Dubrovnik – opas Kroatian satukaupunkiin

Dubrovnikin vanhakaupunki, jota ympäröivät meri ja mahtavat muurit. Kuva: Simone / Shutterstock

Dubrovnik on kuin satukaupunki, niin kaunis, että sitä on vaikea uskoa todelliseksi. Mahtavien muurien ympäröimä, lumenvalkoinen Dubrovnik näyttää enemmän kulissilta kuin aidolta, historialliselta kaupungilta.

Dubrovnik saikin kunnian esittää suositussa Game of Thrones -televisiosarjassa Westerosin pääkaupunkia Kuninkaansatamaa eli King’s Landingia. Kaupunki on täynnä televisiosarjasta tuttuja kohteita.

Kauneudestaan ja rakennustensa harmoniasta Dubrovnik joutuu kiittämään vuoden 1667 maanjäristystä, joka tuhosi kaupungin melkein maan tasalle. Koko kaupunki rakennettiin nopeasti uudestaan tiiviiksi, yhdenmukaiseksi kokonaisuudeksi.

Nopeimmillaan Dubrovnikin vanhankaupungin näkee parissa päivässä, mutta matkakohteena kaupungissa viihtyy hyvin kyllä pitempäänkin, kiitos upeiden rantojen ja monipuolisten retkikohteiden.

Dubrovnikin muurit – kaupungin paras nähtävyys

Aivan ensimmäisenä Dubrovnikissa kiinnittyy katse kaupunkia ympäröiviin mahtaviin muureihin. Ne rakennetttiin jo ennen maanjäristystä.

20 metriä korkeat muurit ovat niin jykevät, ettei niistä päässyt läpi yksikään valloittaja. Muurien suojaa tehostivat pystysuorat rantakalliot ja se, että kaupunkia, entseltä nimeltään Ragusaa, ympäröi meri kolmesta ilmansuunnasta.

Tykkejä täynnä olevien muuriensa suojissa dubrovnikilaiset saattoivatkin rauhassa naureskella mereltä lähestyville vihollislaivastoille.

Vasta Napoleonin joukot pystyivät vuonna 1808 valtaamaan Ragusan tasavallan, joka oli kukoistanut 1300-luvulta asti.

Muurit ovat edelleen Dubrovnikin paras nähtävyys. Muureille kannattaa nousta, vaikka pääsymaksu onkin aika korkea, lähes 40 euroa. Muurien kiertämiseen kannattaa varata aikaa ainakin pari tuntia. Joka silmäyksellä avautuu upeita maisemia.

Muureille noustaan Dubrovnikin pääportin, Pila Gaten, vierestä, vanhankaupungin puolelta.

Pile Gate – portti vanhaankaupunkiin

Dubrovnik linnoitus
Vasemmalla näkyvän Lovrijenacin linnoituksen suojaama pieni lahti esitti Game of Thronesissa Backwater Bayta. Sille avautuvat näkymät paitsi Dubrovnikin muureilta myös Pile-portilta. Kuva: Matthias Mullie / Unsplash

Suurin osa matkalaisista astuu sisään vanhaan kaupunkiin – ainakin ensimmäisen kerran saapuessaan – sen pääportin, Pile Gaten kautta.

Portti on vuodelta 1537, ja aikoinaan sille pääsi vain pitkin nostosiltaa, joka nostettiin ylös joka yö. Nyt paikalla on kiinteä, joskin kapea maasilta yli vallihaudan. Portin yllä on Dubrovnikin suojeluspyhimyksen patsas.

Pile-portin vierestä avautuu näkymä pienelle lahdelle, joka esitti Game of Thrones -sarjassa Backwater Bayta. Lahtea suojelee Lovrijenacin linnoitus.

Hetki on hieno, kun portista astuu sisään: Dubrovnik vastaa lupaukseensa, nyt ollaan sisällä valkoisessa kaupungissa. Kaikki aukiota ympäröivät talot ovat valkoista kiveä, samoin vuosisatojen aikana kiiltäväksi hioutunut katukiveys.

