Jardin Majorelle – Yves Saint Laurentin viimeinen leposija

Jardin Majorelle -puutarhan suosituin poseerauspaikka on sinistä seinää vasten. Kuva: Ville Palonen

On kuin astuisi taikapuutarhaan: tiheä bambumetsikkö suojaa keskipäivän paahtavalta auringolta, satakielet visertävät ja kyyhkyset kujertavat palmujen latvustossa. Jopa hälisevä turistimassa hiljentyy astuessaan Jardin Majorelle -puutarhan portista.

Jardin Majorelle, Marrakechin ihmeellisin puutarha, sai nimensä perustajaltaan, maisemamaalari Jacques Majorellelta. Vuonna 1923 perustettu puutarha kukoisti aina 1950-luvulle saakka, kunnes koki kuihtumisen kauden. 1980-luvulla muotilegenda Yves Sain Laurent osti puutarhan kumppaninsa Pierre Bergén kanssa. Alkoi uusi kevät, joka jatkuu edelleen.

Puutarhan halki kiemurtelee punaiseksi maalattu kävelypolku, jonka varrella olevissa värikkäissä ruukuissa kasvaa toinen toistaan erikoisempia kaktuksia. Rakastavaiset käyskentelevät käsi kädessä, aasialaiset turistit jonottavat ”majorellensinisen” huvilan portaille ottamaan selfie-kuvia. Altaassa uiskentelee punavalkeita koi-karppeja.

Perimmäisessä nurkassa, palmujen ja bambujen viileässä varjossa, on Yves Saint Laurentia esittävä muistomerkki. Tunnelma on harras: tänne hänen tuhkansa ripoteltiin vuonna 2008.

Jardin Majorelle ei ole kovin suuri. Puutarha ja pieni Berberimuseo on nähty perinpohjin parissa tunnissa. Vierailuun kannattaa yhdistää puutarhan naapuriin lokakuussa 2017 avattu Yves Sain Laurent -museo.

Lue lisää:

Marrakech-matkaopas

Marrakechin nähtävyydet

Booking.com

 

Varaa hotelli tai huoneisto yhteistyökumppanimme kautta. Voit varata myös nähtävyyksien pääsyliput ja opastetut kierrokset. Me saamme pienen provision, mutta sinä et maksa penniäkään ylimääräistä. Kiitos, että tuet Kerran elämässä -sivuston toimintaa!