Berliinin sää ja ilmasto – eli milloin Berliiniin kannattaa matkustaa?

Berliini joulu
Berliinin talveen kuuluvat joulutorit, joita on ympäri kaupunkia. Kuva: Roman Kraft / Unsplash

Berliinissä alkaa Keski-Euroopan tapaa kevät aiemmin kuin pohjolassa, ja kesä jatkuu pidempään. Keskikesä on paahteinen.

Berliinin sää on varsin epävakaa, ja sadetta riittää vuoden ympäri, muttei Berliini sentään Lontoo ole. Ja tekemistä on kyllä sisätiloissakin riittämiin, jos kohdalle osuu sadepäiviä.

Berliiniin voi lähteä hyvillä mielin oikeastaan milloin vain. Kaikilla vuodenajoilla on omat hyvät puolensa.

Berliinin kevät alkaa varhain

Kevät on jo pitkällä maalis–huhtikuussa, jolloin terassit aukeavat. Toukokuussa ollaan jo suomalaisissa kesälämpötiloissa. Berliini onkin mukava paikka ottaa varaslähtö kevääseen.

Berliinin kesä on kuuma

Berliini kesä uima-allas
Berliinin kuumaan kesään tuovat helpotusta kesäklubit kuten Badeschiffin uima-allas Spree-joessa. Kuva: Alana Harris / Unsplash

Heinä–elokuussa kaupungissa saattaa olla tukahduttavan kuuma – 30 astetta ei vielä synnytä lehtiotsikoita. Harvassa hotellissa on tehokas ilmastointi.

Kesän hyvänä puolena on, että paremmat liikemieshotellit laskevat silloin hintojaan reippaasti, kun liikemiehet lomailevat, ja niinpä viiden tähden hotellin saattaa saada alle satasella. Vain harvat ravintolat ja liikkeet sulkevat ovensa kesäloman ajaksi.

Berliinin kesän kohokohtiin kuuluvat myös ulkoilmaklubit, joista kuuluisimpia on puuterasseista ja -hökkeleistä koottu Club der Visionäre. Jo aamupäivästä aukeava klubi sijaitsee Kreuzbergin kupeessa Flutgraben-kanavan varrella. Vieressä Spree-joessa kelluu kesäisin Badeschiff-uima-allas.

Berliinin syksy on pitkään lämmin

Lämpimät ilmat ja jopa hellesäät saattavat jatkua lokakuun vaihteeseen.

Berliinin talvi – joulumarkkinat ja tammikuun alennusmyynnit

Talvella päivät ovat lyhyempiä, tuuli raaka ja lämpötilat laskevat usein lähelle nollaa. Luntakin saattaa tulla.

Silti Berliini on joulumarkkinoiden aikaan ehdottomasti matkan arvoinen, eikä tammikuun alennusmyyntejäkään kannata unohtaa.

Lue lisää Berliinistä.

Booking.com

 

Varaa hotelli tai huoneisto yhteistyökumppanimme kautta. Voit varata myös nähtävyyksien pääsyliput ja opastetut kierrokset. Me saamme pienen provision, mutta sinä et maksa penniäkään ylimääräistä. Kiitos, että tuet Kerran elämässä -sivuston toimintaa!

KOMMENTOI

Kirjoita kommentti!
Kirjoita nimesi