Liikkuminen Nepalissa

Liikkuminen Nepalissa

Nepal-liikkuminen

 

Vaikka Nepal on kooltaan suhteellisen pieni maa, ovat liikkuminen maan sisällä hidasta, sillä tieverkosto on todella huono. Kartalla lyhyenkin matkan taittaminen vie todellisuudessa tuntikausia.

Nepalissa on vain yksi hyvä tie (Kathmandusta Bhaktapuriin), eikä sekään ole kuin parinkymmenen kilometrin mittainen.

Nepalin teitä ei ole saatu hyviksi edes Kathmandusta tärkeimpiin matkailukohteisiin Chitwaniin ja Pokharaan. Tiet ovat paikoin niin kapeita, että autot mahtuvat nipin napin rinnakkain. Ikivanhat rekat matelevat eteenpäin vuoristoteillä ja aiheuttavat jonoja, ja maanvyörymät ja iänikuiset tietyömaat tukkivat kaistoja.

Varaa siis aikaa ja varaudu viivytyksiin!

Nopein tapa liikkua paikasta toiseen ovat Nepalin kotimaanlennot. Valitettavasti bussien tapaan myös niillä tapahtuu kuolettavia onnettomuuksia.

Jos on huolissaan turvallisuudestaan, on turvallisinta liikkua osana matkatoimistojen järjestämiä kiertomatkoja, sillä tällöin liikutaan ryhmän omalla bussilla, jota kuski ajaa yleensä paljon varovaisemmin kuin julkisen liikenteen pitkän matkan busseja ajetaan. Matkatoimistojen bussit ovat myös paljon paremmassa kunnossa kuin julkiset liikkumavälineet.

Yksityisistä busseista puuttuu toki paikallistunnelma.

 

Kuinka Nepaliin matkustetaan?

Paras aika matkustaa Nepaliin?

Liikkuminen Nepalissa

Mitä Nepalissa pitää varoa?

Mitä Nepaliin kannattaa pakata?

Nepal-opas