Granada – vinkit matkalle

Granada – vinkit matkalle

Granadan kuuluisin nähtävyys on maailman upeimpiin palatseihin kuuluva Alhambra. Komeimmat maisemat Alhambraan avautuvat puolestaan viehättävän Albaicín-kaupunginosan Mirador de San Nicolas -näköalatasanteelta.

Albaicínia pidetään parhaiten säilyneenä vanhana arabikaupunginosana koko Euroopassa.

 

Kuva Julian Rejas de Castro, Flickr CC
Granadan huikeita kaupunkimaisemia. Kuva Julian Rejas de Castro, Flickr CC

Alakaupungin puolella käymisen arvoisia paikkoja ovat muun muassa katedraali ja runoilija Federico García Lorcan kotimuseo (opastus pakollinen ja vain espanjaksi).

Granadan ravintola- ja baarielämä on yllättävänkin eläväistä ja monipuolista – moni pitää sitä itse asiassa Andalusian parhaana.

Vinkit Alhambran vierailulle

Kuva Julian Rejas de Castro, Flickr CC
Kuva Julian Rejas de Castro, Flickr CC

Kesäisin kannattaa varautua pitkiin jonoihin. Jonottamisen voi välttää varaamalla pääsylipun etukäteen.

Alhambran-vierailuun kannattaa varata vähintään kolme tuntia, sillä alue on laaja. Kannattaa huomioida, että jokaiseen pääsylippuun on merkitty kellonaika, jolloin sillä pääsee sisälle Alhambran kohokohtaan Palacio de Nazaresiin. Järjestelmä on tehty ruuhkien välttämiseksi.

Pääportilta voi vuokrata kuulokkeita, joiden avulla voi seurata opastusta. Tämä on suositeltavaa, ellei mukana ole hyvää ja perusteellista opaskirjaa.

 

Vinkit Granadan ravintoloihin ja yöelämään

Granadan ravintolatarjonta on monipuolinen. Huokeimmasta päästä ovat päivän menut. Ne sisältävät tavallisesti kolme ruokalajia ja juoman. Taso vaihtelee.

Granada on niitä harvoja espanjalaiskaupunkeja, jossa baarit yhä tarjoavat ilmaisia tapas-annoksia juoman yhteydessä. Jos baarissa viivähtää vaikkapa kolmen viinilasillisen verran, saa samalla vatsansa täyteen ja koko lysti kustantaa kymmenisen euroa.

Kannattaa aina kysyä, onko tarjolla tapaksia. Tarjoilijat eivät välttämättä tarjoa niitä automaattisesti ulkomaalaiselle.

Granadassa on hyvä yöelämä. Suositeltava baarikatu on esimerkiksi Gran Vian suuntainen Calle Elvira. Suosituimmat diskot sijaitsevat kauempana keskustasta, useat niistä Sacremonten kaupunginosassa Albaicínin kupeessa. Diskoihin ei kannata mennä ennen aamukahta.

 

Granada – hotellit ja pensionaatit

Halpaa majoitusta etsivien kannattaa suunnata Plaza Nuevalta Alhambraan nousevalle Calle Gomerezille. Sen alkupäässä ja poikkikaduilla on lukuisia vaatimattomia mutta siistejä pensionaatteja, joista voi saada kahden hengen huoneen reilulla 20 eurolla.

Suositeltava majapaikka on esimerkiksi Hotel Macia Monasterio de los Basilios. Viihtyisä hotelli on rakennettu 1600-luvulta peräisin olevaan luostariin. Kahden hengen huone alkaen 50 e.

Katso lisää hotelleja Granadasta.

Liikkuminen Granadassa

Granada on kätevän kokoinen kaupunki: melkein joka paikkaan jaksaa kävellä. Jos jalkoja painaa, Alhambralle ja Albaicíniin voi nousta minibussin kyydissä.

Granadan kapeilla kujilla käyskennellessä kannattaa varoa minibusseja, joiden kuskit ovat tunnettuja raskaasta kaasujalastaan.

Granadan taksit ovat kohtalaisen edullisia.

Matka Granadaan

Granadaan ei ole suoria lentoja Suomesta – suositeltavinta on lentää Malagaan. Malagaan on kesäkaudella suoria lentoja Helsingin lisäksi muistakin Suomen kaupungeista.

Malagasta voi jatkaa bussilla Granadaan. Busseja kulkee kerran tunnissa. Matka kestää puolitoista tuntia ja maksaa kymmenisen euroa.

Granadan-visiitin voi yhdistää myös aurinkolomaan Costa del Solilla eli Espanjan Aurinkorannikolla. Esimerkiksi Fuengirolaan on Granadasta suora bussiyhteys.

Lue täältä, miten löydät halvimmat lennot Granadaan.

Matkalukemista Granadaan

Washington Irving: Alhambra (alkuperäinen teos Tales of Alhambra). Yhdysvaltalaiskirjailija julkaisi vuonna 1832 kirjan Alhambrasta asuttuaan siellä itse useita kuukausia.

Granadan vinkit ja kokemukset

Oletko itse ihastunut Granadaan? Kerro alla olevassa kommenttiosuudessa omia vinkkejäsi Granadan-matkoiltasi ja auta muita matkailijoita suunnittelemaan täydellinen Granadan-loma.

Kommentoi