Belize – jaguaarien ja sukeltajien maa

Belizen rantamaisemia.

Belize houkuttelee matkailijoita maya-raunioilla, maailman parhaisiin kuuluvilla sukellusmaastoilla ja viidakoissa asuvilla jaguaareilla. Belizen koralliriutta on läntisen pallonpuoliskon suurin. Kaikki muu Belizessä onkin pientä.

Slovenian kokoisella alueella asuu reilusti vähemmän asukkaita kuin Helsingissä. Tunnelma on Belizessä leppoisa ja lähellä Karibian saaria. Reggae soi. Naapurimaistaan Belize eroaa siinä, että se oli Ison-Britannian siirtomaa, ja englanti on edelleen virallinen kieli, tosin varsin omalaatuisella aksentilla puhuttuna.

Belizessä on myös muita Keski-Amerikan maita vahvempi kreolikulttuuri – monet asukkaista ovat Afrikasta tuotujen orjien jälkeläisiä.

Jaguaarien lisäksi Belizen viidakoissa on mayojen rauniokaupunkeja. Belizestä käsin on myös varsin helppo käydä Guatemalassa Tikalin raunioilla.

Belizen nähtävyydet

Belize on maailman parhaita paikkoja nähdä jaguaari.

Belizen maya-rauniokaupungeista kuuluisin on Canacol, jonka temppeleistä mahtavin, Caana, on edelleen Belizen korkein rakennus.

Belizen Cockscomb Basin Wildlife Sanctuary on yksi maailman parhaista paikoista nähdä jaguaareja.

Belizen nähtävyyksistä ainutlaatuisin on mayojen uhriluola Actun Tunichil Muknal, jolle seikkaillaan viidakon läpi ihailemaan Kristallineitoa. Luurangot kristallisoituneet luut kimaltavat pimeässä, katedraalimaisessa luolassa.

Sukellus ja snorklaus Belizessä

Belize Barrier Reef on maailman toiseksi suurin koralliriutta ja seuraa rannikkoa 300 kilometrin matkalla. Riutan maineikkain sukelluskohde on 300 metriä leveä Great Blue Hole, ”Suuri sininen aukko”, jolle sukeltamisesta saa tosin maksaa pitkän pennin.

Belizen koralliriuttalla on monta muutakin hienoa sukelluskohdetta, kuten snorklaajien suosima Shark Ray Alley, jossa näkee niin haita kuin rauskujakin.

Hieno kohde sukelluslomalle on kuuluisuuksienkin suosima korallisaari Ambergris Caye, joka sijaitsee lähellä monia parhaista sukelluskohteista. Saarelle pääsee Belize Citystä pikaveneellä ja pienoislentokoneella. Jos rahat riittävät, lento on mainio vaihtoehto: samalla pääsee ihailemaan koralliriuttaa ylhäältäpäin.

Reppureissaajia houkuttelee puolestaan edellistä pienempi ja letkeämpi Caye Caulker. Meri on turkoosia, hiekka valkoista ja mökit pastellinsävyisiä. Riutat ovat värikkäitä. Haita, rauskuja ja kilpikonnia näkee lähes varmasti.

Matka Belizeen

Belizeen lennetään usein Yhdysvaltain kautta. Maata pitkin pääsee Meksikosta ja Guatemalasta.

Katso lentotarjoukset Belizeen.

 

Varaa hotelli tai huoneisto yhteistyökumppanimme kautta. Voit varata myös mökin Suomesta. Me saamme pienen provision, mutta sinä et maksa penniäkään ylimääräistä. Kiitos, että tuet Kerran elämässä -sivuston toimintaa!