Aivan Pile-portin edustalla on yksi Dubrovnikin pidetyimmistä majapaikoista, Heritage Villa Nobile. Pile Gaten lähettyvillä on myös Dubrovnikin klassisin hotelli, jo vuonna 1897 avattu Hilton Imperial Dubrovnik. Molempien hotellien sijainti on lyömätön.

Onofrion suuri suihkulähde

Pile-portin läpi tupsahdetaan pienelle aukiolle, jota koristaa kaunis, pyöreä suihkulähde. Nimensä jo vuonna 1440 valmistunut Onofrion suuri suihkulähde on saanut suunnittelijaltaan, napolilaiselta Onofrio della Cavalta.

Suihkulähden selvisi jopa vuoden 1667 maanjäristyksestä, tosin silloin tuhoutui suihkulähteen päällä ollut lohikäärmepatsas. Jäljellä ovat suihkulähteen sivuja koristavat päät, jotka sylkevät suustaan juomakelpoista vettä.

Vesi tulee lähteestä 12 kilometrin päästä.

Fransiskaaniluostari ja rakkauden askelma

dubrovnik luostari
Heti Pile-portin takana on Dubrovnikin fransiskaaniluostari. Kuva: Albert Hyseni / Unsplash

Suihkulähteen aukion laidalla on keskiaikainen fransiskaaniluostari, jonka tunnistaa helposti korkeasta tornista. Luostarin yhteydessä on Euroopan vanhin yhä toimiva apteekki. Se avattiin jo vuonna 1391.

Luostarin seinästä työntyy noin puolen metrin korkeudella esiin askelma, jota koristaa pöllönpää. Askelma on hioutunut kiiltäväksi ja liukkaaksi. Uskomuksen mukaan rakkaudessa seuraa onnea, jos onnistuu seisomaan korokkeella ja ottamaan paitansa pois.

Tehtävä on sen verran haastava, mahdotonkin, että Dubrovnikin voisi sen perusteella nimetä onnettoman rakkauden kaupungiksi.

Dubrovnikin pääkatu Stradun

Dubrovnik kellotorni
Stradun-kadun päässä on Dubrovnikin kellotorni. Kuva: Jonathan Chng / Unsplash

Luostarin vierestä, aukion päästä, alkaa pääkatu Stradun, jolta risteävät kujat ovat todella kapeita – pienellä niemellä sijaitsevassa kaupungissa ei ole ollut tilaa tuhlattavaksi.

Yhden kujan varrella, aika alkumatkasta vasemmalla, on valokuvamuseo War Photo Limited, jota pyörittää Balkanin sodassa kannuksensa ansainnut sotavalokuvaaja.

Stradun vie koko keskustan halki Dubrovnikin kellotornille. Kovin pitkä matka se ei ole, vain 300 metriä.

Kellotornin jalassa on pieni holvikaariportti, josta pääsee Dubrovnikin huvivenesatamaan ja Dominikaanisen luostarin luokse, josta lisää alempana. Kapean aukion oikeassa reunassa on puolestaan Rehtorin palatsi.

Rehtorin palatsi

Dubrovnik palatsi
Rehtorin palatsiin lukittu Dubrovnikin hallitsija valittiin aina kuukaudeksi kerrallaan. Kuva: Valeriia Miller / Unsplash

Kun muu osa Kroatian rannikkoa oli vuoroin Venetsian ja muiden valloittajien ikeen alla, oli Ragusa (eli nykyinen Dubrovnik) vuosisatojen ajan itsenäinen ja vauras, tasavaltainen kaupunkivaltio.

Ragusan tasavaltaa hallitsi aina kuukaudeksi kerrallaan tehtävään valittu ”rehtori”. Hallitsija asui palatsissaan kotiarestissa ja sai poistua kotoaan vain senaatin luvalla. Niin taattiin se, ettei hallitsija päässyt rikastumaan ja käyttämään valtaa omiin tarkoituksiinsa.

