Singaporen Night Safari

Singaporen Night Safari on ainutlaatuinen eläinpuisto, jossa pääsee tarkkailemaan yöeläimiä juuri silloin kun ne ovat aktiivisimmillaan – yleensä sellainen ei onnistu edes luonnossa.

Valitettavasti Night Safarista on tullut viime vuosina erittäin suosittu nähtävyys aasialaisten ryhmien keskuudessa ja jonot puistoon ja safariajelulle voivat olla pitkät varsinkin aasialaisten lomien aikaan.

Vierailu Night Safarissa kannattaakin ajoittaa arkipäivään.

Night Safarin safariajelu

Night Safarin suosittu ”Yön otukset” -esitys sopii parhaiten pikkulapsille. Aikuisten kannattaakin suunnata suoraan 40 minuuttia kestävälle safariajelulle. Pyörillä kulkevan junan parhaat paikat löytyvät kahdesta etummaisesta vaunusta. Ne pysähtyvät lähimmäksi eläimiä, joten etupenkeiltä on helpointa seurata mikrofoniin puhuvan oppaan selostusta.

Verkkaisella ajelulla pimeän viidakon halki bongataan tiikereitä, hyeenoja, norsuja, sarvikuonoja ja tapiireja. Osa eläimistä seisoo vain parin metrin päässä asfalttitiestä, mutta vaarallisimmat pedot ovat syvien vallihautojen takana.

Sadesäällä monet eläimet pysyvät piiloissaan. Huonolla kelillä kannattaakin odottaa hetki ennen junan kyytiin hyppäämistä.

Night Safarin kävelypolut

Rauhallisimmillaan – ja parhaimmillaan – Night Safari on, kun lähtee kävelemään pitkin pimeässä pimeässä mutkittelevia polkuja. Metsä tuoksuu huumaavalta ja ilmankosteus tuo mieleen saunan. Pusikoista kaikuu kiehtovia ääniä.

Polkujen varrella asuu kalastajakissoja, muurahaiskäpyjä, puuleopardeja, hidasloreja sekä pörröisiä binturonkeja. Ahmamainen eläin on kuin karhun ja kissan ristisiitos.

Yksi pienemmistä häkeistä näyttää tyhjältä. Kärsivällinen odotus palkitaan, kun mulkosilmäinen kummituseläin loikkaa esiin piilostaan.

Ikimuistoinen kokemus on lepakkohäkki, jossa kävellään ympärillä viuhuvien jättiläislepakoiden keskellä.

Singaporen Night Safari -vinkit

Night Safarissa valokuvaaminen salamalla on ankarasti kielletty. Pimeässä edes jalusta ei takaa kunnollisia kuvia, joten jopa innokkaimpien harrastelijakuvaajien kannattaa jättää kamera laukkuunsa ja kerrankin vain nauttia upeista yön eläimistä.

Night Safarin aukioloajat

Night Safari aukeaa klo 19.30 ja sulkee porttinsa puoliltaöin.

Ennen Night Safaria kannattaa tutustua vieressä sijaitsevaan Singaporen eläintarhaan.

Night Safariin pääsee keskustasta eläintarhan omalla bussilla tai vaivattomimmin taksilla. Taksimatka Night Safariin maksaa parikymmentä euroa.

Voit varata kätevästi netistä Singapore Night Safarin pääsyliput.


 

Varaa hotellisi yhteistyökumppanimme kautta. Voit varata myös pääsyliput, retket ja aktiviteetit. Me saamme pienen provision, mutta sinä et maksa penniäkään ylimääräistä. Kiitos, että tuet Kerran elämässä -sivuston toimintaa!

array(1) {
  [0]=>
  string(9) "Singapore"
}

KOMMENTOI

Kirjoita kommentti!
Kirjoita nimesi