Dubai lasten kanssa

Aquaventure Waterpark, Atlantis Hotel, Dubai. Kuva: PitK / Shutterstock

Dubai on loistava matkakohde lasten kanssa: Dubai on siisti ja turvallinen, hotelleissa on upeat uima-altaat ja perheille on Dubaissa loputtomasti tekemistä upeista vesipuistoista alkaen.

Dubaissa löytää helposti ruokaa lasten makuun: kaikki maailman kuuluisimmat keittiöt ovat hyvin edustettuina, eikä pizzapaikka ole koskaan kaukana. Arabialainenkin ruokakin sopii usein hyvin lasten suuhun: tarjolla on paljon grilliherkkuja ja ranskanperunoita.

Dubain parhaat hotellit perheille

Atlantis the Palm on tekosaarelle rakennettu valtava luksushotelli Dubaissa. Kuva: Romrodphoto / Shutterstock

Perheloman suunnittelu alkaa hotellin valinnasta. Missä Dubaissa kannattaa asua lasten kanssa?

Perheiden kannattaa valita Dubaista hotelli, jossa on kiva uima-allas – altaalla tulee Dubaissa vietettyä paljon enemmän aikaa kuin hiekkarannalla.

Varmoja valintoja perhehotelleiksi on Dubai Marinan kupeessa kauniilla yksityisrannalla vierekkäin sijaitsevat Le Meridien Mina Seyahi Beach Resort ja The Westin Mina Seyahi, jotka jakavat upean allasalueen. Dubai Marinan viihtyisältä rantabulevardilta taas löytää monenlaisia ravintoloita.

Ylipäätään Marinan alue on kivaa seutua perheiden kanssa ja hyvä valinta hotellin sijainnille.

Entäpä Dubain Palmusaarella sijaitseva, mahtavasta vesipuistostaan tunnettu Atlantis the Palm? Kyseessä on toki jokaisen perheen unelmahotelli (kiitos vesipuiston ja pitkien rantojen), mutta niin kallis, että suurimman osan ulottumattomissa. Myös Atlantiksen sijainti on turhan syrjäinen Palmusaaren perällä. Parempi käydä päiväretkellä Atlantiksen vesipuistossa.

Ei Palmusaari tietenkään mikään mahdoton sijainti ole, varsinkin jos aikoo viettää ison osan ajan hotellin palveluista nauttien. Eli jos Palmusaaren hotelleita löytää hyvän tarjouksen, ei paikkaa missään niemessä kannata vierastaa. Onhan Palmusaarella asumisessakin oma friikki fiiliksensä!

Katso tarjoukset Dubain hotelleihin.

Dubain vesipuistot – Aquaventure vai Wild Wadi Water Park?

Aquaventure-vesipuistossa on hurjia liukumäkiä. Kuva: Ingus Kruklitis / Shutterstock

Dubaissa on kaksi suurta ja komeaa vesipuistoa (Aquaventure ja Wild Wadi) sekä kaksi pienempää (Laguna Waterpark by Meraas sekä Legolandin vesipuisto).

Dubain vesipuisoista kuuluisin on Palmusaarella sijaitsevan Atlantis-hotellin huikea Aquaventure-vesipuisto. Käytännössä yhtä hyvä on Wild Wadi Water Park. Molemmissa on mahtavia vesiliukumäkiä ja luvassa on hauska ja hurja päivä niin lapsille kuin aikuisillekin.

Jos pitäisi jompi kumpi valita, niin kannattaa valita kuuluisampi Aquaventure-vesipuisto, joka on taatusti unohtumaton elämys. Vesiliut ovat hurjia ja tunnelmaa luovat lavasteet, jotka tuovat mieleen kadonneen valtakunnan. Ja onhan Atlantiksen Aquaventuressa koettavana sekin ainutlaatuinen elämys, että pääsee liukumään vesilikumäessä haita kuhisevan altaan läpi!

