Fuerteventura – Kanarian pisimmät hiekkarannat

Fuerteventura – Kanarian pisimmät hiekkarannat

Fuerteventura on Kanarian saarista toiseksi suurin, mutta sen rannat ovat Kanarian hienoimpia – ja niitä riittää yhteensä useita kymmeniä kilometrejä! Satumaisen hieno hiekka on kulkeutunut tuulen mukana Saharasta, vain reilun sadan kilometrin päässä olevalta Afrikan mantereelta.

Fuerteventura on vesipetojen paratiisi.

Fuerteventuraa kutsutaan Euroopan Havaijiksi. Matalalla saarella on Kanarian pisimmät rannat ja parhaat aallot, joten se on etenkin surffaajien suosiossa.

Rannalla laiskottelun lisäksi Fuerteventuralla on erinomainen tilaisuus aktiiviseen lomanviettoon. Monipuolisten vesiurheilumahdollisuuksien lisäksi saarella on voi mm. pelata golfia ja maastopyöräillä.

Fuerteventuran rantalomakohteet

Fuerteventuran vilkkain lomakohde on saaren pohjoiskärjessä sijaitseva Corralejo. Sen vetonauloja ovat upeat hiekkarannat ja monipuoliset harrastusmahdollisuudet. Iltaisin entisen kalastajakylän kapeilla kaduilla olevissa ravintoloissa voi herkutella tuoreilla merenelävillä – tai istua pubeissa siemailemassa kylmää olutta. Parasta Corralejossa on kuitenkin se, että Fuerteventuran upein dyynialue on vain kivenheiton päässä.

Corralejon eteläpuolella on kilometrikaupalla hiekkarantoja.

Corralejon eteläpuolella aukeaa kilometrien mittainen hiekkarantojen nauha. Mainingeista tunnetuilla rannoilla viihtyvät etenkin lainelautailijat ja leijasurffaajat. Jos aaltojen harjalla tasapainottelu vaikuttaa liian hurjalta, vesipetoja voi ihailla turvallisen matkan päästä, korkeiden hiekkadyynien laelta.

Corralejon eteläpuolelta löytyy valtavan korkeita hiekkadyynejä.

Valtatie kulkee vain sata metriä rannasta, toisella puolella kohoavat valtavat hiekkadyynit. Kovin romanttista tunnelmaa Corralejon rannoilta on ikävä kyllä turha etsiä – rannalla on ainoastaan muutama valtava hotelli palveluineen.

Corralejo – hotellit

Fuerteventuran keskiosissa on lomakohde nimeltä Caleta de Fuste, joka tunnetaan myös nimellä El Castillo (Linnake). Alue on rakennettu turistien tarpeita varten ja toimii mainiosti perheloman tai golfmatkan tukikohtana. Pääkadun varrella on runsaasti shoppailumahdollisuuksia, ja uimaranta löytyy suojaisasta poukamasta.

Caleta de Fuste – hotellit

Fuerteventuran eteläpäästä löytyy saaren parhaaksi kehuttu lomakohde, rauhallinen Jandia. Sen kupeessa levittäytyy Playa del Matorralin upea ranta. Vain kävelymatkan päässä Jandiasta on sympaattinen kalastajakylä, Morro Jable, joka on kuuluisa loistavista kalaravintoloistaan.

Jandiaa pidetään kauniimpana ja rauhallisempana lomakohteena kuin pohjoisen Corralejoa. Eteläisen Fuerteventuran rannoista kuuluisin on Playa de Sotavento, jonka vesi on kristallinkirkasta.

Jos haluaa kokea Jandian niemimaan villin luonnon, matkaan pitää lähteä nelivetoisella maastoautolla tai maastopyörällä.

Jandia – hotellit

Saarikierros Fuerteventuralla

Fuerteventuran voi kiertää omatoimisesti vuokra-autolla. Saaren uneliaat kylät elävät omaan verkkaiseen tahtiinsa: maaseudulla kasvatetaan aloe vera -kaktuksia ja paimennetaan vuohia. Kuivaa maisemaa piristävät vehreät keitaat palmuineen ja hedelmävilljelmineen.

Aivan Fuerteventuran keskellä kohoava Mirador Morro Velosa on saaren paras näköalapaikka. Korkean kukkulan laelta aukeaa maisema koko Fuerteventuran keskiosan ylitse. Matkaa seuraavassa laaksossa odottavaan Betancurian pikkukylään on vain muutama kilometri.

