Malesian parhaat saaret

Malesian parhaat saaret

Mikä on Malesian paras saari? Vastaus riippuu tietenkin siitä, mitä lomaltaan etsii. Vaikka malesian saarivalikoima ei ole yhtä monipuolinen kuin Thaimaassa, löytyy Malesiasta silti useampikin saari, joihin sydän jää.

Langkawi

Myös Langkawin rannoilta löytää rauhaa.
Myös Langkawin rannoilta löytää rauhaa.

Malesian ja Thaimaan rajalla sijaitseva Langkawi on maan suosituin rantalomakohde, jonne tehdään pakettimatkoja Suomestakin. Langkawin valtteja on sen luonnonläheisyys: 99 saaren saariston pääsaari ei ole kehittynyt yhtä täyteen kuin vaikkapa Thaimaan Phuket, vaan Langkawilla tuntee edelleen olevansa trooppisen luonnon keskellä. Läheisessä meriluonnonpuistossa odottavat hyvät sukellus- ja snorklausmaastot.

Pulau Perhentian

Pulau Perhentianin maisemia.
Pulau Perhentianin maisemia.

Itärannikolla sijaitseva Pulau Perhentian (kuvassa) on Malesian mantereen puoleisista saarikohteista mielenkiintoisin. Molemmat kahdesta saaresta ovat rentoja ja rauhallisia, ja tarjoavat erinomaisia sukellusmahdollisuuksia. Varsinkin pienempi saari on reppureissaajahenkinen rantakohde.

Pulau Tioman

Suurehko saari on jonkin sortin kummajainen: Pulau Tiomanille on vaivatonta matkustaa saarella sijaitsevan lentokentän ansiosta ja saaren länsipuolta reunustavat hienot rannat, mutta silti Pulau Tioman ei tunnu massaturismin läpäisemältä. Kaiken lisäksi sukellus- ja snorklausmaastotkin ovat erinomaiset.

Mabul

Borneolla Sipadanin lähellä sijaitseva saari on lähinnä sukeltajien tukikohta, mutta luksusresorttien rannassa pulikoimisesta nauttii koko perhe. Pienellä saarella on bajau-merimustalaisten kylä.

Gaya

Borneon rannikolla, vain puolen tunnin venematkan päässä Kota Kinabalusta, on Tunku Abdul Rahman Park -suojelualue. Sen suurimmalta saarelta, viidakon peittämältä Pulau Gayalta, löytyy tasokkaita hotelleja sekä koko perheelle sopiva Marine Ecology Research Centre.

 

Kommentoi