Fuji-vuori – pyhiinvaellus Japanin katolle

Fuji-vuori kohoaa Kawaguchiko-järven takana. Kuva: Karn684 / Shutterstock

Japanilaiseen estetiikkaan ja shintolaiseen uskontoon kuuluu hillityn harmonian ja luonnonkauneuden arvostaminen, ja mikä olisikaan harmonisempi näky kuin Fuji, täydellisen symmetrinen, lumihuippuinen tulivuori.

Fuji on Japanin korkein (3776 m.) ja pyhin vuori, ja japanilaisen perinteen mukaan jokaisen japanilaisen pitäisi ainakin kerran kiivetä ja katsoa auringonnousu Fujin huipulta.

Vuoren juurella on Hakonen lomailualue, jossa voi rentoutua kuumissa lähteissä.

Kiipeäminen Fuji-vuorelle

Vaeltajien ryhmä nousemassa Fuji-vuorelle Japanissa. Kuva: Pakawat Thongcharoen / Shutterstock

Patikointi Fuji-vuoren huipulle kestää vauhdista, kunnosta ja reitistä riippuen kolmesta kahdeksaan tuntia ja laskeutuminen kahdesta viiteen tuntia.

Nishiyama Onsen Keiunkan – maailman vanhin hotelli

Fuji-vuoren läheltä löytyy maailman vanhin yhä toimiva hotelli. Nishiyama Onsen Keiunkan on toiminut yli 1300 vuoden ajan – ja vieläpä yhden ja saman omistajasuvun hallussa. Samuraidenkin kerrotaan täällä yöpyneen.

Tämän perinteisempää paikkaa ei ole kokea japanilaista majatalo- eli ryokan-kulttuuria, jossa rentoudutaan kuumissa lähteissä ja hyvällä ruualla herkuttelemalla.

Matka Fuji-vuorelle

Tokion pilvenpiirtäjiä ja Fuji-vuori. Kuva: f11photo / Shutterstock

Fuji-vuorelle on matkaa Tokiosta sata kilometriä. Fuji-vuoren näkee myös Tokiosta Osakaan kulkevan luotijunan kyydistä.

Opastetut retket Fujille

Voit varata kätevästi netistä opastetut retket Fuji-vuorelle.


 

Varaa hotellisi yhteistyökumppanimme kautta. Voit varata myös pääsyliput, retket ja aktiviteetit. Me saamme pienen provision, mutta sinä et maksa penniäkään ylimääräistä. Kiitos, että tuet Kerran elämässä -sivuston toimintaa!

array(1) {
  [0]=>
  string(6) "Japani"
}