Nykyisin Rehtorin palatsi, Knežev dvor, toimii kulttuurihistoriallisena museona, jonka kokoelmissa pääsee kurkistamaan, millaista oli elämä Ragusan tasavallan aikana. Esillä on maalauksia, tekstiilejä, keramiikkaa, huonekaluja, kolikoita ja aseita aina 1300-luvulta lähtien.

Dubrovnikin katedraali

Rehtorin palatsia vastapäätä on Dubrovnikin katedraali, jossa säilytetään kaupungin pyhäinjäännöksiä kuten Ragusan suojelupyhimyksen Pyhän Blasiuksen kullalla päällystettyä kättä, jalkaa ja kalloa.

Katedraalin rakentamista rahoitti Richard Leijonamieli kiitokseksi Jumalalle siitä, että hän oli selvinnyt hengissä haaksirikostaan Lokrumin saarelle palatessaan Kolmannelta ristiretkeltä.

Katedraalin pyhäinjäännöksiä ja muita aarteita voi ihailla lasiseinän takaa.

Game of Thrones -katu ja Dominikaaninen luostari

Dubrovnikin keskusaukion reunalta, kellotornin vierestä, pääsee kapeasta holvikaariportista kapealle Svetog Dominika -kadulle, joka esiintyi moneen otteeseen fantasiasarjassa Game of Thrones. Samaa katua käveli myös kuningatar Cersei Lannister alasti katumusharjoituksessaan.

Aivan ensiksi tulee vastaan porttiholvi, josta voi astella Dubrovnikin huvivenesatamaan, ja kohta sen jälkeen ollaankin jo Dominikaanisen luostarin kohdalla. Linnoitusmainen luostari on koristeltu sisältä upeilla maalauksilla.

Kun katua kulkee tarpeeksi kauas, saavutaan kaupunginmuurin portille ja puolustussillalle, ja kas, ollaankin vanhankaupungin muurien ulkopuolella. Täältä on vain 300 metrin matka kauniille pikkuranta Banjelle. Rannalta avautuvat näkymät vanhaankaupunkiin.

Dubrovnikin muurit

Dubrovnik muurit
Dubrovnikin muureilla on pituutta kaksi kilometriä. Kuva: Patricia Jekki / Unsplash

Kannattaa ehdottomasti nousta Dubrovnikin muureille: niiltä avautuvat upeat näkymät merelle ja kaupunkiin. Muurit ovat keskiaikaisten linnoitustöiden mestarinäyte – kaupungin puolustus onnistuttiin murtamaan vasta 1800-luvulla!

Pääsisäänkäynti muureille on Pile-portin luona. Pääsylipun hinta on tosin suolainen, noin 30 euroa. Muureilla on pituutta kaksi kilometriä ja aikaa kuluu helposti saman verran tunteina.

Muureille kannattaa nousta heti aamusta niiden auettua (8:30) tai iltapäivällä, jotta välttyy keskipäivän suurimmilta ruuhkilta. Aikaa kannattaa varata kahdesta kolmeen tuntiin.

Muurien pääsylippu on nykyisin perin kallis, peräti 35 euroa, mutta minkäs teet: pakkohan nämä muurit on kokea.

Dubrovnikin muureihin ja Game of Thrones -kohteisiin voi tutustua myös osallistumalla opastetulle opastetulle kierrokselle.

Dubrovnikin lazzarettot

Banje-rannan vieressä ovat Dubrovnikin lazzarettot eli karateenikasarmit. Kaupungissa otettiin käyttöön karanteenimääräykset jo keskiajalla mustan surman uhan vuoksi. Kaikki epidemia-alueilta tulleet kauppiaat ja tavarat joutuivat karanteeniin 40 päivän ajaksi, ennen kuin pääsivät vanhankaupungin muurien sisälle.

