Belgian parhaat matkakohteet

Belgialaisia vohveleita. Kuva: Raisa Kanareva / Shutterstock

Ah, herkullinen Belgia! Jo belgialainen klassikkoannos moules et frites eli simpukat ja ranskanperunat olisi syy matkustaa Belgiaan. Belgian-lomalla matkailijaa hemmotellaan myös suklaalla ja luostarioluilla. Herkuttelu onkin Belgian suurimpia vetonauloja matkakohteena. Hollannin, Saksan ja Ranskan kainalossa sijaitseva Belgia on niin pienikin, että maan ehtii melkein nähdä ja kokea kahden aterian välissä.

Brysselin-loma – ihaile Euroopan komeinta aukiota

Brysselin kaupunginmuseo sijaitsee Maison du Roi -rakennuksessa Suurtorin laidalla. Kuva: Emi Cristea / Shutterstock

Brysselin päänähtävyys on maailman upeimpana aukiona pidetty La Grand Place. Brysselin suurta, barokkityylistä keskusaukiota reunustavat talot ovat koristelujen ilotulitusta: on torneja, vaakunoita, patsaita, irvokkaita gargoileja.

Sen sijaan kaupungin toinen kuuluisa nähtävyys Manneken Pis on monelle pettymys: 61 sentin korkuinen pissaava patsas on maineeseensa verrattuna kovin vaatimaton ilmestys.

Pissapojan pettymys unohtuu kuitenkin nopeasti Brysselin suklaapuodeissa – ollaanhan nyt Euroopan suklaapääkaupungissa.

Lue lisää Brysselistä tai katso Brysselin hotellitarjoukset.

Belgia – matka suklaan maahan

Galleries Royales -ostospaasaasissa on useita herkullisia suklaapuoteja.
Galleries Royales -ostospaasaasissa on useita herkullisia suklaapuoteja.

Suklaalla on Belgiassa komeat perinteet: apteekkarinpoika Jean Neuhaus keksi suklaakonvehdin Brysselissä vuonna 1912. Vielä niihin aikoihin suklaata myytiin apteekeista, sillä suklaalla ajateltiin olevan terveysvaikutuksia.

Nykyisin Brysselissä on 500 suklaanvalmistajaa eli suunnilleen yksi per kaupungin 2000 asukasta. Neuhausin alkuperäinen suklaapuoti löytyy upeasta vanhasta kauppapasaasista Galeries Royales, jossa sijaitsee monta muutakin luksusluokan suklaapuotia.

Brugge – Belgian kaunein kaupunki

Bruggessa pääsee keskiaikaisiin tunnelmiin.
Bruggessa pääsee keskiaikaisiin tunnelmiin.

Belgian kaunein kaupunki on Brugge (Bruges), jonka kanavien halkoma vanha keskusta on säilynyt keskiaikaisessa asussa. Brugge on Unescon maailmanperintökohde.

Kaupungissa sanotaan olleen maailman ensimmäinen pörssi (perustettu vuonna 1309), vaikka virallisesti titteli kuuluukin Amsterdamin vuonna 1602 avatulle pörssille.

Ainakin sana pörssi on saanut alkunsa Bruggesta, paikalliselta kauppiassuvulta nimeltä van de Borse. Vapaasti suomennettuna suvun nimi kääntyy: von Rahapussi.

Bruggen lumoa lisäävät kaupungin ihastuttavat majatalot kuten 1500-luvun hevostallissa sijaitseva Bonifacius, jossa Ralph Fiennes, Colin Farrel ja Brendan Gleeson asuivat mainiota In Bruges -elokuvaa filmatessaan.

Gent ja Kreivien linna

Kreivien linna on Gentin komein nähtävyys.
Kreivien linna on Gentin komein nähtävyys.

Brysselin ja Bruggen puolivälissä sijaitseva Gent on Belgian toinen hyvin säilynyt kaunis vanha kaupunki. Gentin nähtävyyksistä upein on keskiaikainen Gravensteen eli Kreivien linna.

Antwerpen – timantteja ja Rubesin taidetta

Maailman timanttikaupan keskuksena tunnettu Antwerpen houkuttelee jalokivien ystävien lisäksi Rubensin faneja. Kaupungissa sijaitseva Koninklijk Museum voor Schone Kunsten pitää sisällään yhden maailman laajimmista kokoelmista Rubensin taidetta, ja Antwerpenissä voi käydä myös Rubensin talossa (Rubenshuis), jossa taiteilijamestari asui 30 vuoden ajan.

Halvat lennot Belgiaan

Katso parhaat lentotarjoukset Brysseliin.

 

Varaa tarjousmatka yhteistyökumppanimme kautta. Voit varata myös äkkilähdön. Me saamme pienen provision, mutta sinä et maksa penniäkään ylimääräistä. Kiitos, että tuet Kerran elämässä -sivuston toimintaa!