Kreetan lentokentät

Lentokone laskeutuu Iraklionin kentälle. Kuva: Ondrej Zabransky / Shutterstock

Kreetalla on kaksi kansainvälistä lentokenttää, toinen pääkaupunki Iraklionin lähellä ja toinen lomailijoiden suosimassa Haniassa.

Iraklionin kansainvälinen lentokenttä on Ateenan jälkeen Kreikan vilkkain kenttä. Koska vanha lentokenttä ”Níkos Kazantzákis” on käynyt ahtaaksi lennoille, uusi kenttä Kastelliin (Iraklionin länsimetro) on ollut aukeamaisillaan jo useamman vuoden. Näillä näkymin se on valmiina vastaanottamaan turisteja vuoden 2018 aikana.

Iraklionin lentokentän liepeillä on pari kansainvälistä autovuokraamoa ja bussit kulkevat kaupunkiin muutaman minuutin välein. Bussimatka lentokentältä Iraklioniin kestää noin 20 minuuttia.

Sekä lähtevät että saapuvat lennot ovat usein myöhässä, mikä kannattaa huomioida esimerkiksi silloin, jos on erikseen varattu jatkolento Ateenasta lyhyellä vaihtovälillä.

Suurin osa Suomesta saapuvista lennoista laskeutuu Hanian lentokentälle. Hanian ympäristössä sijaitsevat esimerkiksi suositut rantakohteet Platanias ja Agia Marina.

Iraklion kentältä kohteina ovat esimerkiksi Agios Nikolaos, Hersonissos ja Ierapetra.

Rethymnonin kaunis vanhakaupunki sijaitsee lentokenttien puolivälissä, joten kumpikin lentokenttä käy.

Kreeta-matkaopas


 

Varaa hotellisi yhteistyökumppanimme kautta. Voit varata myös äkkilähdön. Me saamme pienen provision, mutta sinä et maksa penniäkään ylimääräistä. Kiitos, että tuet Kerran elämässä -sivuston toimintaa!

array(1) {
  [0]=>
  string(7) "Kreikka"
}

KOMMENTOI

Kirjoita kommentti!
Kirjoita nimesi