Samantapainen järjestely oli myös Venetsiassa, tosin siellä karanteeniin joutuivat kaikki kaupunkiin saapuvat. Dubrovnikissa oltiin edistyksellisiä ja karanteeni koski vain riskialueilta saapuvia.

Dubrovnikin säilyneet lazzarettot ovat peräisin 1600-luvulta. Rakennuksissa on järjestetty monenlaisia näyttelyitä ja tilaisuuksia ja niistä on suunniteltu Dubrovnikin luovan luokan korttelistoa. Saa nähdä, millaiseksi käyttötarkoitus muodostuu – käy katsomassa!

Dubovnikin etnogafinen museo Rupe

Vanhankaupungin syrjäisessä sopessa sijaitseva museo kiinnostanee ainakin Game of Thrones -sarjan faneja: museo esitti sarjassa bordellia, jossa lyhytkasvuinen Tyrion Lannister tapasi ensimmäisen kerran etelästä saapuneen Oberyn Martellin.

Dubrovnikin sivukujat

Dubrovnik
Katedraalin kupoli pilkistää tiiviisti rakennetun Dubrovnikin keskeltä. Kuva: Jonathan Smith / Unsplash

Terasseja ja matkamuistokauppoja pursuavan Dubrovnikin kohtaloksi on koitunut sama kuin sen entiselle kilpailijalle, Venetsialle: vanha kauppamahti elää nyt turisteista.

Mutta samalla tavalla kuin Venetsiasta löytyy myös Dubrovnikista edelleen aitoa paikallista elämää kapeilta sivukujilta. Juuri niiden varrella vanhakaupunki on lumoavimmillaan.

Vanhaan kiviseinään on niitattu koripallokori ja murattien peittämillä parvekkeilla voi nähdä pyykkejä kuivumassa. Kymmenvuotias tyttö juoksee alas Dubrovnikin kiiltäväkivisiä katuja jalkapallon perässä vaaleanpunaisessa leningissään. Jostain leijuu grillatun kalan tuoksu – olisiko jo aika pysähtyä lounaalle?

Vanhankaupungin muurien sisältä ei löydy suuria hotelleja, mutta huoneistomajoitusta on tarjolla runsaasti. Todella viehättävä hotelli vanhassakaupungissa on esimerkiksi Apartment House Lina. Kannattaa varata ajoissa, sillä majatalo on syystäkin todella suosittu.

Lovrijenacin linnoitus

Muurien kanssa samalla lipulla pääsee käymään myös Lovrijenacin linnoituksella, jonka näkee Pilen portilta. Pieni mutta jykevä linnoitus sijaitsee pikkuniemellä heti kaupunginmuurien ulkopuolella.

Linnoituksella oli niin suuri merkitys Dubrovnikin puolustamisessa, että sitä on myös kutsuttu lempinimellä Dubrovnikin Gibraltar.

Linnoitukselle vie parisataa porrasta. Ylhäältä avautuvat komeat näkymät vanhaankaupunkiin.

Näköalapaikka Srđ

Dubrovnik_Kroatia_1
Kun Dubrovnikia katsoo ylhäältä Srđ-näköalapaikalta, kaupunki näyttää kuin pienoismallilta. Vasemmalla näkyy Lokrum-saari. Kuva: Ville Palonen

Kaupungin täydelliden kauneuden ymmärtää viimeistään nousemalla lähellä kohoavalle Srđ-kukkulalle. Lintuperspektiivistä nähtynä puhtaan valkoisena loistava kaupunki piirtyy turkoosia merta vasten kuin maalauksessa.

Kukkulalle pääsee nousemaan kävellen tai kaapelirataa pitkin.

Dubrovnikin rannat

Dubrovnik rannat
Dubrovnikin rannoilla meri on kirkasta ja kesäisin rittää vilskettä. Kuva: Sarah Labuda / Unsplash

Dubrovnikin rannat eivät ole varsinaisesti maailmanluokkaa mutta oikein mukavia pikkurantoja. Rantapoukamia riittää vanhastakaupungista koko matkan lentokentälle asti. Mukaan mahtuu muutama erikoisempikin ranta kuten luolassa oleva ranta ja aavehotellien ranta.

