Jordania – vinkit ja usein kysyttyä

Jordania – vinkit ja usein kysyttyä

Millaista on matkutaminen Jordaniassa? Tällä sivulla kerromme vinkkejä ja kokemuksia ja vastaamme yleisesti kysyttyihin kysymyksiin Jordanian matkailusta.

 

jordania-matkat
Miltä tuntuu pussata kamelia? Jos välttämättä haluat tietää, kokeile itse.

Jordanian hotellit

Jordaniasta löytyy kaikentasoista majoitusta. Mutta mikään hotelli ei voita kokemuksena yötä tähtitaivaan alla Wadi Rumissa. Varaudu siis yöpymään maastossa.

Äläkä kömmi sisälle telttaan, vaan nuku taivasalla pelkässä makuupussissa ja vilttien suojissa. Jos ulkosalla nukkuminen tuntuu kuitenkin liian hurjalta, Wadi Rumissa on muutamia hyvätasoisia telttaleirejä, kuten Captain’s Camp.

Petrassa kannattaa ehdottomasti yöpyä Gasim Ali Semahinin luona vanhassa hautaholvissa.

Reppureissarihenkisten kannattaa majoittua muutamaksi yöksi Tower Hoteliin Danan ikivanhassa maalaiskylässä. Tunnelmalliset huoneet maksavat viisi euroa henkilöltä. Petraan on vain puolen tunnin automatka.

Jordanian sää ja ilmasto?

Parasta aikaa matkustaa ovat kevät maaliskuusta toukokuulle ja syksy syyskuulta lokakuun loppuun. Joulu–helmikuussa voi olla kylmä, kesällä taas tuskaisen kuuma.

Autonvuokraus Jordaniassa

Jordaniassa etäisyydet ovat lyhyitä ja tiet hyväkuntoisia. Esimerkiksi Wadi Rumiin on kolmen tunnin ajomatka Ammanista, reilu tunti Petrasta tai Punaisenmeren rannalta Aqabasta.

Omatoimimatkailijan on kätevintä on vuokrata auto. Myös busseilla ja minibusseilla pystyy liikkumaan nähtävyyksille, jos käytettävissä on aikaa ja vaivaa. Bussit kulkevat harvakseltaan.

Ruoka ja juoma Jordaniassa

Jordanialainen keittiö muistuttaa paljon libanonilaista. Hummuksesta, mutabalista, leipälätyistä, tuoreista salaateista ja grillatuista lihoista koostuvat ateriat ovat erinomaisia.

Jordanian kansallisruoka on mansafia: suuri tarjotin on kukkuroillaan sahramiriisiä ja karitsanpaloja kiehuvan kuumassa pähkinä- ja jogurttikastikkeessa.Riisi ja liha kieputellaan kämmenellä palloiksi, jotka nepataan sormilla suuhun. Herkullista.

Minttuteetä juodaan joka paikassa. Alkoholijuomia on tarjolla varsinkin isoimmissa hotelleissa.

Miten Jordaniassa pitää pukeutua?

Pukeudu paikallista kulttuuria kunnioittaen. Naisten tulisi suojata ainakin olkapäänsä ja polvensa väljästi istuvilla vaatteilla. Ei-muslimien ei odoteta pitävän huivia.

Mitä kannattaa pakata mukaan Jordaniaan?

Muista pakata mukaan hyvät kävelykengät, lämmintä vaatetta ja makuupussi. Autiomaassa tulee illalla viileää.

Pärjääkö Jordaniassa englannilla?

Jordanian virallinen kieli on arabia. Englantia puhutaan laajalti.

Onko Jordaniassa turvallista matkustaa?

Jordaniaa kutsutaan Arabian Sveitsiksi. Maassa on vallinnut rauha ja hyvä järjestys silloinkin, kun naapurimaat Irak ja Syyria ovat olleet sodan keskellä. Edes Arabikevät ei nostattanut Jordaniassa isoja mielenosoituksia. Ihmiset ovat ystävällisiä.

Matkalukemista

Jordan Jubilee on itsenäinen, erittäin kattava nettisivusto matkailusta ja kulttuurista Jordaniassa.

Jordania – omat vinkit ja kokemukset

Onko sinulla lisää vinkkejä jaettavaksi Jordanian-matkalle? Entä haluaisitko kertoa kokemuksia Jordanian-matkaltasi? Kerro vinkit ja omat kokemuksesi Jordaniaan alta löytyvästä kommenttiosuudesta.