Abu Dhabin nähtävyydet

Sheikki Zayedin suurmoskeija on Arabiemiraattien komein moskeija. Täällä on aivan pakko käydä Abu Dhabissa. Kuva: Elena Przhevalskaia / Shutterstock

Abu Dhabin nähtävyydet ja retkikohteet ovat huippuluokkaa. Nopeimmillaan niistä parhaat kiertää kolmessa päivässä. Ensimmäisenä päivänä kiertelyä keskustassa ja retki Arabiemiraattien upeimmalle moskeijalle. Toisena päivänä huvittelua Ferrari World -huvipuistossa ja kolmantena eeppinen retki Tyhjälle neljännekselle, maailman mystisimmälle aavikolle – tai vierailu Al Ainin kiehtovalla keitaalla.

Mutta Abu Dhabissa riittää näkemistä ja tekemistä myös useammalle päivälle.

Sheikh Zayed Grand Mosque – Arabiemiraattien hienoin moskeija

Sheikki Zayedin suurmoskeija, Abu Dhabi. Kuva: Philip Lange / Shutterstock

Hieman Abu Dhabin keskustan ulkopuolella sijaitseva Arabiemiraattien komein moskeija on ulkoa upea ilmestys. Minareetitkin nousevat 107 metrin korkeuteen.

Sheikki Zayedin suurmoskeija, Abu Dhabi. Kuva: Boule / Shutterstock

Sisältä moskeija Sheikh Zayed Grand Mosque on lievästi sanottuna kitsi: ulkotilojen hillitty eleganssi vaihtuu prameuteen, kun sisätiloja koristavat maailman suurin matto ja suurimmat kattokruunut.

Moskeijalle on taksimatka keskustasta. Moskeija sijaitsee matkan varrella Yas-saaren Ferrari Worldiin.

Moskeijaan vievät yleensä vierailulle myös Abu Dhabin valmiit kaupunkikierrokset ja sille järjestetään retkiä myös Dubaista.

Louvre Abu Dhabi

Louvre Abu Dhabi
Louvre Abu Dhabin on suunnitellut sankariarkkitehti Jean Nouvel. Kuva: Agnieszka Kowalczyk / Unsplash

Louvre Abu Dhabi valmistui ensimmäisenä Abu Dhabiin suunnitelluista komeista museorakennuksista. Muita vielä odotellaan. Komean rakennuksen on suunnitellut ranskalainen sankariarkkitehti Jean Nouvel.

Arabian niemimaan suurimman museon perustaminen ei ollut ihan halpaa lystiä: rakennuskustannusten on arvioitu nousseen 600 miljoonaan dollariin, minkä lisäksi Abu Dhabi on maksanut Louvre-museolle yli miljardi dollaria (!) teosten lainasta, konsultaatiosta ja oikeudesta käyttää kuuluisaa nimeä.

Kyllä sillä hinnalla pitäisi muutama museovieraskin saada.

Abu Dhabin Louvren peruskokoelmassa on itämaisen taiteen lisäksi teoksia esimerkiksi Vincent van Goghilta, Claude Monet’lta, Matisselta ja Andy Warholilta. Lisäksi on vaihtuvia näyttelyitä.

Museo sijaitsee Saadiyat-saarella hieman keskustan ulkopuolella. Museo pääsylipun voi ostaa etukäteen netistä.

Emirates Palace – maailman pramein hotelli

Emirates Palace -hotelli Abu Dhabissa. Kuva: Philip Lange / Shutterstock

Emirates Palace on pramea superluksushotelli ja suosittu nähtävyys. Sisälle saa kävellä kuka vain ihmettelemään mahtavaa aulaa ja ulkotilojen suihkulähteitä. Sisältä löytyy myös kuuluisa kulta-automaatti.

Sisustuksessa on käytetty kultaa ja marmoria enemmän kuin laki sallii. Kristallikruunuja on yli tuhat kappaletta. Hotellilla on oma kilometrin mittainen privaattirantansa (jonne ei tosin päiväretkeläisiä päästetä).

Kolme miljardia dollaria maksanut Emirates Palace oli maailman eniten maksanut hotellirakennus aina siihen asti, kun Singaporeen valmistui kasinohotelli Marina Bay Sands.

