Belize – jaguaarien ja sukeltajien maa

Belizen rantamaisemia.

Belize houkuttelee matkailijoita maya-raunioilla, maailman parhaisiin kuuluvilla sukellusmaastoilla ja viidakoissa asuvilla jaguaareilla. Belizen koralliriutta on läntisen pallonpuoliskon suurin ja seuraa rannikkoa 300 kilometrin matkalla. Kaikki muu Belizessä onkin sitten pientä.

Slovenian kokoisella alueella asuu reilusti vähemmän asukkaita kuin Helsingissä. Tunnelma on Belizessä leppoisa ja lähellä Karibian saaria. Reggae soi. Naapurimaistaan Belize eroaa siinä, että se oli Ison-Britannian siirtomaa, ja englanti on edelleen virallinen kieli, tosin varsin omalaatuisella aksentilla puhuttuna.

Belizessä on myös muita Keski-Amerikan maita vahvempi kreolikulttuuri – monet asukkaista ovat Afrikasta tuotujen orjien jälkeläisiä.

Jaguaarien lisäksi Belizen viidakoissa on mayojen rauniokaupunkeja. Belizestä käsin on myös varsin helppo käydä Guatemalassa Tikalin raunioilla.

Korallisaari Ambergris Caye

Kuuluisuuksienkin suosima Ambergris Caye on pitkulainen, suuri korallisaari, joka sijaitsee käytännössä Meksikolle kuuluvan Jukatanin niemimaan jatkeena. Saaren edustalla sijaitsevat monet Belizen parhaista sukelluskohteista.

Näistä kuuluisimpia on myös snorklaajien suosima Shark Ray Alley, jossa näkee niin haita kuin rauskujakin.

Saarelle pääsee Belize Citystä pikaveneellä ja pienoislentokoneella. Jos rahat riittävät, lento on mainio vaihtoehto: samalla pääsee ihailemaan koralliriuttaa ylhäältäpäin.

Caye Caulker – sopii myös reppureissubudjetille

Caye Caulkerin vesissä voi nähdä myös merilehmiä. Kuva: Maegan Luckiesh / Unsplash

Reppureissaajia houkuttelee puolestaan edellistä pienempi ja letkeämpi Caye Caulker. Meri on turkoosia ja mökit pastellinsävyisiä. Riutat ovat värikkäitä. Haita, rauskuja ja kilpikonnia näkee lähes varmasti. Tämä on myös yksi maailman harvoista paikoista, jossa voi uida merilehmien kanssa.

Varsinaisia hiekkarantoja saarella ei juuri ole, mutta veteen pääsee pulahtamaan laitureilta.

Great Blue Hole – Belizen kuuluisin sukelluskohde

Belizen kuuluisin sukelluskohde on kaukana avomerellä sijaitseva Great Blue Hole, 300 metriä leveä ”Suuri sininen aukko”, jolle sukeltamisesta saa tosin maksaa pitkän pennin.

Canacol – Belizen rauniokaupunki

Belizessä on nähtävää myös sisämmaassa. Maan maya-rauniokaupungeista kuuluisin on Canacol, jonka temppeleistä mahtavin, Caana, on edelleen Belizen korkein rakennus.

Mayojen uhriluola – Belizen erikoisin nähtävyys

Belizen nähtävyyksistä ainutlaatuisin on mayojen uhriluola Actun Tunichil Muknal, jolle seikkaillaan viidakon läpi ihailemaan Kristallineitoa. Luurangot kristallisoituneet luut kimaltavat pimeässä, katedraalimaisessa luolassa.

Cockscomb Basin Wildlife Sanctuary

Belize on maailman parhaita paikkoja nähdä jaguaari.

Cockscomb Basin Wildlife Sanctuary on yksi maailman parhaista paikoista nähdä jaguaareja.

Matka Belizeen

Belizeen lennetään usein Yhdysvaltain kautta. Maata pitkin pääsee Meksikosta ja Guatemalasta.

Katso lentotarjoukset Belizeen.

 

Varaa hotelli tai huoneisto yhteistyökumppanimme kautta. Voit varata myös mökin Suomesta. Me saamme pienen provision, mutta sinä et maksa penniäkään ylimääräistä. Kiitos, että tuet Kerran elämässä -sivuston toimintaa!