Skotlannin viskikohteet

Skotlanti viski tislaamo
Speysiden alueella sijaitseva Strathisla on Skotlannin vanhimpia ja kauneimpia viskitislaamoja.

Skotlanti kilpailee Irlannin kanssa maineesta viskin kotina – molemmista löytyy mainintoja viskistä jo 1400-luvulta. Todennäköisesti viskiä on tislattu jo huomattavasti aiemmin.

Viskin ystävää ajatellen Skotlannissa on kaksi erityisen kuuluisaa ja suosittua aluetta, joissa voi kiertää tislaamoita. Islayn ja Speysiden ohella tislaamoja löytyy toki ympäri maata.

Viskisaari Islay

Skotlannin kuuluisin viskikohde on Islay, joka tunnetaan erityisesti turpeenmakuisista viskeistään. Viskisaarella on kymmenkunta tislaamoa, joista kuuluisimpia on voimakkaan makuisista viskeistään tunnettu Laphroaig. Paljon miedompia makuelämyksiä tarjoilee Bunnahabhain. Molemmat tislaamot perustettiin 1800-luvulla.

Islay on todella suosittu kohde, ja majoitus kannattaakin varata hyvissä ajoin etukäteen.

Speyside

Toinen kuuluisa viskialue on Speyside, jossa sijaitsee puolet Skotlannin tislaamoista. Seudulle on suunniteltu turistien iloksi kolmen päivän mittainen viskireitti, joka vie seitsemään tislaamoon.

Speysiden tislaamoista kuuluisimpia ovat Glenfiddich ja ulkoasultaan erityisen nätti, jo 1700-luvulla toimintansa aloittanut Strathisla, Chivas Regalin koti.

Katso lentotarjoukset Skotlantiin.

 

Varaa tarjousmatka yhteistyökumppanimme kautta. Voit varata myös majoituksen. Me saamme pienen provision, mutta sinä et maksa penniäkään ylimääräistä. Kiitos, että tuet Kerran elämässä -sivuston toimintaa!

KOMMENTOI

Kirjoita kommentti!
Kirjoita nimesi