Samalla tulee myös käytyä Palm Jumeirah -palmusaarella, jolla mahtava hotelli Atlantis The Palm sijaitsee.

Valinnan voi tehdä myös ilman ja viikonpäivän mukaan. Jos on loistava ilma tai viikonloppu, kannattaa mennä suosiolla Wild Wadi Water Parkiin, koska Aquaventure on silloin taatusti täynnä ja vesiliukumäkiin pitkät jonot.

Jos mahdollista, Aquaventureen kannattaakin mennä mahdollisimman huonolla säällä (tosin ukkosella puisto suljetaan), jolloin puisto on parhaimmillaan: vesi on talvellakin tarpeeksi lämmintä eikä jonoista ole tietoakaan.

Entä saako Aquaventure-vesipuistoon viedä omia eväitä? Periaatteessa ei, mutta turvatarkastus on hyvin pinnallinen eikä vähänkään paremmin piilotettuja eväitä siinä löydetä. Ja kun ne on saanut vietyä turvatarkastuksen läpi, saa niitä mässytellä vesipuistossa kaikessa rauhassa.

Aquaventuren lisäksi Atlantis-hotellin yhteydessä toimii Lost Chambers -akvaario, josta lisää alla.

Jos aikoo käydä sekä Aquaventuressa että Lost Chambers -vesipuistossa, yhdistelmälippu kannattaa varata etukäteen netistä.

Dubain akvaariot – Lost Chambers vai Dubai Aquarium?

Aquaventure-vesipuisto Atlantis the Palm -hotellissa. Kuva: Victor Maschek / Shutterstock

Kummassa Dubain kahdesta akvaariosta kannattaa käydä, Atlantis-hotellin yhteydessä sijaitsevassa Lost Chambersissa vai Dubai Mallista löytyvässä Dubai Aquariumissa?

Vastaus on: ei kummassakaan.

Lost Chambers voi olla pettymys, jos on nähnyt elämässään jo muutaman hienon akvaarion: Lost Chambersista puuttuu wow-elämys. Akvaario on ihan kiva ja tehty tunnelmalliseen uponneen valtakunnan teemaan. Hintaansa nähden Lost Chambers on kuitenkin aika pieni ja vaatimaton. Jos aika ja kiinnostus riittävät, niin mikä ettei, mutta Aquaventure-vesipuistosta on turha kiirehtiä ennen aikaa pois Lost Chambersin takia.

Entäpä Dubai Mallissa sijaitseva Dubai Aquarium & Underwater Zoo? Täytyy tunnustaa, ettemme ole käyneet testaamassa, koska paikka ei ole vaikuttanut sekään erityisen kiinnostavalta maailman akvaarioiden vertailussa. Sama vastaus kuin edelliseen: käy jos aika riittää. Dubai Aquariumista saa ilmaisen maistiaisen ostoskeskuksen puolella, jossa pääsee ihailemaan suurta akvaariotankkia.

Jonottamista lipputiskillä voi vähentää ostamalla Dubai Aquariumin pääsylipun etukäteen netistä.

Dubain Legoland

Dubai Legoland. Kuva: Umar Shariff / Shutterstock

Dubaissa toimii nykyisin myös Legoland, Lähi-idän ainoa laatuaan. Legolandissa on tuttuun tapaan niin legoista rakennettuja pienoismalleja (joukossa tietenkin myös Burj Khalifa!), kymmeniä huvipuistolaitteita ja Lego City -osuus, jossa pääsee kokeilemaan vaikkapa palomiehen hommia. Osa Legolandista on sisätiloissa, osa ulkona.

Legolandin yhteydessä on myös vesipuisto Legoland Water Park, joka sekin on suunnattu pääosin 2–12-vuotiaille lapsille.

Sisäänpääsymaksu on aikuisilta vajaat 70 euroa ja lapsilta vajaat 60 euroa.

