Berliinin julkinen liikenne ja matkaliput

Berliini metro
Berliinin metro kulkee osin maanpäällä, etenkin sen vanhin linja, U1. Kuva: Marcus Lenk / Unsplash

Etäisyydet Berliinissä ovat pitkät, mutta julkinen liikenne toimii loistavasti ympäri vuorokauden.

U-Bahn (metro) ja S-Bahn (kaupunkijuna) -verkosto kattaa käytännössä koko Berliinin alueen. Päälle tulevat bussit ja idässä kulkevat raitiovaunut.

Viikonloppuisin U-Bahn ja S-Bahn kulkevat ympäri vuorokauden, ja arkenakin liikenteessä on tauko vain kello yhden ja neljän välillä aamulla. Ja silloinkin N-alkuiset yöbussit kulkevat läpi yön.

Kannattaako Berliinissä hankkia kertalippu vai päivälippu?

Berliini julkinen liikenne
Berliinin metrossa on tunnelmaa. Kuva: Victor Xok / Unsplash

Lippuautomaateista voi ostaa kahden tunnin kertalippuja ja päivälippuja. Ne on hinnoiteltu siten, että kolme kertalippua tulee yhtä päivälippua kalliimmaksi.

Päivälipuilla matkustaa aamuyöhön saakka rajattomasti.

AB- vai ABC-lippu?

Berliinin alue on jaettu kolmeen vyöhykkeeseen. C-vyöhykkeelle on matkailijalla harvemmin asiaa, mutta ABC-lippu ei ole paljon AB-lippua kalliimpi.

Kertalippu AB-vyöhykkeelle maksaa 2,80 € (1.1.2020 alkaen 2,90 €) ja on voimassa 120 minuuttia. Päivälippu maksaa 7 € (1.1.2020 ALKAEN 8,60 €).

Berlin WelcomeCard

Helpoin vaihtoehto lippujen ostamiseen on ostaa ABC Berlin WelcomeCard -kortti, jolla saa matkustaa kahden, kolmen tai viiden vuorokauden ajan Berliinin julkisissa liikkumavälineissä, ja päälle tulevat alennukset museoiden sisäänpääsymaksuihin.

WelcomeCard-kortteja myydään lentokentällä ja Alexanderplatzin lippupisteessä. Kortin voi myös hankkia etukäteen netistä ja poimia mukaansa kentältä.

Berliinin taksit

Takseilla taittaa edullisesti lyhyt matkat (alle kaksi kilometriä tai viisi minuuttia), joille on kiinteä viiden euron hinta. Pyydä taksilta: ”Kurzstrecke, bitte.” Lyhyen matkan hinnan voi ottaa vain liikkuvista takseista, ei siis taksitolpalta tai paikalle tilatusta taksista.

Pidemmätkin matkat ovat suomalaiseen hintatasoon tottuneelle edullisia, ja kuljettajat yleensä rehellisiä. Varaa taksimatkalle käteistä pieninä seteleinä.

Lue lisää Berliinistä.

Booking.com

 

Varaa hotelli tai huoneisto yhteistyökumppanimme kautta. Voit varata myös nähtävyyksien pääsyliput ja opastetut kierrokset. Me saamme pienen provision, mutta sinä et maksa penniäkään ylimääräistä. Kiitos, että tuet Kerran elämässä -sivuston toimintaa!

KOMMENTOI

Kirjoita kommentti!
Kirjoita nimesi