Miami-matkaopas

South Beach, Miami. Kuva: Miami2you / Shutterstock

South Beachin hiekkaranta on pitkä ja kaunis. Meri kutsuu turkoosina. Uimavalvojien kopit hehkuvat pastellinväreissä. Rullalautailijat temppuilevat hiekkarantaa reunustavalla rantabulevardilla. Vierestä kulkevaa Ocean Drive -katua reunustavat upeat 1900-luvun alun art deco -talot ja vilkkuvat neonvalot.

Totta se on: Miami Vice ei juurikaan liioitellut Miamin lumoa.

Miami on Yhdysvaltain trooppisin ja ekstrovertein metropoli, jossa latinotunnelma on käsin kosketeltavissa.

South Beachin elämää seuraillessa Miamin-loma kuluu ihanasti.

Miamin nähtävyydet

South Beach -rannalla on toinen toistaa hienompia hengenpelastajien torneja. Miami, USA. Kuva: Alexander Demyanenko / Shutterstock

Miamin kuuluisinta aluetta on Miami Beach, joka on teknisesti oma kaupunkinsa, vaan kuka siitä välittää. Monelle Miami Beach on Miami.

Miami Beachilla sijaitsevat South Beachin upea hiekkaranta ja art deco -hotellien reunustama Ocean Drive. Ravintola- ja iltaelämä on vilkasta.

Ocean Drive, Miami Beach. Kuva: Sean Pavone / Shutterstock

South Beachin lisäksi Miamin alueelta löytyy kaikenlaisia muitakin nähtävyyksiä, jos niitä välttämättä haluaa etsiä (esimerkiksi taidemuseot Miami Art Museum ja Museum of Contemporary Art Moca ovat yllättävänkin tasokkaat), mutta Miamin-matkalla saa hyvällä omalla tunnolla keskittyä laiskanpulskeaan lomailuun.

Sikarikauppa Miamin Pikku-Havannassa. Kuva: Iv Nikolny / Shutterstock

Miamin Beachin ohella muita käymisen alueita Miamissa ovat pilvenpiirtäjien koristama Downtown sekä Little Havana, joka on maailman suurin ja tunnetuin kuubalaisten emigranttien alue. Little Havanan keskus on Calle Ocho eli Kahdeksas katu.

Kuubalainen ravintola Miamin Pikku-Havannassa. Kuva: Kamira / Shutterstock

Toinen mielenkiintoinen alue on Little Haiti, jonka kaduilla voi bongailla katutaiteilija Serge Toussaintin värikkäitä seinämaalauksia.

Miamin hotellit

Miamin tunnelmallisimmat hotellit löytyvät Ocean Driven art deco -kaunottarista.

Miamin Art deco -hotelleista ikimuistoisimpia on Tides Hotel. Hotellin jättimäisten huoneiden parvekkeilla on kaukoputket, joilla voi ihailla Ocean Driven menoa oman huoneen rauhasta.

The Villa Casa Casuarina boutiquehotelli toimii puolestaan muotimoguli Gianni Versacen entisessä kotitalossa.

Kaikki Miami Beachin art deco -hotellit eivät suinkaan ole hinnalla pilattuja. Miamin hotelleista kuvatuimpia on edullinen Colony Hotel, joka on näkynyt lukemattomissa elokuvissa ja televisiosarjoissa.

Erinomainen keskihintainen hotelli Ocean Drivella on esimerkiksi The Savoy Hotel, jossa on hieno ja lämmitetty uima-allasalue.

Katso tarjoukset Miamin Beachin hotelleihin.

Miamin ravintolat ja yöelämä

Ocean Drive, Miami. Kuva: ESB Professional / Shutterstock

Ocean Drive, Collins Avenue ja lähikadut ovat Miamin ravintola- ja yöelämän keskuksia. Illan aluksi kannattaa kiertää drinkillä art deco -hotellien kauniita aulabaareja.

South Beachin yökerhot ja klubit ovat keskittyneet Washington Avenuen varrelle. Sisäänpääsyä helpottaa, kun soittaa etukäteen ja pyytää laittamaan nimen vieraslistaan.

Miamin ostokset

Ostoksiin sopii esimerkiksi Lincoln Roadin kävelykatualue Miami Beachilla. Kauppojen lisäksi riittää jäätelökioskeja, ravintoloita ja baareja. Happy Hour alkaa jo keskellä päivää.

Suuria (lue valtavia) ostoskeskuksia kuten Sawgrass Mills ja Dolphin Mall löytyy Miamin keskustan reunamilta.

Miamin urheilujoukkueet

Miamissa kannattaa käydä katsomassa urheilua. Miami Heat kuuluu NBA:n parhaisiin koripallojoukkueisiin.

Jääkiekkojoukkue Florida Panthersissa pelaa suomalainen jääkiekkotähti Aleksander Barkov.

Päiväretkiä Miamista

Everglades National Parkissa pitää varoa alligaattoreita. Kuva: Miami2you / Shutterstock

Miamin-matkan unohtumattomimpia elämyksiä on vierailu mahtavassa Evergladesin kansallispuistossa, suomaalla, joka alkaa melkein heti Miamin metropolialueen ulkopuolella. Paras tapa puistoon tutustumiseen on lähteä suokiituriajelulle.

Omatoimisesti Evergladesiin voi tutustua vaikkapa ajamalla pitkin kansallispuiston läpi kulkevaa maantietä – jo tällä tavalla näkee lähes varmasti alligaattoreita.

Key Westille ajetaan Overseas Highwayn kautta. Kuva: Miami2you / Shutterstock

Miamista ehtii päiväseltään käydä myös Key Westissä, mutta parhaimmillaan Key West on, jos sinne jää ainakin yhdeksi yöksi. Ajomatka Miamista on kolmisen tuntia suuntaansa ilman pysähdyksiä.

Suunnilleen saman verran kestää ajaa Miamista Orlandossa sijaitsevaan Disneyworldiin.

Voit varata kätevästi netistä Miamin kiertoajelut ja retket.

Karibian risteilyt Miamista

Miami on Karibian risteilyjen tärkeimpiä satamia. Risteilyjä lähtee päivittäin useita.

Autonvuokraus Miamissa

Miamissa kannattaa ehdottomasti vuokrata auto, jos aikoo käydä missään South Beachin ulkopuolella. Julkinen liikenne on onnetonta South Beachia lukuun ottamatta. South Beachin alueella liikkuu mainiosti myös jalkaisin.

South Beachilla on huonosti parkkipaikkoja, mutta onneksi monet hotellit tarjoavat maksullisen valet parking -palvelun eli auto tarvitsee vain ajaa hotellin eteen ja henkilökunta huolehti auton parkkeeraamisesta.

Paras aika matkustaa Miamiin

Miami sijaitsee eteläisimmässä Floridassa, jossa ilmasto on trooppisimmillaan. Parasta aikaa matkustaa Miamiin onkin talvi – kesäkuukaudet ovat kosteita ja kuumia.

Matka Miamiin

Finnair lentää Helsingistä suoraan Miamiin.

Lue lisää miten löytää halvat lennot.

Lue lisää Floridan-matkailusta.


 

Varaa hotellisi yhteistyökumppanimme kautta. Voit varata myös äkkilähdön. Me saamme pienen provision, mutta sinä et maksa penniäkään ylimääräistä. Kiitos, että tuet Kerran elämässä -sivuston toimintaa!

array(1) {
  [0]=>
  string(11) "Yhdysvallat"
}