Emirates Palace sijaitsee Abu Dhabin keskustan rantabulevardin, Cornichen, päädyssä.

Etihad Towers – Abu Dhabin kauneimmat pilvenpiirtäjät

Etihad Towers -pilvenpiirtäjät ovat kuin jättimäinen moderni veistos. Abu Dhabi, Yhdistyneet Arabiemiraatit. Kuva: Zhukov Oleg / Shutterstock

Emirates Palacen edustalla kohoavat Etihad Towersin viisi pilvenpiirtäjää. Pilvenpiirtäjät ovat kaikki saman näköisiä mutta aseteltu eri asentoihin, mikä saa ne näyttämään modernilta veistokselta.

Yhdessä pilvenpiirtäjistä on näköalatasanne 74 kerroksessa, josta pääsee ihailemaan Abu Dhabin maisemia yläilmoista.

Pilvenpiirtäjissä toimii myös huikea Jumeirah at Etihad Towers -pilvenpiirtäjähotelli.

Ferrari World – maailman suurin sisähuvipuisto

Ferrari World Park on valtavan kokoinen sisähuvipuisto Abu Dhabissa. Kuva: Burachet / Shutterstock

Abu Dhabin Ferrari World on maailman suurin sisähuvipuisto, jossa pääsee ajamaan maailman nopeimmalla vuoristoradalla. Ferrari Park -vuoristoradan nopeus kiihtyy 240 kilometriin tunnissa.

Kuumuutta ei tarvitse pelätä sillä koko huvipuisto sijaitsee ilmastoiduissa sisätiloissa.

Jonot voivat olla pitkät, joten kannattaa ostaa kalliimpi lippu, jolla pääsee pisimpien jonojen ohi.

Ferrari World sijaitsee Yas-saarella lähellä lentokenttää ja taksimatkan päässä Abu Dhabin keskustasta.

Jos vierailee Ferrari Worldissa Dubaista käsin, kannattaa harkita yöpymistä Ferrari Worldin lähellä, vaikkapa melkein huvipuiston lähellä sijaitsevassa tyylikkäässä ja kohtuuhintaisessa Yas Island Rotanassa.

Yas Marina Circuit – Abu Dhabin formularata

Lisää vauhtia on luvassa marraskuisin, kun Abu Dhabissa ajetaan Formula ykkösten osakilpailu. Kilparata sijaitsee Yas-saarella Ferrari Worldin vieressä.

Muulloin huippumoderniin formularataan voi tutustua opastetuilla kierroksilla myös kilpa-ajojen ulkopuolella.

Yas Waterworld – Abu Dhabin vesipuisto

Yas Waterworld on huikea vesipuisto, jonka vesiliut ovat aivan hämmästyttäviä. Vesi on lämmitettyä, joten vesipuistosta voi nauttia vuoden ympäri.

Yas Waterworld sijaitsee Ferrari Worldin tapaan Yas-saarella.

Al-Ain – vuoria, linnoituksia ja eläintarha

Al Jahilin linnoitus, Al Ain, Abu Dhabi. Kuva: Philip Lange / Shutterstock

Al-Ain on yksi parhaista päiväretkistä, jonka Arabiemiraateissa voi tehdä. Al-Ainissa ovat läsnä niin Arabian luonto kuin historiakin: Al-Ainissa näkee linnoituksia, kamelimarkkinat ja kaunista arabialaista vuoristoa.

Al-Ain onkin Yhdistyneiden Arabiemiirikuntien ainoa Unescon maailmanperintökohde.

Al-Ainin nähtävyyksiä ovat linnoitukset, joista upein on Al-Jahili Fort, Arabiemiraattien hienoin linna, kaunis taatelipuiden varjostama keidas, hieno eläintarha ja Jebel Hafeet -vuoristo, jonka huipulle voi ajaa autolla ihailemaan Tyhjälle neljännekselle avautuvia maisemia.

Al-Ainin lempinimi on Garden City, ”Puutarhakaupunki”. Keitaan ympärille kasvanut kauniin vehreä kaupunki on väkiluvultaan Arabiemiraattien neljänneksi suurin. Asukkaita on puoli miljoonaa. Tunnelma on paljon paikallisempi kuin muissa kaupungeissa, silä Al-Ainissa asuu suurempi osuus paikallisia kuin muualla.