Mirador Morro Velosa on Fuerteventuran komein näköalapaikka.

Betancuriaa kehutaan koko Fuerteventuran kauneimmaksi kyläksi. Paikka on yli 600 vuotta vanha, ja sen pikkuruinen keskusta kaunis kuin kukkanen: valkeaksi kalkitun kirkon vieressä kasvaa palmuja ja kaktusistutuksia.

Betancuria – hotellit

Betancuria on pieni kylä, jota pidetään koko Fuerteventuran kauneimpana.

Fuerteventuralta on helppoa tehdä päiväretki alle puolen tunnin lauttamatkan päässä odottavan tuliperäisen Lanzaroten komeita maisemia katsomaan.

Auton vuokraaminen Fuerteventuralla

Haluatko vuokrata auton Fuerteventuralla? Vertaa eri autovuokraamojen hintoja ja löydä paras tarjous!

Fuerteventura lasten kanssa

Fuerteventuran rannat sopivat hyvin myös lapsiperheille.

Monien hotellien tarjoama all-inclusive -täysihoito on kätevä vaihtoehto lasten kanssa matkustaville. Oasis Park -eläintarhassa perheen pienimmät pääsevät hetkeksi nauttimaan kamelikaravaanimatkasta Saharan halki. Myös Los Camellosin eläinpuisto tarjoaa kameliretkiä. Lisää lomariemua löytyy Baku-vesipuiston (tunnetaan myös nimellä Corralejo Water Park) hauskoista liukumäistä.

Pakettimatkat ja äkkilähdöt Fuerteventuralle

Fuerteventura on suosittu pakettimatkakohde, jonne löytyy usein hyviä matkatarjouksia ja halpoja äkkilähtöjä.

Vertaa Fuerteventuran hotelleja

Kanaria-matkaopaskirja

Fuerteventura-matkaopas suomeksi on kätevä matkakaveri! Oppaasta löydät karttoja, tietoa nähtävyyksistä, sekä käytännön vinkkejä mm. liikkumiseen ja ravintoloissa asioimiseen.

Fuerteventuran parhaat patikointireitit.

Muista aurinkorasva!

Kanariansaarten rannoilla ei voi välttyä näkemästä possunpunaiseksi kärähtäneitä turisteja. Loma saattaa mennä kokonaan pilalle, jos etelän voimakas aurinko pääsee polttamaan ihon. Hanki hyvissä ajoin ennen lomamatkaa laadukas aurinkovoide sekä after sun -öljy palaneen ihon hoitamiseen.

Kanaria-opas

Kanaria

Parhaita aikoja matkustaa Kanarialle ovat maalis-huhtikuu sekä loka-marraskuu. Sään puolesta Kanarialle voisi matkustaa ympäri vuoden, mutta suomalaiset matkatoimistot järjestävät pakettimatkoja lähinnä lokakuusta huhtikuun alkupuolelle. Suurin...

Fuerteventura on Kanarian saarista toiseksi suurin, mutta sen rannat ovat Kanarian hienoimpia – ja niitä riittää yhteensä useita kymmeniä kilometrejä! Satumaisen hieno hiekka on...

Lanzarote on yksi Kanarian suosituimmista lomakohteista, ja hyvästä syystä. Itse asiassa syitä on monia: karut tuliperäiset maisemat, tyylikäs arkkitehtuuri, ja kauniit hiekkarannat. Teksti ja kuvat...

La Gomera on yksi pienemmistä ja rauhallisemmista Kanarian saarista. Gomera on vain tunnin lauttamatkan päässä Teneriffasta, mutta kuitenkin aivan omanlaisensa. Karun ja vulkaanisen maaperän...

Teneriffan suurin kaupunki, saaren pohjoiskolkassa sijaitseva Santa Cruz de Tenerife, jää useimmilta saarelle matkaavilta turisteilta kokematta, mikä on sääli: se on kaunis ja tunnelmallinen...

Suurimmilla saarilla voi liikkua julkisilla, mutta eniten Kanariasta saa irti vuokraamalla auton. Saarten välillä kulkee lauttoja monta kertaa päivässä. Bussit ja taksit Busseja kutsutaan Kanariansaarilla nimellä...