikaa sitten, eivät muurit ole vieläkään kokonaan kadonneet Euroopasta.

Belfast muuri portti
Belfastissa on vieläkin kymmeniä korkeita ”rauhanmuureja” ja niiden vankkoja portteja, jotka erottavat katolisten ja protestanttien asuinalueet toisistaan. Kuva: Ville Palonen

Etäisyydet ovat lyhyet Pohjois-Irlannin muille nähtävyyksille. Belfastiin ja Pohjois-Irlantiin tutustuukin kätevästi jo lyhyellä lomalla: Pohjois-Irlannin parhaat palat näkee 2-3 päivän autoreissulla pohjoisrannikkoa pitkin.

Tällä sivulla esitellään Belfastin parhaat nähtävyydet ja opastetut kierrokset, sekä kerrotaan Pohjois-Irlannin rannikolla kulkevasta Causeway Coastal -autoilureitistä.

Belfastin nähtävyydet

Belfastin parhaita nähtävyyksiä ovat Titanic-museo ja poliittisten muraalien peittämät ”rauhanmuurit”. Myös paikalliseen ruokakulttuuriin kannattaa paneutua kävelykierroksella tai omin päin kauppahallin herkkuja maistelemalla.

Titanic Belfast – traagisen laivan museo

Belfast Titanic museo
Titanic Belfast kertoo maailman kenties kuuluisimman laivan traagisen tarinan. Museokäyntiin kannattaa varata useampi tunti. Kuva: Ville Palonen

Belfastin nähtävyyksien ykkönen on upea museo Titanic Belfast, joka kertoo maailman kenties kuuluisimman laivan traagisen tarinan. Museokäyntiin kannattaa varata useampi tunti, sillä Titanicin rakentamisen ja haaksirikon lisäksi näyttely esittelee perinpohjaisesti koko Belfastin teollisen historian.

Belfast Titanic museo
Titanic Belfast kertoo maailman kenties kuuluisimman laivan traagisen tarinan. Museokäyntiin kannattaa varata useampi tunti. Kuva: Ville Palonen

Voit ostaa kätevästi netistä Titanic Belfastin pääsylipun.

Museo sijaitsee vain sadan metrin päässä paikasta, jossa Titanic rakennettiin. Telakka-alueesta on kunnostettu moderni Titanic Quarter, jossa kannattaa käydä myös risteilijässä HMS Caroline. Sotalaiva osallistui ensimmäisen maailmansodan suurimpaan meritaisteluun, vuonna 1916 käytyyn Skagerrakin taisteluun, jossa Iso-Britannia menetti 14 sota-alusta taistelussa saksalaisia vastaan – vain HMS Caroline palasi kotisatamaan. Entisöidyissä hyteissä, messissä ja konehuoneessa näkee, millaisissa oloissa HMS Carolinen miehistö purjehti.

Belfast Titanic Nomadic
Titanicin telakka-alueesta on kunnostettu moderni Titanic Quarter. Kuva: Ville Palonen

Aivan museon vieressä on Titanicin rakennuttaneen telakkayhtiön, Harland & Wolffin, entiseen pääkonttoriin upeasti vanhaa kunnioittaen kunnostettu design-hotelli Titanic Hotel Belfast.

Taksikierros Belfastin rauhanmuureilla

Belfast muuri taksi kierros
Rauhanmuureihin ja Pohjois-Irlannin konfliktiin tutustuu parhaiten taksikierroksella, joita järjestävät monet paikalliset matkatoimistot. Kuva: Ville Palonen

Vaikka Pohjois-Irlannin konflikti onkin suurimmalta osin takana, voi sen jäljet edelleen nähdä Belfastissa. Kaupungissa on kymmeniä korkeita ”rauhanmuureja” (Peace Lines), jotka erottavat katolisten ja protestanttien asuinalueet toisistaan. Katoliset ovat pääasiassa Pohjois-Irlannin itsenäisyyden tai Irlantiin liittymisen puolella, protestanttiset Iso-Britannian kannattajia.

Muurit eivät ole yhtenäinen kokonaisuus, vaan niitä tuntuu olevan siellä sun täällä lähiöissä (ei sentään kaupungin keskustassa). Osaa peittävät näyttävät muraalit, joihin on maalattu iskulauseita ja kuvia konfliktissa kuolleista. Yhden puolen marttyyri tapasi olla toisen puolen antisankari. Konflikti vaati noin 3600 ihmisen hengen, ja silmittömään ja säälimättömään väkivaltaan sorruttiin molemmin puolin.