Al Ain sijaitsee Abu Dhabin alueella, mutta täällä on yhtä helppo käydä myös Dubaista. Molemmat kaupungit sijaitsevat noin puolentoista tunnin ajomatkan päässä.

Abu Dhabissa on sen verran paljon nähtävää, että kannattaa harkita yöpymistä Al-Ainissa – varsinkin kun Al-Ainin hotellit kuuluvat hinta–laatusuhteeltaan Arabiemiraattien parhaisiin: Al-Ainissa saa luksusta edullisesti.

Katso tarjoukset Al-Ainin hotelleihin.

Empty Quarter -aavikko eli Tyhjä neljännes

Rub al Khalin aavikko, Empty Quarter, Abu Dhabi. Kuva: Katiekk / Shutterstock

Abu Dhabin paras nähtävyys, todellinen kerran elämässä -kohde on Tyhjä neljännes eli Empty Quarter, arabiaksi Rub’ al-Khali, yksi maailman legendaarisimmista aavikoista.

Nimensä aavikko on saanut autiudestaan. Tyhjä neljännes on niin ”vihamielinen” elämälle, että se on suurimmalta osaltaan täysin autiota hiekkaerämaata.

Suurin osa Tyhjästä neljänneksestä on Saudi-Arabian alueelle, mutta aavikon reunat ulottuvat myös Abu Dhabin, Omanin ja Jemenin rajojen sisälle.

Helpoiten tyhjään neljännekseen tutustuu juuri Abu Dhabista käsin, sillä syvälle aavikolle vie hyväkuntoinen, dyynien välissä mutkitteleva tie. Tie johtaa aina Tal Mireb (kirjoitetaan myös Moreeb) dyynille asti, joka on yksi maailman korkeimmista hiekkadyyneistä.

Näissä maisemissa kuvattiin myös Star Wars -elokuvan Force Awakens aavikkokohtaukset.

Perille voi ajaa aivan tavallisella henkilöautolla. Matkan ehtii tehdä pitkänä päiväretkenä, mutta eniten aavikon tunnelmista nauttii, jos jää yöksi aavikon laidalle Liwa-keitaalla sijaitsevalle upealle Tilal Liwa -hotellille.

Omatoiminen matka Tyhjälle neljännekselle on Arabiemiraattien upein aavikkoelämys. Lue lisää autonvuokrauksesta Arabiemiraateissa.

Sir Bani Yas – saari täynnä villieläimiä

Sir Bani Yas -saari, Abu Dhabi. Kuva: Sbedaux / Shutterstock

Sir Bani Yas on saari kummallisimmasta päästä. Abu Dhabin entisen hallitsijan yksityinen villieläinpuisto avattiin matkailijoille emiirin kuoleman (2004) jälkeen. Vapaana kulkee tuhansia villieläimiä kirahveista, strutseihin ja arabialaisiin oryx-antilooppeihin. Myös gepardeja pääsee näkemään, tosin niillä on omat, isot mutta aidatut läänityksensä.

Saari on suunnattu luksusmatkailijoille, ja yksityisen vierailun järjestäminen on hieman kimuranttia.

Helpoiten saaresta pääsee nauttimaan yöpymällä saarella sijaitsevalla Anantara Desert Island -luksushotellilla.

Melontaa mangrovemetsässä

Abu Dhabin keskustan tuntumassa heti Eastern Mangroves by Anantara -hotellin takana on komea mangrovemetsä, jonka sokkeloissa pääsee melomaan. Suomaaston lisäksi pääsee ihailemaan lintuja. Kajakin vuokra noin 20 euroa parilta tunnilta.

Voit varata kätevästi netistä Abu Dhabin retket ja nähtävyyksien pääsyliput.

Booking.com

 

Varaa hotelli tai huoneisto yhteistyökumppanimme kautta. Voit varata myös nähtävyyksien pääsyliput ja opastetut kierrokset. Me saamme pienen provision, mutta sinä et maksa penniäkään ylimääräistä. Kiitos, että tuet Kerran elämässä -sivuston toimintaa!

KOMMENTOI

Kirjoita kommentti!
Kirjoita nimesi