Kohti koskemattomia saaria – saarihyppely Malediiveilla

Malediiveilta löytyy rauhallisia paratiisirantoja. Kuva: Vixit / Shutterstock

Malediiveilla voi olla maine luksus- ja häämatkakohteena, mutta saarivaltio sopii mainiosti myös oman tiensä kulkijoille. Malediiveja parempaa saarihyppelykohdetta ei olekaan.

Malediiveilla voi kokea elämänsä saarihyppelyseikkailun matkaamalla koskemattomalta saarelta toiselle tavaten paikallisia ihmisiä, joille matkailijat ovat vielä ihmetyksen aihe.

Samalla voi etsiä Malediivien huikeita sukellus- ja snorklauspaikkoja, joissa pääsee ihailemaan merten jättiläisiä valashaita ja paholaisrauskuja, joita on Malediiveilla paremmat mahdollisuudet nähdä kuin missään muualla.

Itsenäinen matkailu Malediiveilla tuli mahdolliseksi vasta vuonna 2009, kun asutut saaret avattiin matkailulle. Sitä ennen turisteja oli Malediiveilla päästetty vain yksityisille hotellisaarille.

Muutamassa vuodessa malediivilaiset ovat innostuneet perustamaan kohtuuhintaisia majataloja ympäri saarivaltiota kaukaisimpia atolleja myöten.

Ja koska itsenäinen matkailu on niin uutta, vasta harva sitä kunnolla harjoittaa – mikä tarkoittaa sitä, että suurin osa saarivaltakunnasta on vielä koskematonta turismin näkökulmasta.

Atollien saarelta toiselle on helppo matkata yhteysaluksilla, mutta atollien välillä ei ole julkista liikennettä. Jos ei halua vuokrata kallista pikavenettä, täytyy atollilta toiselle matkustaa pääkaupunki Malen kautta.

Tietoa eri saarista on vielä vaikea saada, mutta etsivä löytää. Tiedot myös elävät koko ajan, kun yhä uusille saarille perustetaan majataloja.

Majataloja asutuilta saarilta kannattaa etsiä hotellinvarauspalvelun Malediivit-sivuilta, josta löytyy luksushotellien lisäksi edullisia majataloja.

Lue lisää:

Malediivit-matkaopas

Näin matkustat Malediiveilla edullisesti