Rauhanmuureihin ja Pohjois-Irlannin konfliktiin (paikallisittain Troubles) tutustuu parhaiten taksikierroksella, joita järjestävät monet paikalliset matkatoimistot. Kolmen tunnin aikana kierretään perinteisen brittitaksin kyydissä katsomassa poliittisia seinämaalauksia ja Belfastin lähiökatuja erottavia muureja. Lisämaustetta antavat lähiöistä itsekin kotoisin olevien kuljettajien kertomat tarinat. Kierrokset ovat turvallisia, sillä lähiöiden asukkaat ovat tottuneet muureja valokuvaaviin turisteihin.

Lue lisää Belfastin taksikierroksista.

Jos haluaa tutustua muureihin omin päin, kannattaa suunaksi ottaa Cupar Way tai Shankill Road, joista löytyy komeita muraaleja satojen metrien matkalta.

Belfast muraali muuri
Osa Belfastin muureista on omistettu poliittisille seinämaalauksille. Komea kokoelma sosialistisia kansanarmeijoita tukevia muraaleja, ”Solidarity Wall”, löytyy Divis Streetin ja Northumberland Streetin kulmasta. Kuva: Ville Palonen

Korkeita muureja niska kenossa katsellessa Irlannin saaren yhdistyminen yhdeksi valtioksi tuntuu varsin utopistiselta ajatukselta. Se on kuitenkin lähempänä kuin vuosikymmeniin, sillä vuonna 2024 Pohjois-Irlannin pääministeriksi valittu Michelle O’Neil tulee yhdistymistä kannattavasta Sinn Fein -puolueesta.

Pohjois-Irlannin konfliktiin voi tutustua myös Ulster Museumin näyttelyssä The Troubles and Beyond. Museo sijaitsee Belfastin kasvitieteellisen puutarhan vieressä. Ulster on yksi Irlannin saaren historiallisista maakunnista. Nykyään sen yhdeksästä kreivikunnasta kolme kuuluu Irlannille, ja kuusi muuta muodostavat Yhdistyneeseen kuningaskuntaan kuuluvan Pohjois-Irlannin.

Belfast on kulinaristin kaupunki

Belfast on erinomainen ruokakohde, ja mikä olisikaan hauskempi tapa tutustua kulinaariseen kulttuuriin kuin kävelykierros asiantuntevan oppaan seurassa? Kehuttu ja palkittu Taste & Tour järjestää erilaisia kierroksia, joiden teemoja ovat ruoka, gini, viski ja olut. Neljän tunnin ruokakierroksella maistellaan paikallisia erikoisuuksia kuten kuivattua merilevää ja tummaa valkosipulivoita, sekä kuullaan tarinoita Belfastin ruokahistoriasta. Vahva suositus!

Belfast ruokakierros
Kehuttu ja palkittu Taste & Tour järjestää erilaisia kierroksia, joiden teemoja ovat ruoka, gini, viski ja olut. Kuva: Ville Palonen

Lue lisää Belfastin opastetuista ruoka- ja juomakierroksista.

Irlanti tunnetaan perunoistaan, ja monen ravintolan ruokalistalta löytyykin kevätsipulilla terästettyä perunamuusia (champ) ja perunapannukakkua (boxty). Myös hotellin aamiaisella kannattaa pitää silmät auki perinneruokien varalta, sillä tarjolla voi olla perinteisiä erikoisuuksia kuten veripalttua, viskikaurapuuroa ja Guinness-olueen leivottua leipää.

Pohjois-Irlannissa pitää tietysti maistaa tuhtia Ulster Fry -aamiaista, johon kuuluu pekonia, makkaroita, kananmunia, veripalttua, perunaleipää, soodaleipää, sieniä ja tomaatteja – kaikki raskaasti paistettuna. Suosittu paikka ulster fryn nauttimiseen on ravintola Bright, jossa riittää vilinää arkisinkin. Brightin aamiaista pidetään yhtenä kaupungin parhaista.

