Tampereen parhaat ravintolat

Tampereesta on kehittynyt huikea ravintolakaupunki, jossa pääsee herkuttelemaan niin goumet-ruuilla kuin huippuluokan läskisoosilla.

Tampereen ravintoloihin matkataan syömään kauempaakin, ja varsinkin viikonloppuisin pöytä kannattaa varata hyvissä ajoin kaupungin parhaisiin ravintoloihin.

Tampereen kauppahalli

Tampereen parhaat ravintolat
Kauppahallin Ohana Grille kokkaa Tamperen parhaat hampurilaiset. Kuva: Laura Vanzo / Visit Tampere

Tampereen paras ruokapaikka on jugendhenkinen Kauppahalli, jonka laadukkaat ravintolat vastaavat monenlaiseen nälkään. Ranskalaishenkinen 4 vuodenaikaa tarjoaa erinomaista boullabaisse-kalakeittoa, Ohana Grille kokkaa herkullisia hampurilaisia ja Umami vastaa Tampereen parhaista susheista.

Kauppahallista saa myös loistavat eväät piknikille: leipä Ohanasta, kalat Nygreniltä, leikkeleet Koivistolta ja juustot Juustosopista.

Kauppahallissa voi maistaa myös mustaamakkaraa, tosin autenttisin ympäristö verimakkaralla herkutteluun on Tammelantori.

Kauppahallin pääsisäänkäynti on Hallituskadulla, mutta sisään pääsee myös Hämeenkadun puolelta Sokoksen vierestä.

Tampereen paras aamiainen

Kauppahallissa sijaitseva 4 vuodeaikaa on myös Tampereen paras aamiaispaikka. Kympillä saa erikoiskahvin, tuorepuristetun mehun, eggs benedictin ja croissantin. Päälle tulee ihana, pariisilaishenkinen tunnelma (ilman pariisilaista töykeyttä).

Tampereen paras gourmet-ravintola

Tampereen parhaat ravintolat
Ravintola C:n annokset ovat taideteoksia. Kuva: Laura Vanzo / Visit Tampere

Tampereen parhaasta ravintolasta taitavat kaikki olla yhtä mieltä. Se on C. Ilkka Isotalo luotsaama Ravintola C (Rautatienkatu 20, puh 010 617 9760) edustaa viimeisen päälle kekseliästä ja herkullista fine diningia. Annoksetkin ovat kauniimpia kuin taulut Tampereen taidemuseossa. Jos Michelin-arvostelijat eksyisivät Manseen asti, Tampere ansaitsisi tähtensä.

Jos et saa C:stä pöytää, niin tyylikkäitä annoksia taiteilevat niin Hella & huone kuin Henrikskin, Tampereen ravintolaelämän kestosuosikki.

Tampereen parhaat liharavintolat

Nose-to-tail-filosofiallaan mainetta niittänyt Ravinteli Bertha (Rautatienkatu 14, puh. 040 035 5477) on jo Tampereen klassikko. Kymmenisen vuotta sitten avattu Bertha oli avainravintoloita Tampereen kulinaarisen skenen nousussa ja kukoistuksessa.

Illallisessa on myös mukavasti yllätyksellisyyttä: menussa kerrotaan annoksista vain pääraaka-aine ja missä muodossa se tarjoillaan. Sijaintikin on mitä mainioin komeassa rautatieläisten talossa rautatieasemaa vastapäätä.

Liharuokiin on erikoistunut myös samojen ravintoloitsijoiden omistama sisarravintola Huber (Aleksis Kiven katu 13, puh. 040 035 4997).

Paras paikka syödä läskisoossia

Jo kymmenen vuotta toiminut ravintola Heinätori (Pyynikintori 5, puh. 03 212 1205) on Tampereen sympaattisin klassikkoravintola. Omistajat perustivat ravintolan jo yli kymmenen vuotta sitten – ja ilman aiempaa ravintola-alan kokemusta.

Ravintola toimii heinäkauppiaiden vanhassa, söpössä vaakahuoneessa Heinätorin laidalla.

Keskiviikkoisin Heinätori tarjoaa herkullista läskisoossia, muina päivinä syödään hienostuneemmin.

Tampereen perinteisin ravintola

Kaupungin perinteisin gourmet-ravintola on Tiiliholvi, joka on toiminut jo 50 vuotta Tampereen jugendtyylisen Ylioppilastalon kellariholvissa. Tiiliholvi (Kauppakatu 10, puh. 020 766 9061) tarjoilee taiten tehtyjä ranskalais-pohjoismaisia annoksia.

Tampereen paras näköalaravintola

Suomen korkeimman rakennuksen, Näsinneulan, ravintola on Tampereen klassikkoja. Ylhäältä avautuvat verrattomat näkymät, ja ruokakin on gourmet-tasoa.

Tampereen paras krapularuoka

Tampereen klassikkoherkku on myös teatteriravintola Tillikan pyttipannu – Suomen legendaarisin lajissaan. Tillikan pyttipannulla on paranneltu monen suomalaismuusikon krapulaa.

Tillikan pyttipannun reseptiä on vuosien varrella uudistettu moneen kertaan, mutta yksi asia on pysynyt samana. Muusikoiden krapulareseptin mukaan pyttipannun kanssa kuuluu nauttia olut, mutta vain yksi olut.

Lounaalla pyttipannua on yleensä tarjolla maanantaisin. Tillikka sijaitsee Hämeensillan kupeessa Tampereen teatterin talossa.

Tampereen paras kebab

Jos taas kuuluu krapulan parannuksessa enemmän kebab-koulukuntaan, kannattaa suunnata Tillikan sijaan rautatieaseman taakse Tullintorin ostoskeskukseen, jossa sijaitseva Baba’s Kitchen on Tampereen paras kebab-ravintola. Baba’sin kebabit eivät kalpene edes berliinläisten dönerpaikkojen rinnalla.

Tampereen paras pizza

Sitko Pizza & Bar (Näsilinnankatu 22, puh. 040 550 6499) tarjoaa roomalaistyylisiä, rapeakuorisia artesaanipitsoja ja sopii hyvin myös kosteampaan tankkaukseen.

Mustaamakkaraa!

Ravintoloiden houkutusten ei sovi antaa viedä koko huomiota: Tampereella pitää tietenkin maistaa myös mustaamakkaraa. Paras paikka aidon tamperelaisen mustanmakkaran maistamiseen on Tammelantori, jossa on herkuteltu verimakkaralla jo 1920-luvulta lähtien. Kokeile vaikka Tapolan kojua.

Lue lisää Tampereesta.

 

Varaa hotelli tai huoneisto yhteistyökumppanimme kautta. Voit varata myös kesämökin. Me saamme pienen provision, mutta sinä et maksa penniäkään ylimääräistä. Kiitos, että tuet Kerran elämässä -sivuston toimintaa!

KOMMENTOI

Kirjoita kommentti!
Kirjoita nimesi