Hongkongin yöelämä

Sanonta raskas työ ja raskaat huvit pitää paikkansa Hongkongissa – kaupungissa juhlitaan kuin viimeistä päivää viikon ympäri. Suosituimmat bilealueet löytyvät aivan keskustasta.

Rullaportaita bileisiin

Lan Kwai Fong, Hongkong. Kuva: Joey Cheung / Shutterstock.com

Kaupungin kuuluisin baarikatu on Lan Kwai Fong, tosin sitä voi tuskin kutsua mielenkiintoisimmaksi. U:n muotoinen pikkukatu on täynnä pubeja ja baareja, jotka eivät pahemmin eroa toisistaan.

Lan Kwai Fongin vierestä alkavat mielenkiintoisemmat alueet SoHo (South of Hollywood Road) ja NoHo (North of Hollywood Road), joilla on pieniä trendikkäitä ravintoloita ja illanistumispaikkoja. Ruokaa löytää maailman joka laidalta.

Baarialueet ovat Mid-levels Escalator -rullaportaiden varrella, mikä luo niille hauskan tunnelman – baareihin pääsee nousemaan pitkin rullaportaita.

Yksi hauskimmista kuppiloista on Amerikan kieltolain ajoista innoituksensa ottanut Lily and Bloom, kahdessa kerroksessa oleva ravintola-baari (LKF Tower, Wyndham Street 33).

Boheemit vaihtoehdot

Kun monessa baarissa musiikki ja puheensorina on kovalla, erottuu Wyndham Streetillä sijaitseva Pastis joukosta – pariisilaistyylisessä pikkukuppilassa on rauhoittava, boheemeihin keskusteluihin kannustava ilmapiiri.

Toinen rauhallinen paikka löytyy hieman syrjästä alueen muista ravintoloista. Kun jatkaa Stanton Streetiä Bridge Streetille, saapuu Yardbirdiin, yakitori-ravintolaan ja cocktail-baariin, joka tuntuu olevan tämän hetken coolein paikka. Sienillä on taidetta ja asiakaskuntana tavallista boheemimpaa porukkaa. Varauksia ei oteta, vaan sisään mahtuu vain jonottamalla.

Vieläkin boheemimpi vaihtoehto löytyy Sai Streetiltä aivan Hollywood Roadin päästä (aluetta on hiljan alettu kutsua nimellä Poho). Pikkukujalla on taidegallerioiden lisäksi vain yksi viihtyisä ravintola, Petit Oyster, ja taiteilijabaari Boom.

Punahehkuinen Wan Chai

Hongkong. Kuva: Tom Eversley / Shutterstock.com

Toisenlainen baarialue löytyy Wan Chaista, Lockhart ja Jaffe Roadien kulmilta Wan Chain metroaseman nurkilta. Wan Chai tunnettiin pitkään punaisten lyhtyjen alueena, ja sitä se on edelleen, mutta tyttöbaarien vieressä on myös kunniallisia ravintoloita, kuten rento viinibaari Mes Amis ja jo 20 vuotta paikoillaan ollut brittipubi Delaney’s, joissa bisnesmiehet käyvät muutamalla drinkillä töiden jälkeen.

Hauska pieni musiikkibaari Wan Chaissa on The Wanch.

Wan Chaissa meno alkaa alkuillasta toimistojen sulkeuduttua ja jatkuu osassa paikoista aamuun asti.

Tyylikkäät maisemabaarit

The Peak Tower on kattobaari Victoria Peakin laella. Hongkong. Kuva: Benny Marty / Shutterstock.com

Koko kaupungin ehkä legendaarisin baari on luksushotelli Peninsulan Felix-baari, jonka on suunnitellut Philip Starck. Miesten vessasta avautuvat lasiseinänäkymät Hongkongin Centralin pilvenpiirtäjämaisemaan.

Hongkongin korkeimman pilvenpiirtäjän 118 kerroksessa Ritz Carlton -hotellissa sijaitsevaa Ozonea sanotaan puolestaan maailman korkeimmalla olevaksi baariksi. Kannattaa suunnata alkuillasta – illalla joutuu jo jonottamaan. Myös Ritz Carltonin aulabaari 103 kerroksessa on käymisen arvoinen.

Edellisille hyviä vaihtoehtoja ovat Prince Buildingissa aivan Centralin keskellä sijaitseva jazzbaari Sevva sekä Landmark-hotellin huipputyylikäs japanilainen izakaya-henkinen ravintolabaari Zuma. Molemmissa on tunnelmalliset terassit – Sevvassa ollaan aivan futuristisen HSBC-pankin pääkonttorin vieressä.

Booking.com

 

Varaa hotelli tai huoneisto yhteistyökumppanimme kautta. Voit varata myös nähtävyyksien pääsyliput ja opastetut kierrokset. Me saamme pienen provision, mutta sinä et maksa penniäkään ylimääräistä. Kiitos, että tuet Kerran elämässä -sivuston toimintaa!