Egyptin parhaat rannat

Makadi Bay on yksi Hurghadan alueen rantalomakohteista. Kuva: Dimos / Shutterstock.com

Egyptin rannat tunnetaan parhaiten edullisesta hintatasosta ja maailmanluokan sukellusmaastoista. Rantakohteena Egypti on kuitenkin monipuolisempi kuin moni arvaakaan: edullisesta maineesta huolimatta Egyptissä voi viettää myös tyylikästä rantalomaa, ja reppureissaajillakin on Egyptissä oma suosikkirantansa.

Hurghada vai Sharm el-Sheikh?

Hurghada, Egypti. Kuva: LedyX / Shutterstock.com

Egyptin kuuluisimmat ja suosituimmat rantakohteet ovat Hurghada ja Sharm el-Sheikh. Kun Hurghada on oikea, kalastajakylän ympärille turismin mukana kasvanut egyptiläinen kaupunki, on Sharm el-Sheikh puhtaasti länsimaisten turistien ehdoilla rakennettu lomakylä.

Kumpi sitten on parempi rantakohde, Hurghada vai Sharm el-Sheikh? Ainakin tällä hetkellä Egyptin-lomien peruskysymys on oikeastaan merkityksetön.

Suomalaiset lomalennot ja pakettimatkat suuntautuvat nykyisin kokonaan Hurghadaan ja sen lähirannoille, joten sen voi valita kohteekseen hyvällä omalla tunnolla. Sharmissa ei ole Hurghadaan verrattuna mitään sen kummallisempaa tarjottavaa, että tarvitsi nähdä erikseen vaivaa sinne päästäkseen. Molemmat kohteet sopivat sukeltamiseen ja snorklaamiseen.

Marsa Alam – Egyptin paras rantakohde sukeltajalle

Dugong eli merilehmä. Punainenmeri, Egypti. Kuva: Vkilikov / Shutterstock.com

Jos taas rantaloman pääpaino on sukeltamisella, kannattaa Hurghadan tai Sharm el-Sheikhin sijaan suunnata viikon mittaiselle liveaboard-sukellussafarille tai omassa rauhassaan sijaitsevaan Marsa Alamiin, jonka pinnan alainen elämä jättää kuuluisammat rantakohteet kauas taakseen.

Marsa Alamista pääsee päiväretkilläkin todella huikeille sukelluskohteille, minkä lisäksi voi snorklata vapaiden delfiinien ja merilehmien kansssa.

Dahab – reppureissaajan rantakohde Egyptissä

Turistikauppoja. Dahab, Egypti. Kuva: Paul Prescott / Shutterstock.com

Jos taas etsii reppureissutunnelmaa, kannattaa suunnata Aqabanlahdella, Sharm el-Sheikhistä pohjoiseen sijaitsevaan Dahabiin. Omatoimimatkailijoiden suosimassa Dahabissa tunnelma on rento ja maanläheinen. Parhaimmillaan fiilis on kuin maailmanmatkaajien beduiinileirissä.

Pakettimatka Egyptiin

Pakettimatkoja Egyptin rantalomakohteisiin järjestävät useat suomalaiset matkatoimistot.

 

Varaa hotelli tai huoneisto yhteistyökumppanimme kautta. Voit varata myös mökin Suomesta. Me saamme pienen provision, mutta sinä et maksa penniäkään ylimääräistä. Kiitos, että tuet Kerran elämässä -sivuston toimintaa!

KOMMENTOI

Kirjoita kommentti!
Kirjoita nimesi