Legoland on osa Dubai Parks and Resorts -teemapuistokokonaisuutta, johon kuuluvat Hollywood-teemainen Motiongate ja Bollywood-teemainen Bollywood Parks. Alueelle on lähivuosina tulossa muitakin viihdykkeitä.

Esimerkiksi Dubai Marinasta on Legolandiin parinkymmenen minuutin taksimatka.

Legolandin pääsylipun voi ostaa etukäteen netistä.

Motiongate – huvipuisto Hollywood-tunnelmissa

Legolandin vieressä, Dubai Parks and Resortsin alueella sijaitsee toinenkin huvipuisto, Motiongate. Hollywood-teemaisessa huvipuistossa pääsee seikkailemaan muun muassa Hotel Transylvanian, Ghostbustersin, Zombielandin, Shrekin, Madagascarin ja Kung Fu Pandan maisemiin.

Motiongateen voi ostaa etukäteen päivälipun erikseen tai yhdistelmälipun Legolandiin ja samalla alueella sijaitsevaan Bollywood-aiheiseen teemapuistoon.

IMG Worlds of Adventure – maailman suurin sisäteemapuisto

IMG Worlds of Adventure on maailman suurin sisähuvipuisto – täällä ei helle haittaa. Huvipuistolaitteisiin on haettu teemaa Marvelin ja Cartoon Networkin hahmoista.

Dubai Safari Park – Dubain komea eläintarha

Dubai Safari Park on komea eläintarha, joka käy pääosin aurinkoenergialla. Tutuksi tulevat niin paikalliset aavikkoluonnon eläimet kuin otukset ympäri maailmaa. Eläimiin tutustutaan safarihenkisesti auton kyydistä.

Dubai Safari Park on ollut suljettuna vuonna 2019 remontin ja laajentamisen takia. Uutta avaamisaikaa ei ole annettu.

Dubain parhaat ostoskeskukset perheille

Dubai Mall -kauppakeskus. Kuva: S-F / Shutterstock

Lapset viihtyvät hyvin  Dubain ostoskeskuksissa, joissa on komeita lelukauppoja (varoituksen sana tosin: lelut ovat Dubaissa kalliita) ja monenlaista virikettä.

Jos ostoskekuksista pitäisi valita yksi, se olisi Dubai Mall, jossa voi ihailla Hamley’s-lelukaupan lisäksi ilmaiseksi suurta akvaariota täynnä kaloja – ja jos innostuu kaloista enemmän, sisäänpääsyä vastaan pääsee tutustumaan Dubai Aquarium & Underwater Zoo -akvaarioon. Iltaisin Dubai Mallin edustalla on hieno Dubai Fountainin suihkulähdeshow puolen tunnin välein – ja tietenkin lapset haluavat myös nähdä maailman korkeimman rakennuksen, suihkulähteen takana taivaita tähyävän Burj Khalifan.

Ai mistä Dubain ostoskeskuksesta löytyy löytyy laskettelukeskus? Se on Mall of Emiratesissa. Mall of Emiratesin alue ei tosin ole muuten mielenkiintoinen.

Lue lisää Dubain ostoksista.

Dubain kokemuksia lasten kanssa

Kerran elämässä sivuston Dubai-matkaoppaan on kirjoittanut matkailutoimittaja Antti Helin, joka on matkustanut Dubaissa lasten kanssa useamman kerran.

Kerro omia kokemuksiasi Dubain perhelomalta ja auta muita suunnittelemaan täydellinen Dubain-matka lasten kanssa!

Booking.com

 

Varaa hotelli tai huoneisto yhteistyökumppanimme kautta. Voit varata myös nähtävyyksien pääsyliput ja opastetut kierrokset. Me saamme pienen provision, mutta sinä et maksa penniäkään ylimääräistä. Kiitos, että tuet Kerran elämässä -sivuston toimintaa!

KOMMENTOI

Kirjoita kommentti!
Kirjoita nimesi