Neukölln – kaupunginosa jatkuvassa muutoksessa

Neukölln
Neuköllnin maisemia Sonnenbrücken kohdalla. Kuva: Claudio Schwarz-Purzlbaum / Unsplash

Oikeastaan Neuköllnistä ei pitäisi kirjoittaa mitään, sillä kaupunginosa muuttuu sellaisella vauhdilla, ettei perässä tahdo pysyä. Mene siis paikan päälle katsomaan, miltä siellä näyttää juuri tänään!

Neukölln on gentrifikaation kärjessä. Alueelta löytyy vielä rähjäisiäkin kadunpätkiä. Siellä asuu paljon maahanmuuttajia, jotka ovat avanneet erinomaisia etnisiä ravintoloita. Berliinin parasta libanonilaista ruokaa tarjoillaan juuri Neuköllnissä.

Yhä enemmän vastaan tulee myös trendikkäitä vegaaniruokapaikkoja, pop-up-taidegallerioita, tatuointiliikkeitä ja kaikenlaista yleistä pöhinää.

Aina vilkas Wesertsraße

Metrosta voi jäädä vaikkapa Hermannplatzin asemalla, ja suunnittelemattoman kuljeskelun lomassa voi ottaa tavoitteeksi ainakin vilkkaan Wesertsraßen.

Maybachuferin turkkilaiset markkinat

Kanavan ranta kutsuu paitsi maisemien, myös markkinoiden vuoksi. Maybachuferin turkkilaiset markkinat tiistaisin ja perjantaisin pursuavat herkkuja, ja jos et muuta ostettavaa löydä, niin poimi mukaasi vaikkapa säästöpakkaus hehkulamppuja. Kiellettyjä tai ei, nyt ollaan sittenkin enemmän Turkissa kuin tylsässä EU:ssa.

Lue lisää Berliinistä.

Booking.com

 

Varaa hotelli tai huoneisto yhteistyökumppanimme kautta. Voit varata myös nähtävyyksien pääsyliput ja opastetut kierrokset. Me saamme pienen provision, mutta sinä et maksa penniäkään ylimääräistä. Kiitos, että tuet Kerran elämässä -sivuston toimintaa!

KOMMENTOI

Kirjoita kommentti!
Kirjoita nimesi