Aikamatka – kirja matkailun historiasta

Historialliset matkat
Lähde mukaan aikamatkalle menneisyyden maailmaan. Kuva: Emanuela Picone / Unsplash

Tälle sivulle on koottu muutama esimerkki historiallisista matkoista, joista työstän tarinallista tietokirjaa Aikamatka. Tekstit on aiemmin julkaistu Mondo-lehdessä. Kirjaa varten kirjoitan myös useita ennenjulkaisemattomia tarinoita matkailun historiasta.

Kirjassa tulee olemaan kaikkiaan 35–50 lyhyttä, novellimaista tositarinaa. Mukaan pääsevät myös muutaman suomalaisen harvinaislaatuiset seikkailut maailmalla.

Matkailun historiasta on toki jo kirjoitettu useita teoksia, mutta tästä tulee akateemisen jäykkyyden sijaan hyvin tarinallinen kirja, jossa maailmanhistorian merkittävimmät, kiehtovimmat ja eriskummallisimmat matkat heräävät eloon. Tekstissä on vahva paino elävällä ajankuvalla.

Nimensä mukaisesti teos on kuin aikamatka matkailun menneisyyteen. Samalla se tarjoaa historiallisen peilin tämän päivän maailmaan.

Kirjan sivuilla seikkailevat löytöretkeiliijät, tutkimusmatkailijat, taiteilijat ja kaiken maailman muut hunsvotit, joihin reissukuume on iskenyt. Tarinoita yhdistävänä piirteenä on se, että matkalla asiat menevät harvemmin aivan putkeen.

Kirjan vaihtoehtoinen nimi onkin Kuinka kapteeni Cook keitettiin – ja 49 muuta kummallista tarinaa matkailun historiasta.