Uskaltaako Hongkongiin matkustaa?

Hongkong
Arkisin Hongkongissa kaikki on niin kuin ennenkin. Kuva: Zhu Difeng / Shutterstock.com

Heinäkuusta 2019 lähtien olemme saaneet uutisista lukea Hongkongin hurjista mielenosoituksista, jotka lähestyvät jo mellakoita. Onko Hongkongista nyt parasta pysyä poissa? Ei välttämättä.

Hongkongilaiset ovat ahkeraa kansaa. Työ ja opiskelu menevät kaiken muun edelle. Siispä kaupunki on maanantaiaamusta perjantai-iltapäivään aivan rauhallinen, silloin ei osoiteta mieltä.

Suurin osa matkailijoista on kuitenkin kaikonnut, joten jalkakäytävillä on tavallista enemmän tilaa, metrossa saattaa päästä jopa istumaan eikä edes Peak Tramille tarvitse jonottaa. Viikonlopun mielenosoituksista muistuttavat lähinnä katujen varsille spraymaalatut iskulauseet ja metron suljetut sisäänkäynnit.

Hotellit ovat alentaneet hintojaan roimasti. Hongkong on aasialaisittain kallis kaupunki vierailla, mutta nyt viiden tähden luksusmajoituksesta pääsee nauttimaan 150 eurolla ja yleisesti hinnat ovat laskeneet jopa alle puoleen tavallisesta. Valistunut matkailija ajattelee myös hongkongilaisia pienyrittäjiä; käymällä juuri nyt autat ravintoloita ja pieniä liikkeitä pärjäämään vaikeiden aikojen ja asiakaskadon yli.

Perjantai-iltapäivästä sunnuntaihin tilanne on toinen, samoin yleisinä vapaapäivinä. Mielenosoitukset keskittyvät silloinkin rajatuille alueille, mutta niistä ei tiedä etukäteen ja niiden keskelle joutumista on syytä välttää, sillä pahimmillaan mielenosoitukset ovat muuttuneet väkivaltaisiksi. Jo kolme ihmistä on joutunut sairaalaan vakavasti loukkaantuneena.

Viikonlopuksi kannattaa lähteä vaikka tutustumaan läheiseen Macaoon tai Kiinan puolelle Kantoniin.

Joka tapauksessa kannattaa pitää mielessä, että mielenosoittajien asuvalinnat kertovat paljon: Kiinan hallintoa vastustetaan mustilla t-paidoilla ja kannatetaan valkoisilla. Turistin on siksi hyvä valita vaatekaapista ne vähän värikkäämmät paidat mukaan Hongkongin reissulle, niin ei tule vahingossa sotketuksi mukaan politiikan kiemuroihin.

Hongkongin mielenosoitukset – kokemuksia

Kokemuksia Hongkongista mielenosoitusten alla kertoi kaupungista juuri palannut Daniel Federley.

Lue lisää Hongkongista matkakohteena.

Booking.com

 

Varaa hotelli tai huoneisto yhteistyökumppanimme kautta. Voit varata myös nähtävyyksien pääsyliput ja opastetut kierrokset. Me saamme pienen provision, mutta sinä et maksa penniäkään ylimääräistä. Kiitos, että tuet Kerran elämässä -sivuston toimintaa!

KOMMENTOI

Kirjoita kommentti!
Kirjoita nimesi