Parhaat retket Tukholmasta

Drottningholmin linna Tukholma retkikohteet
Drottningholmin linna. Kuva: Mikael Damkier / Shutterstock

Jos Tukholma on jo koluttu, myös kaupungin laitamilta ja lähiympäristöstä löytyy monenlaista kiinnostavaa näkemistä ja tekemistä.

Päiväretkellä kannattaa käydä Drottningholmin linnassa, joka on paitsi Unescon maailmanperintökohde, myös Ruotsin kuninkaallisten virallinen asunto. Kerro terveisiä Kalle Kustaalle! Vierailun kohokohta on linnan vanha teatteri, joka on säilyttänyt 1700-luvun asunsa paremmin kuin yksikään toinen historiallinen teatteri maailmassa.

Toinen hieno päiväretken kohde on Gripsholmin linna, jossa ovat asuneet monet Ruotsin kuninkaat vuoroin omasta tahdostaan ja vuoroin vangittuina. Gripsholin linna sijaitsee viehättävässä, 1700-luvun asunsa säilyttäneessä punaisten puutalojen pikkukaupungissa Mariefredissä, jonne pääsee niin junalla kuin höyrylaivalla risteillenkin Tukholmasta.

Päiväretkellä ehtii käydä myös Uppsalassa, joka tunnetaan komeasta katedraalistaan, Pohjoismaiden vanhimmasta yliopistosta ja Pekka Töpöhännän kotina.

Retkikohteista voit lukea lisää sivulta Ruotsin parhaat matkakohteet.

Voit varata kätevästi netistä Tukholman retket ja nähtävyyksien pääsyliput.

Booking.com

 

Varaa hotelli tai huoneisto yhteistyökumppanimme kautta. Voit varata myös nähtävyyksien pääsyliput ja opastetut kierrokset. Me saamme pienen provision, mutta sinä et maksa penniäkään ylimääräistä. Kiitos, että tuet Kerran elämässä -sivuston toimintaa!

KOMMENTOI

Kirjoita kommentti!
Kirjoita nimesi