Egyptin parhaat rannat

Makadi Bay on yksi Hurghadan alueen rantalomakohteista. Kuva: Dimos / Shutterstock.com

Egyptin rannat tunnetaan parhaiten edullisesta hintatasosta ja maailmanluokan sukellusmaastoista. Rantakohteena Egypti on kuitenkin paljon mainettaan monipuolisempi: Egyptissä voi viettää myös tyylikästä rantalomaa ja reppureissaajillakin on oma suosikkikohteensa.

Hurghada vai Sharm el-Sheikh?

Hurghada, Egypti. Kuva: LedyX / Shutterstock.com

Egyptin kuuluisimmat ja suosituimmat rantakohteet ovat Hurghada ja Sharm el-Sheikh. Kun Hurghada on oikea, kalastajakylän ympärille turismin mukana kasvanut egyptiläinen kaupunki, on Sharm el-Sheikh puhtaasti länsimaisten turistien ehdoilla rakennettu lomakylä.

Kumpi sitten on parempi rantakohde, Hurghada vai Sharm el-Sheikh? Ainakin tällä hetkellä Egyptin-lomien peruskysymys on oikeastaan merkityksetön.

Suomalaiset lomalennot ja pakettimatkat suuntautuvat nykyisin kokonaan Hurghadaan ja sen lähirannoille, joten sen voi valita kohteekseen hyvällä omalla tunnolla. Sharmissa ei ole Hurghadaan verrattuna mitään sen kummallisempaa tarjottavaa, että tarvitsi nähdä erikseen vaivaa sinne päästäkseen.

Molemmat kohteet sopivat sukeltamiseen ja snorklaamiseen.

Kohteena Hurghada on sikäli Sharmia monipuolisempi, että täältä pääsee maata pitkin tekemään muutaman päivän retkiä myös Marsa Alamin upeille sukelluskohteille ja Luxorin temppeleille.

Marsa Alam – Egyptin paras rantakohde sukeltajalle

Dugong eli merilehmä. Punainenmeri, Egypti. Kuva: Vkilikov / Shutterstock.com

Jos rantaloman pääpaino on sukeltamisella, kannattaa Hurghadan tai Sharm el-Sheikhin sijaan suunnata viikon mittaiselle liveaboard-sukellussafarille tai omassa rauhassaan sijaitsevaan Marsa Alamiin, jonka pinnan alainen elämä jättää kuuluisammat rantakohteet kauas taakseen.

Marsa Alamista pääsee päiväretkilläkin todella huikeille sukelluskohteille, minkä lisäksi voi snorklata vapaiden delfiinien ja merilehmien kansssa.

Lue lisää sukeltamisesta Egyptissä.

Dahab – reppureissaajien rantakohde Egyptissä

Dahab on Egyptin rantakohteista tunnelmaltaan rennoin ja nuorekkain. Kuva: Peggy Anke / Unsplash

Jos taas etsii reppureissutunnelmaa, kannattaa suunnata Aqabanlahdella, Sharm el-Sheikhistä pohjoiseen sijaitsevaan Dahabiin. Omatoimimatkailijoiden suosimassa Dahabissa tunnelma on rento ja maanläheinen. Parhaimmillaan fiilis on kuin maailmanmatkaajien beduiinileirissä.

Dahab on erityisen suosittu vapaasukeltajien keskuudessa. Rantakohteen vieressä on Blue Hole, suoraan rannasta 120 metrin syvyyteen ulottuva vedenalainen kuoppa, erinomainen kohde vapaasukeltamiseen.

Blue Hole on suosittu myös sukelluskohteena. Kuopan seinämässä on 55 metrin syvyydessä 26 metriä pitkä tunneli, jonka läpi voi uida avoveteen. Syvyys ja tunnelin pituus tekee sukelluksesta vaarallisen. Blue Holen sanotaan vaatineen kaikkiaan jopa 200 sukeltajan hengen ja se tunnetaankin maailman vaarallisimpana sukelluskohteena.

Blue Holen vieressä maalla on muistolaattoja kuolleille sukeltajille.

Pakettimatka Egyptiin

Pakettimatkoja Egyptin Hurghadaan järjestävät useat suomalaiset matkatoimistot.

Booking.com

 

Varaa hotelli tai huoneisto yhteistyökumppanimme kautta. Voit varata myös nähtävyyksien pääsyliput ja opastetut kierrokset. Me saamme pienen provision, mutta sinä et maksa penniäkään ylimääräistä. Kiitos, että tuet Kerran elämässä -sivuston toimintaa!

KOMMENTOI

Kirjoita kommentti!
Kirjoita nimesi