Sukelluksen peruskurssi Koh Taolla

Koh Tao sukelluskurssi
Chumphon Pinnacles on Koh Taon parhaita sukelluskohteita. Kuva: KTD

Sukelluksen peruskurssi avaa oven kiehtovaan vedenalaiseen maailmaan. Thaimaan Koh Tao on yksi maailman suosituimpia – ja edullisimpia – paikkoja suorittaa laitesukelluksen peruskurssi. Koh Taolla toimii myös suomalainen sukelluskeskus Koh Tao Divers.

Thaimaan Koh Tao on sijaintinsa vuoksi yksi maailman edullisimmista ja mukavimmista paikoista oppia sukeltamaan. Koh Tao sopii myös kokeneille sukeltajille – saaren vedet ovat Thaimaan parhaita paikkoja nähdä mahtavia valashaita.

Koska saari on kaukana mantereesta, löytyy koralliriuttoja ympäri saarta. Lähimmät sukelluskohteet ovatkin alle 10 minuutin venematkan päässä keskukselta. Polttoainekustannukset siis pysyvät kurissa, mikä näkyy suoraan kurssien hinnassa.

Sukelluskeskuksena Koh Tao Divers on suomalaisen rempseä: keskuksessa on helppo kokea kuuluvansa porukkaan ensitapaamisesta alkaen. Yhteisöllisyys on tärkeä osa keskuksen luonnetta ja henkilökunta luo ilmapiirin, jossa varmasti jokainen viihtyy.

Koh Tao on muutenkin mainio lomakohde. Saari on sopivan pieni, jotta tuntee olevansa kaukaisella saarella, ja silti helposti tavoitettavissa. Myös palveluita on Koh Taolla monipuolisesti monentasoisista majapaikoista mukaviin ravintoloihin.

Koh Tao sopiikin kaikenlaisille matkailijoille.

Millainen on sukelluksen peruskurssi?

Koh Tao sukelluskurssi
Koh Taon kirkkaissa vesissä on hyvä opetella sukeltamaan. Kuva: KTD

Kolmipäiväisen kurssin suorittamisen jälkeen saa kansainvälisen “sukelluksen ajokortin”, jolla voi sukeltaa 18 metrin syvyyteen saakka missä päin maailmaa tahansa.

Koh Tao Divers järjestää opetuksen aina maksimissaan neljän hengen pienryhmissä, millä taataan turvallinen ja henkilökohtainen opetus.

Taitoharjoitukset tehdään kelien salliessa meressä Sairee Beachin matalassa ja tyynessä vedessä – eikä uima-altaassa kuten monessa muussa paikassa. Merenalaista elämää pääsee siis Koh Taolla näkemään heti ensimmäisistä hengityksistäsi pinnan alla alkaen.

Koh Tao Diversin sukelluskeskuksen erinomaisen sijainnin vuoksi lähtö sukelluksille luonnistuu myös nopeasti ja vaivattomasti siirtymällä suoraan keskuksen edestä pitkähäntäveneellä sukellustukialukselle. Ei siis turhia taksimatkoja ja odottelua satamassa!

Sukelluskurssin teorian voi opiskella jo kotona

Koh Tao Thaimaa
Koh Taolla odottavat paratiisimaiset maisemat. Kuva: KTD

Peruskurssiin sisältyy myös sukellusteorian opiskelua, mutta kiitos digiajan siitä on tullut paljon mielekkäämpää. SSI-sukellusorganisaatio tarjoaa ilmaiset suomenkieliset verkko-opiskelumateriaalit, joten opiskella voi omaan tahtiin jo ennen kurssille saapumista vaikka kotisohvalta käsin. Niin lomalla jää enemmän aikaa itse sukeltamiselle teorian ollessa jo ainakin osittain hallussa.

Teorian opetusmateriaalit kulkevat mukana näppärästi puhelimessa, tietokoneessa tai tabletissa, mikä on ympäristöystävällisempi ja kevyempi vaihtoehto kuin perinteiset oppikirjat. SSI:n mobiilisosovellukseen ladatut materiaalit toimivat ilman verkkoyhteyttä, joten opiskelu onnistuu niin rannalla kuin lentokoneessakin.

