Maltan parhaat rannat

Malta_16
Myös Gozolta löytyy kauniita rantoja kuten Ramla. Kuva: Arna Grym.

Monelle Maltalla käyneellekin on jäänyt käsitys, ettei Maltalla olisi hiekkarantoja. Eikä ainakaan nättejä. Käsitys on väärä: Maltalta ja Gozolta löytyy runsaasti kuvankauniita rantoja monenlaiseen makuun lapsiperheistä vesiurheilun harrastajiin.

Maltan rannoissa on valinnanvaraa vilkkaista turistikeskuksista rauhallisiin rantoihin, hiekkarannoista kalliopoukamiin. Vesi on kaikkialla kristallinkirkasta, ja rantoja ympäröivät kuvankauniit maisemat.

Ja mikä parasta, rantakausi kestää keväästä myöhäiseen syksyyn.

Kauneimmat hiekkarannat löytyvät Maltan saaren pohjois- ja luoteisosasta, mutta eri puolilla saaria on lukuisia pieniä hiekkarantoja, kalliorantoja ja viehättäviä uintipoukamia, joiden kristallinkirkkaissa vesissä kelpaa uiskennella ja snorklata.

Gozon rannoista kerrotaan tarkemmin Gozo-oppaassa.

Sliema, Paceville ja St. Julian’s – Maltan turistirannat

Väärinkäsitys Maltan rannattomuudesta johtunee siitä, että monet Maltan pakettimatkoista vievät vilkkaille Slieman sekä Pacevillen ja St. Julian’sin alueille pääkaupunki Vallettan kupeeseen.

Kaupunkimaisella alueella on suuria hotelleja komeine uima-altaineen muttei kunnon hiekkarantoja, paitsi Pacevillen pieni St. George’s Bay, joka sekin on tehty tuomalla hiekkaa alueelle.

Rantaansa paremmin Paceville tunnetaan Maltan yöelämän keskuksena.

Sliema sekä Paceville ja St. Julian’s eivät oikein vastaa toiveisiin perinteisestä rantalomasta, mutta ne ovat keskeisen sijaintinsa ansiosta mainioita lomakohteita niille, jotka haluavat kiertää Maltan nähtävyyksiä ja samalla nauttia laiskottelusta hotellin uima-altaalla sekä vilkkaasta ravintola- ja baarielämästä.

Katso tarjoukset Slieman ja St. Julian’sin hotelleihin.

The Host Boutique Guesthouse tarjoaa huikean, persoonallisen vaihtoehdon Slieman muulle hotellitarjonnalle. Tämän historiallisessa rakennuksessa sijaitsevan pienen bed&breakfast-paikan huoneet on sisustettu eri teemoin, perinteistä ja modernia tyyliä yhdistäen. Kahden hengen huone alkaen 140 euroa, hinta sisältää aamiaisen.

Mellieha Bay (il-Ghadira) – Maltan pisin ja suosituin ranta

Mellieha Bay, joka tunnetaan myös nimellä is-Ghadira, on saaren vilkkaimpia lomakeskuksia. Melliehan 800 metriä pitkä hiekkaranta on saaren pisin ja suosituin. Meri on upean turkoosia.

Rannalta ja sen ympäristöstä löytyy hotellikomplekseja toisensa perään – ja kaikki turistin tarvitsemat palvelut. Vesiurheilumahdollisuuksia on paljon purjelautailusta melontaan ja vesihiihtoon. Yksi kehutuimmista on Luna Holiday Complex.

Mellieha Bay sopii etenkin klassisesta täyden palvelun rantalomasta pitäville. Ranta on suosittu myös perheiden keskuudessa, sillä vedenalaisia virtauksia ei ole. Rauhallista rantaelämää kaipaavan kannattaa sen sijaan hakeutua Melliehan sijaan vaikkapa Paradise Bayhin tai Armier Bayhin.

Katso tarjoukset Mellieha Bayn hotelleihin.