Belfastin erityisimmän ruokaelämyksen tarjoaa kaupungin kenties paras ravintola, Michelinin tähdellä palkittu The Muddlers Club, josta saa trendikkäällä ja rennolla otteella valmistettua irkkuruokaa. Paikan tavaramerkki on kekseliäs maistelumenu, jonka ruokalajit saattavat vaihtua kesken illan – pitäähän keittiömestarin saada toteuttaa itseään vapaasti, kun inspiraatio iskee.

Sunnuntaibrunssille kannattaa poiketa Belfastin ihanaan St. Georges Market -kauppahalliin, jonka tunnelma on kuin katuruokafestivaaleilta. Mikä onkaan ihanampaa kuin euron hintaiset tuoreet osterit suoraan kylmäaaltaasta poimittuina? Ja jos edellisen illan juhliminen rasittaa kroppaa, on takuuvarma energiapommi Belfast Bap eli grilliburgeri kaikilla mahdollisilla ja mahdottomilla lisukkeilla.

Kauppahallin vieressä on pramea Hilton Belfast. Edullisempaa majoitusta tarjoavat kivenheiton päässä olevat Ten Square Hotel ja trendikkäästi sisustettu huoneistohotelli The Flint.

Pöytävaraus on pakollinen tasokkaampiin ravintoloihin etenkin viikonloppuisin. Henkilökunta on poikkeuksetta todella ystävällistä – muista jättää 10% juomaraha!

Belfastin pubit

Belfastin ravintoloissa ja baareissa tunnelma on usein katossa ja mekkala niin kova, että oman pöytäseurueen kanssa jutellessa on pakko korottaa ääntä. Pubit ja baarit saavat myydä alkoholia klo 11.30 lähtien noin puolille öin. 

Suositeltavia paikkoja lasilliselle ovat historiallisen upeasti sisustettu, viktoriaaninen ”ginipalatsi” Crown Liquor Saloon ja pramea The Garrick Bar. Rennossa Dirty Onion -baarissa voi nauttia livemusiikista, ja entiseen bordelliin perustetusta Muriel’s Monkey Roomsista löytyy kaupungin paras valikoima ginejä.

Belfast Crown Pub
The Crown on historiallisesti sustuettu pubi. Kuva: Ville Palonen

Vanhimpia on puolestaan vuonna 1720 rakennettu Kelly’s Cellars. Historian havinaa on myös paikallispubissa Duke of York, jossa Sinn Feinin johtohahmona myöhemmin tunnettu Gerry Adams toimi baarimikkona 1960-luvulla.

Belfastin kiinnostavimmat ravintolat ja parhaat baarit löytyvät historiallisesta ja trendikkäästä Cathedral Quarterista, joten hotelli kannattaa varata sen liepeiltä. Jos pikkurahasta ei ole puutetta, varaa sviitti julkkistenkin suosimasta The Merchant -luksushotellista. Tavallinen tallaaja valitsee vieressä sijaitsevan, huokeamman Bullit Hotelin.

Belfastista voi tehdä visiitin puolen tunnin junamatkan päässä sijaitsevaan Hilden Brewery -panimoon, joka on Pohjois-Irlannin vanhin nykyaikainen pienpanimo (perustettu 1981). Juna lähtee Great Victoria Streetin asemalta ja lippu maksaa viisi euroa. Panimokierros kestää vajaan tunnin, ja sen päätteeksi maistellaan pienpanimo-oluita. Kiireettömän olutmaistelun kruunaa panimoravintolan lounas: perinneruuista lautaselle kannattaa valita syntisen rasvainen possunkylki tai suussasulavan pehmeä fish & chips.

Causeway Coastal – road trip Pohjois-Irlannin rannikolle

Causeway Coastal Pohjois-Irlanti
Causeway Coastal on Pohjois-Irlantia kiertävä rannikkoreitti . Kuva: Ville Palonen

Kapea maantie kiemurtelee vehreiden kukkuloiden yli kohti seuraavaa laaksoa. Siellä saattaa odottaa vielä upeampi maisema, mutta silti on pakko pysähtyä heti, kun vastaan tulee sopiva paikka – vain hieman henkilöautoa leveämmällä maantiellä kun ei ole turvallista pysähtyä minne tahansa edes parin valokuvan ajaksi.