Dubrovnikin rannat ovat pääosin kivikkoisia, mihin auttavat uimakengät. Meri on kirkasta – kuten kaikkialla Kroatian rannikolla – joten mukaan kannattaa ottaa snorklausvarusteet.

Kolorina – ranta muurien vierellä

Aivan Dubrovnikin muurien vieressä on pieni Kolorina-ranta. Täällä voi uida – silloin kun rannalle parkkeeratuilta kajakeilta mahtuu. Jos ei mahdu uimaan, aina voi vuokrata kajakin ja tutustua Dubrovnikiin mereltä käsin.

Plaža Banje – Dubrovnikin suosituin ranta

Dubrovnikin varsinaisista uimarannoista lähimpänä vanhaakaupunkia on Plaža Banje, jossa voi ihailla komeita muurimaisemia kristallinkirkkaassa vedessä polskien.

Rannalla toimiva Dubrovnik Watersports, vuokraa kajakkeja, joilla voi meloa vaikkapa Betinan luolarannalle.

Rannan edustalla on varsin mainio, kroatialaisia taiteilijoita esittelevä Modernin taiteen museo MoMAD sekä useita majapaikkoja, kuten erinomainen Old Town Beachfront Apartment.

Plaža Sveti Jakov – Dubrovnikin salainen ranta

Puolitoista kilometriä Banje Beachista eteenpäin on pieni ja kaunis Plaža Sveti Jakov eli Pyhän Jakobin ranta. Nimensä se on saanut rannan edustalla olevasta pienestä kirkosta. Täällä on se huomattavasti rauhallisempaa kuin Banje Beachilla.

Rannan vieressä on ihana majatalo Sveti Jakov. Parvekkeelta avautuvat näkymät vanhaankaupunkiin.

Lähettyvillä on myös hylätty hotelli, jonka on ostanut venäläinen miljonääri, mutta jolle ei ole ainakaan vielä toistaiseksi tehty mitään. Jos vartijoita ei näy, hotellin autioilla käytävillä voi käydä haahuilemassa.

Betina Cave Beach – ranta luolan suojissa

Dubrovnikin ikimuistoisimpia rantaelämyksiä on Betina Cave Beach joka sijaitsee pienessä poukamassa luolan suojissa Banjen ja Sveti Jakovin välissä. Perille pääsee vain merta pitkin. Hauskin tapa on meloa kajakilla vanhastakaupungista (noin puoli tuntia).

Luolaranta on hyvä paikka myös snorklata.

Betina Cave Beachille järjestetään opastettuja melontaretkiä.

Bellevue Beach – upean luksushotellin ranta

Kaupungin toisella puolen, reilun vartin kävelymatkan päässä vanhastakaupungista, on Bellevue Beach, joka on saanut nimensä upealta Bellevue Hotelilta. Tunnelmallinen ranta on puristunut jyrkänteiden väliin.

Meri on jälleen kristallinkirkasta ja rantakivikot sopivat hyvin snorklaukseen.

Uvala Lapad – Dubrovnikin suurin ranta

Neljän kilometrin päässä vanhastakaupungista on Lapadin niemi, jonka äärellä sijaitsee iso osa Dubrovnikin hotelleista. Niistä paras on Hotel Kompas Dubrovnik. Tyylikäs, minimalistisen vaalea sisustus ja hienot merinäkymät.

Niemellä sijaitseva Uvala Lapad on Dubrovnikin rannoista pisimpiä ja tunnetaan myös nimellä Sunset Beach.

