Fuerteventura – Kanarian pisimmät hiekkarannat

Fuerteventura – Kanarian pisimmät hiekkarannat

Fuerteventura on Kanarian saarista toiseksi suurin, mutta sen rannat ovat Kanarian hienoimpia – ja niitä riittää yhteensä useita kymmeniä kilometrejä! Satumaisen hieno hiekka on kulkeutunut tuulen mukana Saharasta, vain reilun sadan kilometrin päässä olevalta Afrikan mantereelta.

Fuerteventura on vesipetojen paratiisi.

Fuerteventuraa kutsutaan Euroopan Havaijiksi. Matalalla saarella on Kanarian pisimmät rannat ja parhaat aallot, joten se on etenkin surffaajien suosiossa.

Rannalla laiskottelun lisäksi Fuerteventuralla on erinomainen tilaisuus aktiiviseen lomanviettoon. Monipuolisten vesiurheilumahdollisuuksien lisäksi saarella on voi mm. pelata golfia ja maastopyöräillä.

Fuerteventuran suosituimmat lomakohteet ovat pohjoisen Corralejo, keskiosissa sijaitseva Caleta de Fuste, sekä etelän Jandia.

Corralejo – Fuerteventuran komeimmat dyynit

Corralejon eteläpuolella on kilometrikaupalla hiekkarantoja.

Fuerteventuran vilkkain lomakohde on saaren pohjoiskärjessä sijaitseva Corralejo. Sen vetonauloja ovat upeat hiekkarannat ja monipuoliset harrastusmahdollisuudet. Iltaisin entisen kalastajakylän kapeilla kaduilla olevissa ravintoloissa voi herkutella tuoreilla merenelävillä – tai istua pubeissa siemailemassa kylmää olutta. Parasta Corralejossa on kuitenkin se, että Fuerteventuran upein dyynialue on vain kivenheiton päässä.

Corralejon eteläpuolella aukeaa kilometrien mittainen hiekkarantojen nauha. Mainingeista tunnetuilla rannoilla viihtyvät etenkin lainelautailijat ja leijasurffaajat. Jos aaltojen harjalla tasapainottelu vaikuttaa liian hurjalta, vesipetoja voi ihailla turvallisen matkan päästä, korkeiden hiekkadyynien laelta.

Corralejon eteläpuolelta löytyy valtavan korkeita hiekkadyynejä.

Valtatie kulkee vain sata metriä rannasta, toisella puolella kohoavat valtavat hiekkadyynit. Kovin romanttista tunnelmaa Corralejon rannoilta on ikävä kyllä turha etsiä – rannalla on ainoastaan muutama valtava hotelli palveluineen.

Suomalaisten matkatoimistojen käyttämiä hotelleja Corralejossa:

Gran Hotel Atlantis Bahia Real sijaitsee vain lyhyen matkan päässä Corralejon dyynialueesta. Viiden tähden hotellin ylellisiin palveluihin kuuluu mm. kuusi erityyppistä ravintolaa sekä kylpyläosasto, joka on maksuton hotellin vieraille.

Edullisempi vaihtoehto on Las Marismas -huoneistohotelli, josta saa lisämaksua vastaan myös lapsiperheille huolettoman all-inclusive -paketin.

Katso tarjoukset Corralejon hotelleihin.

Caleta de Fuste – rentoon lomanviettoon

Fuerteventuran keskiosissa on lomakohde nimeltä Caleta de Fuste, joka tunnetaan myös nimellä El Castillo (Linnake). Alue on rakennettu turistien tarpeita varten ja toimii mainiosti perheloman tai golfmatkan tukikohtana. Pääkadun varrella on runsaasti shoppailumahdollisuuksia, ja uimaranta löytyy suojaisasta poukamasta.

Suomlaisten matkanjärjestäjien suosima Barcelo Fuerteventura Thalasso Spa sijaitsee aivan rannalla, eikä keskustaankaan ole kuin kivenheitto. Hotellissa on tasokas kylpyläosasto, monipuoliset harrastusmahdollisuudet ja lisämaksusta mahdollisuus kaikki ateriat ja juomat sisältävään all-inclusiveen.

Katso tarjoukset Caleta de Fusten hotelleihin.

Jandia – Fuerteventuran parhaat rannat

Fuerteventuran eteläpäästä löytyy saaren parhaaksi kehuttu lomakohde, rauhallinen Jandia. Sen kupeessa levittäytyy Playa del Matorralin upea ranta. Vain kävelymatkan päässä Jandiasta on sympaattinen kalastajakylä, Morro Jable, joka on kuuluisa loistavista kalaravintoloistaan.

Jandiaa pidetään kauniimpana ja rauhallisempana lomakohteena kuin pohjoisen Corralejoa. Eteläisen Fuerteventuran rannoista kuuluisin on Playa de Sotavento, jonka vesi on kristallinkirkasta.

Jos haluaa kokea Jandian niemimaan villin luonnon, matkaan pitää lähteä nelivetoisella maastoautolla tai maastopyörällä.

Suomalaisten matkatoimistojen suosimia hotelleja Jandiassa:

Faro Jandia on erinomainen all-inclusive -hotelli, jossa on avarat huoneet ja monipuolinen kylpyläosasto.