Autosta ulos noustessa mereltä puhaltava tuuli repii hiukset sekaisin. Samalla tarmolla se tuivertaa aidan takaa toljottavien pässien kyljissä roikkuvia villoja. Laitumelta leijailee muhkea lampaanpapanoiden haju, joka sekoittuu meren tuoksuun. Näin ikiaikaisia aromeja kelpaa nuuhkia keuhkojen täydeltä!

Pohjois-Irlanti on vain puolitoista kertaa Uudenmaan kokoinen, joten vuokra-autolla ehtii katsastaa maaseudun parhaat palat kahdessa tai kolmessa päivässä. Suosituin autoreitti on rannikkoa pitkin kulkeva Causeway Coastal. Sen varrelle osuu monta tunnelmallista majapaikkaa ja erinomaista ateriaa. 

Parasta vuokra-autolla ajelussa on vapaus. Vaikka rannikkoreitillä on monta hienoa maisemaa ja mukavaa patikointipolkua, osa turistiesitteiden kehumista kohteista – etenkin Game of Thrones -sarjan kuvauspaikat – paljastuu melkoisiksi pannukakuiksi. Mutta juuri siksi kannattaakin liikkua omalla kulkupelillä: jos paikka ei miellytä (tai on liian ruuhkainen), maisemaa voi vaihtaa saman tien.

Fair Head Pohjois-Irlanti
Viisi kilometriä leveä Fair Head on eräs Pohjois-Irlannin jylhimmistä rantakallioista. Auton voi pysäköidä läheisen maatilan pihalle, josta alkaa muutaman kilometrin mittainen polku vehreiden lammaslaitumien halki satametrisen jyrkänteen reunalle. Kuva: Ville Palonen

Causeway Coastal -rantareitin mieleenpainuvimpia näkyjä ovat maailmankuulun Giants Causeway -kalliomuodostelman lisäksi Fair Headin huiman korkealla rantajyrkänteellä kiemurteleva patikointipolku ja Torr Headin kukkuloiden lammaslaitumet, joiden maisema muistuttaa Pohjois-Norjan rannikkoa. Parhaat makunautinnot tarjoaa Bushmillsin pikkukaupunki.

Pohjoisrannikon nähtävyyksiin kuuluvat myös komealla paikalla sijaitseva Dunlucen rauniolinna ja Carrick-a-reden riippusilta, joka johtaa pienelle, kallioiselle saarelle. Huimaavaa riippusiltaa käyttivät aikoinaan lohenkalastajat.

Giants Causeway – jättiläisten kalliot

Giants Causeway Pohjois-Irlanti
Giants Causeway on ällistyttävä luonnonihme ja syystäkin koko Pohjois-Irlannin suosituin nähtävyys. Kivipylväiden päällä kiipeilyn lisäksi kannattaa kävellä kilometrin mittainen rantapolku. Kuva: Ville Palonen

Onko tämä maisema oikeasti luonnon muokkaama? Se on ensimmäinen mieleen juolahtava ajatus, kun näkee Giants Causewayn kalliomuodostelmat omin silmin. Rantaa peittävät tuhannet kuusikulmaiset kivipylväät, joiden säännöllinen muoto tuo mieleen jonkin muinaisen rakennelman.

Ei ihme, että paikka sai aikoinaan nimekseen ”Jättiläisten pengertie”. Legendan mukaan sen rakensi irlantilainen jättiläinen, joka halusi päästä meren yli ottamaan mittaa skotlantilaisesta jättiläisestä.

Erikoinen luonnonihme on Pohjois-Irlannin suosituin nähtävyys, jota katsomaan saapuu joka vuosi yli miljoona turistia. Kesällä paikassa käy niin paljon porukkaa, että turistiviranomaiset yrittävät jo mainostaa muitakin luontokohteita. Hiljaisempi sesonki koittaa talvella loka-maaliskuussa.

Giants Causewayn basalttikivimuodostelmat sijaitsevat rannassa, vain kivenheiton päässä modernista vierailijakeskuksesta. Alueella kiemurtelee muutaman kilometrin mittaisia polkuja, joten paikka sopii erinomaisesti kevyeen päiväpatikointiin. Merelle tähystäessä voi bongata lunneja, hylkeitä ja hyvällä onnella jopa valaan.