Lapadin niemellä on muitakin uimapaikkoja kuten Coral Beach Club. Rantaklubi on yleisellä rannalla, joten sinne ei ole pääsymaksua ja rantatuolin vuokraamisen sijaan sille voi laittaa tyhjälle paikalle oman rantapyyhkeen. Henkilökunta tekee kyllä kaikkensa myydäkseen kalliita ruokia ja juomia.

Mlini ja Dubrovnikin erikoisin ranta

Vanhastakaupungista kymmenkunta kilometriä kaakkoon eli lentokentän suuntaan on Mlinin alue, jossa on useita rantoja. Niistä erikoisin on Plaža Kupari, joka on kirjaimellisesti aaveranta. Sen edustalla on hylättyjen hotellien aavekaupunki. Hotellien raunioissa pääsee kuljeskelemaan.

Heti seuraavalla lahdella on suosittu Plaža Srebreno, jolla sijaitsee Sheraton Dubrovnik Riviera Hotel.

Beach Pasjaca – syrjäinen ranta

Vieläkin kauempana kaakossa, lentokentänkin toisella puolen, on luonnonkaunis Beach Pasjaca. Matkaa vanhaankaupunkiin on 30 kilometriä ja perille pääsee kätevimmin vuokra-autolla.

Parkkipaikalta pitää vielä laskeutua varsin pitkät portaat upealle rannalle. Ranta ei ole kovin suuri, mutta sitä suojaavat upeat rantakalliot ja meri on ihanan väristä.

Vanhankaupungin uintipaikat

Rantojen lisäksi Dubrovnikissa pääsee mereen myös uintipaikoista, joita on tehty vanhankaupungin kallioille. Veteen pääsee portaita pitkin. Tunnelma on omanalaisensa.

Uintipaikka löytyy esimerkiksi Bard Mala Buzan luota. Samalla voi nauttia rantabaarissa juoman ja ihailla vaikka auringonlaskua.

Vaikuttava uimapaikka on myös Šulić Beach, joka sijaitsee Lovrijenacin linnoituksen alapuolella. Täällä vuokrataan kajakkeja.

Dubrovnikin saaret

Dubrovnik Lokrum
Lokrum-saaren kirkkaisiin vesiin pääsee veneretkillä. Kuva: Inera Isovic / Unsplash

Hyvä tapa viettää rantalomaa Dubrovnikissa on tehdä päiväretkiä lähisaarille.

Lokrum – Dubrovnikin kuuluisin saari

Aivan Dubrovnikin kupeessa on suojeltu, luonnonkaunis Lokrum-saari, jonne monet Dubrovnikilaiset matkustavat kesäpäivinä uimaan ja ottamaan aurinkoa.

Lokrum on, yllätys yllätys, esiintynyt myös monessa Game of Thronesin kohtauksessa. Saarella on esillä sarjan alkuperäinen Rautavaltaistuin. Ja sillä pääsee istumaan – menettämättä päätään.

Rannastaan tunnettu Lopud-saari

Suosittu saariretken kohde Dubrovnikista on Lokrumia hieman kauempana sijaitseva Elafiti-saaristo, johon tutustuu kätevimmin opastetuilla retkillä.

Saarista suosituin on Lopud, jolla on nätti hiekkaranta (Šunj Beach) – harvinaisuus Dubrovnikin muuten pikkukivivoittoisten rantojen joukossa. Mikään mielettömän hieno ranta se ei kuitenkaan ole: hiekka on pikemminkin harmaata kuin vaaleaa.

Saaren huipulla on pieni linnaraunio.

Odysseuksen saari Mljet

Elafiti-saariston takana on vielä yksi saari, Mljet, jonne silläkin pääsee päiväretkelle Dubrovnikista. Tarinan mukaan Odysseus lumoutui saaren havupuumetsien rauhasta ja jäi sinne seitsemäksi vuodeksi.

Cavtat – rantakaupunki Dubrovnikin lentokentän vieressä

Dubrovnikin lentokentän vieressä, noin 20 kilometrin päässä vanhastakaupungista, on pieni ja viehättävä rantakaupunki Cavtat.