Pienempien hotellien ystävälle sopii kodikas Villas Monte Solana, jonka huoneistot ovat hauskasti kolmessa kerroksessa. Vieraille on omat parkkipaikat, joten hotelli sopii erityisen hyvin sellaiselle matkaajalle, joka haluaa kierrellä Fuerteventuraa vuokra-autolla.

Katso tarjoukset Jandian hotelleihin.

Saarikierros Fuerteventuralla

Fuerteventuran voi kiertää omatoimisesti vuokra-autolla. Saaren uneliaat kylät elävät omaan verkkaiseen tahtiinsa: maaseudulla kasvatetaan aloe vera -kaktuksia ja paimennetaan vuohia. Kuivaa maisemaa piristävät vehreät keitaat palmuineen ja hedelmävilljelmineen.

Aivan Fuerteventuran keskellä kohoava Mirador Morro Velosa on saaren paras näköalapaikka. Korkean kukkulan laelta aukeaa maisema koko Fuerteventuran keskiosan ylitse. Matkaa seuraavassa laaksossa odottavaan Betancurian pikkukylään on vain muutama kilometri.

Mirador Morro Velosa on Fuerteventuran komein näköalapaikka.

Betancuriaa kehutaan koko Fuerteventuran kauneimmaksi kyläksi. Paikka on yli 600 vuotta vanha, ja sen pikkuruinen keskusta kaunis kuin kukkanen: valkeaksi kalkitun kirkon vieressä kasvaa palmuja ja kaktusistutuksia.

Casa Princess Arminda on pieni tunnelmallinen hotelli aivan Betancurian keskustassa. Maalaismainen sisustus, wifi ja uima-allas.

Katso tarjoukset Betancurian hotelleihin.

Betancuria on pieni kylä, jota pidetään koko Fuerteventuran kauneimpana.

Fuerteventuralta on helppoa tehdä päiväretki alle puolen tunnin lauttamatkan päässä odottavan tuliperäisen Lanzaroten komeita maisemia katsomaan.

Auton vuokraaminen Fuerteventuralla

Haluatko vuokrata auton Fuerteventuralla? Vertaa eri autovuokraamojen hintoja ja löydä paras tarjous!

Fuerteventura lasten kanssa

Fuerteventuran rannat sopivat hyvin myös lapsiperheille.

Monien hotellien tarjoama all-inclusive -täysihoito on kätevä vaihtoehto lasten kanssa matkustaville. Oasis Park -eläintarhassa perheen pienimmät pääsevät hetkeksi nauttimaan kamelikaravaanimatkasta Saharan halki. Myös Los Camellosin eläinpuisto tarjoaa kameliretkiä. Lisää lomariemua löytyy Baku-vesipuiston (tunnetaan myös nimellä Corralejo Water Park) hauskoista liukumäistä.

Pakettimatkat ja äkkilähdöt Fuerteventuralle

Fuerteventura on suosittu pakettimatkakohde, jonne löytyy yleensä hyviä matkatarjouksia ja halpoja äkkilähtöjä. Katso parhaat matkatarjoukset Top10Matkatarjoukset-sivulta.

Vertaa Fuerteventuran hotelleja.

Fuerteventuran hotellit kartalla

Fuerteventuran hotellit kartalla.

Kanaria-matkaopaskirja

Fuerteventura-matkaopas suomeksi on kätevä matkakaveri! Oppaasta löydät karttoja, tietoa nähtävyyksistä, sekä käytännön vinkkejä mm. liikkumiseen ja ravintoloissa asioimiseen.

Fuerteventuran parhaat patikointireitit.

 

Kanaria-opas

Kanaria

Luonnonkaunis ja vuoristoinen La Palma on yksi Kanarian pienemmistä saarista. La Palma ei ole rantalomailijan ykkösvalinta, mutta toki saarelta löytyy monta mukavaa hiekkarantaakin. La Palma...

El Hierro on erittäin rauhallinen – suorastaan unelias – lomakohde. Paikka sopii parhaiten aikuiselle matkailijalle, joka haluaa unohtaa arjen murheet ja rentoutua luonnon rauhassa. El...

Fuerteventura on Kanarian saarista toiseksi suurin, mutta sen rannat ovat Kanarian hienoimpia – ja niitä riittää yhteensä useita kymmeniä kilometrejä! Satumaisen hieno hiekka on...

Lennot Kanarialle Lento Helsingistä Kanarialle kestää noin 6 tuntia. Joillekin Kanariansaaret ovat käytännössä kaukaisin mahdollinen lomakohde – esimerkiksi moni lapsiperhe ei halua kärvistellä yli kymmentä...

Teneriffaa hallitsee majesteetillinen Teide-tulivuori. Sen huippu kohoaa 3718 metriä merenpinnan yläpuolelle: Teide on paitsi Kanarian, myös koko Espanjan korkein vuori. Vanhoina aikoina Teideä pidettiin...

Kanariansaaret ovat loistava perheloman kohde. Monet Kanarian palveluista on suunniteltu niin, että lapsille on oma paikkansa: ravintoloissa omat ruokalistat ja syöttötuolit, hotelleissa lasten uima-altaat...