Myös maailmankuulujen kallioiden päällä saa kävellä – basaltti on kova kivilaji, eikä kärsi kiipeilystä – mutta meriveden liukastamia rantakiviä on syytä varoa. Jos putoaa veteen, virtaus voi viedä mukanaan horisontissa siintävälle Skotlannin rannikolle asti. Tuulisina päivinä vaahtopäät lyövät dramaattisesti rantakallioihin, ja kunnon myräkällä Giants Causewayn sanotaan todella heräävän henkiin. Täällä siis huono keli voikin olla huippukeli!

Giants Causeway Pohjois-Irlanti
Giants Causeway ällistyttävä luonnonihme ja syystäkin koko Pohjois-Irlannin suosituin nähtävyys. Kivipylväiden päällä kiipeilyn lisäksi kannattaa kävellä kilometrin mittainen rantapolku. Kuva: Ville Palonen

Giants Causeway sijaitsee pohjoisrannikolla sadan kilometrin päässä Belfastista. Paikkaan voi tehdä opastetun päiväretken Belfastista.

Pääsylippu vierailijakeskukseen ja rantakallioiden kivimuodostelmia katsomaan maksaa noin 15 euroa. Vieressä olevan Causeway Hotelin asiakkaille sisäänpääsy on ilmainen. Hotelli sopii hyvin yöpaikaksi, jos haluaa vierailla Giant’s Causewayn kallioilla sekä illalla että uudestaan aamulla.

Muutaman kilometrin päässä on Pohjois-Irlannin kenties ihanin majoitus, Bushmill’s Inn, jonka boheemissa baarissa kelpaa siemailla viskitislaamostaan tunnetun kylän nimikkojuomaa. Ravintola on ilahduttava sekoitus perinteistä pubiruokaa ja taidokasta fine diningia, ja kun viinilistakin on todella kattava, on vaikea keksiä parempaa majapaikkaa.

Kilometrin päässä majatalosta sijaitseva Old Bushmills Distillery on maailman vanhin virallisen luvan saanut viskitislaamo. Paikassa järjestetään todella laadukkaita tislaamokierroksia, joilla vannoutunutkin viskisieppo oppii paljon uutta.

Game of Thrones -kierros Pohjois-Irlannissa

Dark Hedges Pohjois-Irlanti
The Dark Hedges on Pohjois-Irlannin kuuluisin – ja suosituin – Game of Thrones -kohde. Satoja vuosia vanha pyökkikuja on vaikuttava näky, mutta yleensä varsin ruuhkainen. Jos haluaa tunnelmoida omassa rauhassa, pitää paikalle saapua aamuvarhain. Kuva: Ville Palonen

Entisestään Pohjois-Irlannin suosiota matkakohteena ovat nostaneet televisiosarjat Game of Thrones ja Vikings, joiden kuvauspaikoille järjestetään suosittuja päiväretkiä. Belfastilaiset vitsailevat, että joka toinen kaupungin asukas on esiintynyt avustajana maailman suosituimmissa televisiosarjassa.

Suosituksi retkikohteeksi on muodostunut Pohjois-Irlannin kaakkoisosa, jossa sijaitsee esimerkiksi Castle Wardin kartano, jonka torni on esittänyt Winterfelliä eli Talvivaaraa. Perillä kartanossa voi tosin odottaa pienoinen pettymys: suurin osa Talvivaarasta luotiin erikoisefekteillä.

Mutta Game of Thrones -kierroksella oppii ainakin sen, kuinka tavallisenkin näköiset paikat voivat televisossa muuttua mahtaviksi. Kohokohtiin kuuluu elokuvassa esiintyneiden ”hirviösusien” näkeminen luonnossa.

Voit varata netistä Game of Thrones -kierroksen.

Pohjois-Irlannin sää ja ilmasto

Belfastissa sataa paljon, keskimäärin joka toinen tai kolmas päivä vuoden ympäri. Ota siis mukaan sateenvarjo. Talvisin sataa useammin kuin kesällä ja lämpötila putoaa jopa lähelle nollaa. Kesä ja alkusyksy ovat parasta aikaa matkustaa Belfastiin.

Matka Belfastiin

Belfastiin ei ole suoria lentoja Suomesta. Lentää voi Lontoon tai Amsterdamin kautta – tai ottaa suora lento Dubliniin, ja jatkaa matkaa vuokra-autolla tai bussilla. Bussimatka Dublinin lentokentältä Belfastin keskustaan kestää vain kaksi tuntia.