Bussit: 41, 42, 221, 222, X1, 101, 102

Golden Bay (il-Ramla tal Mixquqa) – kaunis ja suosittu ranta

Maltan rannoilla on usein voimakkaita virtauksia, joista varoitetaan punaisilla lipuilla. Golden Bay on yksi Maltan suosituimmista hiekkarannoista. Kuva: Arna Grym.
Maltan rannoilla on usein voimakkaita virtauksia, joista varoitetaan punaisilla lipuilla. Golden Bay on yksi Maltan suosituimmista hiekkarannoista. Kuva: Arna Grym.

Golden Bay on Maltan suosituimpia ja monen mielestä komeimpia hiekkarantoja. Leveällä rannalla on tilaa pelata vaikka palloa, mutta omaa rauhaa on turha etsiskellä. Mutta kaikki palvelut ovat käden ulottuvilla.

Varsinkin epävakaalla ilmalla uimarin on syytä varoa kovia virtauksia tällä rannalla. Golden Bayn maisemia hallitsevat rantakalliot ja niillä osin sijaitseva Radisson Blu Resort & Spa Malta Golden Sands.

Bussit: 44, 223, 224, 225

Apple’s Eye Bay (Ghajn Tuffieha) – Maltan kaunein ranta

Ghajn Tuffieha eli Apple’s Eye Bay on Maltan kauneimpia rantoja. Kuva: Arna Grym.
Ghajn Tuffieha eli Apple’s Eye Bay on Maltan kauneimpia rantoja. Kuva: Arna Grym.

Apple’s Eye Bay sijaitsee suositun Golden Bayn vieressä, mutta on paljon rauhallisempi, sillä rannalle pitää laskeutua 180 porrasaskelman jyrkkä mäki. Aurinkotuoleja ja -varjoja saa vuokrata, mutta kahvilapalveluita ei ole lukuun ottamatta satunnaisesta päivystäviä virvokkeen myyjiä.

Sopii erinomaisesti rauhaa ja luonnonkauneutta etsiville lomailijoille.

Virtausten takia Apple’s Eye Bay ei ole paras vaihtoehto lapsiperheille, mutta surffirantana mainio.

Bussit: 44, 223, 224, 101, 102, 225

Gnejna Bay

Suosittu hiekkaranta sijaitsee Maltan luoteisnurkassa lähellä Mgarrin kylää. Uimaan pääsee paitsi hiekkarannalta, myös hieman sivummalta kalliolaiturilta.

Tarjolla on aurinkotuoleja ja -varjoja, vesiurheiluvälineitä ja kahvila.

Bussit: 47 ja 52 (pysäkki Mgarrin kylässä, josta on 15 minuutin kävelymatka rannalle)

Paradise Bay

Paradise Bay on Maltan pohjoisrannikolla, lähellä Gozon lauttasatamaa sijaitseva pieni hiekkaranta. Tarjolla ovat kaikki auringonpalvojan tarvitsemat palvelut sekä vesiurheilumahdollisuuksia. Kesäaikaan ranta on suosittu, mutta sesongin ulkopuolella Paradise Bay voi olla hyvinkin rauhallinen.

Rannalta löytyy Paradise Bay Hotel.

Bussit: 37, 41, 42, 22 (pysäkiltä on 10 minuutin kävely rannalle)

Armier Bay

Armier Bay sijaitsee saaren pohjoisrannikolla. Rannalta avautuvat avarat näkymät kohti Gozoa ja Cominoa. Uimaan pääsee sekä hiekkarannalta että kalliolta.

Lähellä ei ole suuria hotellikomplekseja, minkä ansiosta Armier Bay on melko rauhallinen. Saatavilla ovat kuitenkin kaikki palvelut. Pohjoistuulien takia rannalla saattaa välillä olla voimakkaita virtauksia.

Bussit: ei suoraa bussiyhteyttä, mutta esim. 222 pysähtyy Punaisella tornilla (Red Tower / St. Agatha’s Tower), josta on kävelymatka.

Teksti Arna Grym

Pakettimatka Maltalle

Katso parhaat matkatarjoukset ja edulliset äkkilähdöt Maltalle Top10Matkatarjoukset-sivulta.

 

Varaa tarjousmatka yhteistyökumppanimme kautta. Voit varata myös äkkilähdön. Me saamme pienen provision, mutta sinä et maksa penniäkään ylimääräistä. Kiitos, että tuet Kerran elämässä -sivuston toimintaa!