Jos käy niin kuin monelle peruskurssin suorittaneelle, ja sukelluskärpänen puraisee kunnolla, löytyvät myös useiden jatkokurssien verkko-opiskelumateriaalit suomen kielellä.

Sukeltaminen Koh Taolla – näe valashai Thaimaassa

Koh Tao valashai
Koh Tao on Thaimaan parhaita paikkoja valahain näkemiseen. Kuva: KTD

Itse sukeltaminen Koh Taolla on monipuolista ja värikästä. Sukelluskohteita löytyy laidasta laitaan niin ensikertalaisille kuin kokeneillekin sukeltajille.

Matalat riutat tarjoavat kodin niin kirjaville riuttakaloille, rauskuille kuin kilpikonnillekin. Syvempien pinaakkelien läheisyydestä löytyy puolestaan suuria kalaparvia sekä isompia otuksia kuten valashaita.

Sukelluskaudella 2017–2018 Koh Taolla on tehty ennätyksellinen määrä havaintoja tuosta lempeästä jättiläisestä, reilusti enemmän kuin missään muualla Thaimaassa.

Koh Taosta onkin kovaa vauhtia muodostumassa ykköskohde sukeltajien keskuudessa, jotka haluavat nähdä valashaita niiden luonnollisessa ympäristössään.

Majoitus Koh Taon sukelluskurssilla

Koh Tao sukelluskurssi
Koh Tao Divers tarjoaa siistiä ja edullista yhteismajoitusta. Kuva: KTD

Sukelluskeskus Koh Tao Divers sijaitsee saaren päärannalla Sairee Beachilla. Sukeltajien on mahdollista majoittua edullisesti Koh Tao Diversin pihapiirissä sijaitsevassa KTD Beach Dormissa, josta matkaa mereen aamu-uinnille on alle 50 metriä.

Aivan Koh Tao Diversin vieressä sijaitsee myös mukava majatalo In Touch.

Päivän jälkeen sukeltajat usein jäävät jakamaan vedenalaisia kokemuksia ja kuulumisia terassille sekä tietysti nauttimaan Sairee Beachin kauniista auringonlaskuista.

Katso tarjoukset Koh Taon majoitukseen.

Paras aika sukeltaa Koh Taolla

Koh Tao Thaimaa
Koh Tao on kaunis myös pinnan päältä. Saaren pääranta on kuvassa näkyvä Sairee Beach. Kuva: KTD

Koh Taolla on hyvät sukellussäät melkein ympäri vuoden. Oikeastaan vain marraskuu on huonoa aikaa sukeltaa Koh Taolla.

Matka Koh Taolle

Koh Tao sukelluskurssi
Koh Tao tarkoittaa Kilpikonnasaarta. Koh Taolla onkin hyvät mahdollisuudet kilpikonnien näkemiseen. Kuva: KTD

Koh Tao sijaitsee Thaimaassa eteläisellä Siaminlahdella. Koh Taolle lähtee laivoja Chumphonista, Suratthanista, Koh Phanganilta ja Koh Samuilta.

Kätevimmin saarelle matkustaa, kun ostaa lentoyhtiöiden Nok Air tai Air Asia sivuilta valmiin paketin, joka sisältää, lennot Bangkokista Chumphoniin tai Suratthaniin ja kuljetuksen lentokentältä saarelle.

Kokemuksia Koh Taon sukelluskurssilta

Artikkelin tarjosi Koh Tao Divers. Voimme yhtyä artikkelin sanomaan syvälle kokemuksen rintaäänellä – myös Kerran elämässä -tiimi on suorittanut sukelluskurssinsa Koh Tao Diversin hellässä huomassa vuonna yksi ja kaksi. Eli suosittelemme!

Lue lisää MinneThaimaassa-sivustolta: Koh Tao

 

Varaa hotelli tai huoneisto yhteistyökumppanimme kautta. Voit varata myös mökin Suomesta. Me saamme pienen provision, mutta sinä et maksa penniäkään ylimääräistä. Kiitos, että tuet Kerran elämässä -sivuston toimintaa!