Belfastin kansainvälinen lentokenttä on legendaarisen jalkapalloilijan mukaan nimetty George Best Belfast City Airport (BHD). Se sijaitsee vajaan viiden kilometrin päässä keskustasta, jonne pääsee helposti taksilla.

Muista, että Pohjois-Irlanti kuuluu Yhdistyneeseen Kuningaskuntaan, eikä siis ole EU:n jäsen. Valuutta on Englannin punta, mutta käteistä ei tarvita sillä joka paikassa voi maksaa kortilla.

Liikkuminen Pohjois-Irlannissa

Causeway Coastal Pohjois-Irlanti
Causeway Coastal on Pohjois-Irlantia kiertävä rannikkoreitti . Kuva: Ville Palonen

Belfast on Helsinkiä pienempi kaupunki, jonka keskustassa pärjää mainiosti kävellen. Lyhyt kyyti Uberilla maksaa muutaman euron.

Paikallisjunalla matkustaminen sujuu helposti, mutta parhaiten maaseudun nähtävyyksiin – etenkin upeaan Causeway Coastal -maisemareittiin – tutustuu vuokra-autolla ajellen. 

Pohjois-Irlannissa on vasemmanpuoleinen liikenne, johon onneksi tottuu nopeasti. Jos vaihdekepin käyttely vasurilla jännittää, kannattaa valita automaattivaihteinen auto. Helpointa on vuokrata auto suoraan lentokentältä, jolloin välttää ajamisen vilkkaassa Belfastissa.

Lue lisää: Auton vuokraaminen ulkomailla tai katso tarjoukset autonvuokraan Pohjois-Irlannissa.

Belfastin hotellit

Belfast Pohjois-Irlanti
Belfast on teollinen satamakaupunki, jonka rakennukset eivät hurmaa ulkonäöllään. Poikkeuksia ovat City Hall -kaupungintalo (kuvassa), Titanic-museo ja St. Georges Market -kauppahalli. Kuva: Ville Palonen

Belfastin kiinnostavimmat ravintolat ja parhaat baarit löytyvät historiallisesta ja trendikkäästä Cathedral Quarterista, joten hotellikin kannattaa varata sen liepeiltä.

Jos pikkurahasta ei ole puutetta, varaa sviitti julkkisten suosimasta The Merchant -luksushotellista. Tavallinen tallaaja valitsee vieressä sijaitsevan, huokeamman Bullit Hotelin.

Belfastin legendaarisin hotelli on Europa Hotel. Hyvän palvelunsa lisäksi hotelli tunnetaan julkkisvieraistaan ja siitä, Pohjois-Irlannin levottomuuksien aikana Europa oli maailman pommitetuin hotelli.

Titanic-museon vieressä on laivan rakennuttaneen telakkayhtiön, Harland & Wolffin, entiseen pääkonttoriin upeasti vanhaa kunnioittaen kunnostettu design-hotelli Titanic Hotel Belfast.

St. Georges Market -kauppahallin vieressä on pramea Hilton Belfast. Edullisempaa majoitusta tarjoavat lähellä olevat Ten Square Hotel ja trendikkäästi sisustettu huoneistohotelli The Flint.

Pohjois-Irlannin maaseudulta löytyy lukematon määrä tunnelmallisia majapaikkoja. Jos autoreissulla viettää vain yhden yön, valinta on ikimuistoinen Bushmill’s Inn, jonka baari on yksi Pohjois-Irlannin vanhimmista. Paikka on kivenheiton päässä  Bushmills Distillery -viskitislaamosta ja Giants Causewaysta.

Katso tarjoukset Pohjois-Irlannin majoitukseen.

Lue lisää: Irlannin parhaat matkakohteet

 

Varaa hotelli tai huoneisto yhteistyökumppanimme kautta. Voit varata myös nähtävyyksien pääsyliput ja opastetut kierrokset. Me saamme pienen provision, mutta sinä et maksa penniäkään ylimääräistä. Kiitos, että tuet Kerran elämässä -sivuston toimintaa!

KOMMENTOI

Kirjoita kommentti!
Kirjoita nimesi