Kukkulalla on hieno hautausmaa, jolla sijaitsevan Račićin perheen mausoleumin on koristellut Kroatian kuuluisin kuvanveistäjä, Ivan Meštrović.

Cavtatin nähtävyytenä on myös taidemaalari Vlaho Bukovacin kotimuseo.

Retket Dubrovnikista

Mostarin silta
Mostarin sillalla Bosniassa on helppo käydä retkellä Dubrovnikista.

Lähisaarten lisäksi Dubrovnikista järjestetään päiväretkiä niin Bosnian Mostariin kuin Montenegroonkin.

Retket voi varata etukäteen netistä.

Autonvuokraus Dubrovnikissa

Kannattaako Dubrovnikissa vuokrata autoa? Kyllä ja ei. Vuokra-autolla voi tehdä retkiä kauempana oleville rannoille tai Bosnian Mostariin ja Montenegroon Kotoriin. Mutta Dubrovnikin alueella vuokra-autosta on enemmän haittaa kuin hyötyä. Parkkipaikkoja on nirkoisesti ja ne ovat kalliita.

Busseilla ja Uber-takseilla liikkuu kätevästi ja edullisesti.

Dubrovnik – hotellit

Suurin osa Dubrovnikin isommista, matkatoimistojen käyttämistä hotelleista sijaitsee vanhankaupungin ulkopuolella, joko kävely- tai bussimatkan päässä vanhastakaupungista.

Jos olet matkalla omatoimisesti, kannattaa harkita asumista vanhassakaupungissa – juuri senhän takia tänne on tultukin! Vanhankaupungin muurien sisältä löytyy myös tasokasta huoneistomajoitusta. Erittäin viehättäviä majapaikkoja ovat esimerkiksi Festa Apartments ja Apartment House Lina.

Vanhankaupungin portin vieressä oleva Heritage Villa Nobile saa sijainnistaan täydet kymmenen pistettä.

Jos haluaa asua rannan lähellä vaihtoehtoja ovat esimerkiksi erinomainen Old Town Beachfront Apartment ja keskustasta vartin kävelymatkan päässä oleva Bellevue Hotel. Neljän kilometrin päässä vanhastakaupungista on Lapadin lahti, jonka äärellä sijaitsee iso osa Dubrovnikin hotelleista.

Katso tarjoukset Dubrovnikin hotelleihin.

Paras aika matkustaa Dubrovnikiin

Dubrovnikin vanhakaupunki on kooltaan pieni ja maineeltaan suuri. Yhtälöstä seuraa se, että kannattaa välttää vilkkainta lomasesonkia heinä- ja elokuussa, jolloin vanhakaupunki voi olla tupaten täynnä turisteja.

Mukavaa aikaa matkustaa on syksy, jolloin ilmat ovat vielä lämpimät ja meressäkin tarkenee uida lokakuun alkuun asti. Vielä syyskuun puoliväliin asti meren lämpötila on noin 25 astetta, mistä se hiljalleen laskee lokakuun alun pariinkymmeneen asteeseen.

Matka Dubrovnikiin

Dubrovnikissa on kansainvälinen lentokenttä, jonne Finnair lentää suoraan kesäkaudella huhtikuusta lokakuuhun.

Dubrovnikiin on neljän tunnin bussimatka Splitistä, Dalmatian rannikon keskuksesta. Vuonna 2022 valmistui Pelješacin silta, joka tarjoaa suoran kulkuyhteyden Dubrovnikiin ilman rajanylitystä Bosnia ja Hertsegovinan kautta.

 

Varaa hotelli tai huoneisto yhteistyökumppanimme kautta. Voit varata myös nähtävyyksien pääsyliput ja opastetut kierrokset. Me saamme pienen provision, mutta sinä et maksa penniäkään ylimääräistä. Kiitos, että tuet Kerran elämässä -sivuston toimintaa!

KOMMENTOI

Kirjoita kommentti!
Kirjoita nimesi