Panama – kanavan ja paratiisisaarten maa

Panaman San Blas -saarilla.

Matkakohteena Panama on loistava: pieni ja täynnä elämyksiä. Lyhyelläkin Panaman-lomalla pääsee kokemaan modernin metropolin sykettä, Karibianmeren paratiisisaaria ja sademetsäluontoa. Todellisia kerran elämässä -elämyksiä tarjoaa San Blasin saaristo, jonka pienillä paratiisisaarilla intiaanit elävät perinteidensä mukaan.

Panaman nähtävyydet

Jo saapuminen Panamaan on elämys: kaukana merellä ulappa täyttyy tankkereista, jotka jonottavat Panaman kanavaan. Rahtialuksia riittää, ja riittää ja riittää… Jonottaminen kannattaa; Panaman kanava on yksi maailman parhaista oikoteistä. Kun Atlantin ja Tyynenmeren yhdistävä Panaman kanava valmistui vuonna 1913, se lyhensi matkaa Etelä-Amerikan ympäri 13 000 kilometrillä. Panaman kanavaan ja sen rakentamiseen voi tutustua vierailukeskuksissa.

Panaman pääkaupunki Panama City on moderni, pilvenpiirtäjien metropoli, josta löytyy myös historian havinaa. Vanhakaupunki Casco Viejo on Unescon maailmanperintökohde. Kaupungin modernilla puolella riittää ostoskeskuksia –Panama Cityn ostosmahdollisuudet kuuluvatkin kansainvälisen muodin osalta Keski-Amerikan parhaisiin.

Panaman seikkailuturismin keskus Boquete, joka sijaitsee tulivuori Volcán Barún kupeessa 1200 metrin korkeudessa miellyttävässä ilmastossa. Boquetessa voi laskea koskia, kieppua viidakon latvuston kaapeliradoilla ja kavuta tulivuoren huipulle. Alueen viidakoissa voi myös koettaa bongata mayaketsaalin, maailman kauneimman linnun.

Voit varata kätevästi netistä Panaman retket ja aktiviteetit.

Bocas del Toro – Panaman parhaat rannat

Panaman suosituin rantakohde on lähellä Costa Rican rajaa sijaitseva Bocas del Toro. Saarilta löytää karibialaista tunnelmaa ja monentasoista majoitusta reppureissaajien majataloista luksushotelleihin.

Suosiostaan huolimatta saaret ovat vielä rauhallisia ja vehreitä. Aallot ovat usein suuria, mutta myös suojaisia paratiisirantoja löytyy. Sukeltamisen ja snorklaamisen lisäksi voi ihailla delfiinejä, jotka viihtyvät saariston osin suojelluissa vesissä.

San Blasin saaret – intiaanien paratiisisaaristo

Panaman matkakohteista eksoottisimpia ja ikimuistoisimpia on San Blasin saaristo Karibianmerellä. Saariston 365 viidakkoisella saarella (saari vuoden jokaiselle päivälle), asuu Guna-intiaaneja hyvin perinteiseen tapaan metsästäen ja kalastaen.

Saaristolla on autonominen asema. Intiaanien kulttuuriin pääsee tutustumaan seikkailullisilla retkillä, joilla asutaan intiaanien vieraina näiden yksinkertaisissa majoissa. Turismin tulot menevät suoraan intiaaneille.

Helpoin tapa tutustua saaristoon on ostaa Panama Citystä valmis matkapaketti (kolme päivää alkaen 250 euroa), joka sisältää kaiken kuljetuksineen. Suositeltava matkatoimisto on esimerkiksi Panama Travel Unlimited.

Perillä odottavat modernin maailman tuskin koskettamat paratiisisaaret, joilla meri on turkoosia, hiekka valkoista ja alkuperäinen kulttuuri kukoistaa.

Panamahatut

Nimestään huolimatta siirtomaa-aikaa henkiviä panamahattuja ei tehdä Panamassa vaan Ecuadorissa.

Panaman sää ja ilmasto

Sadekausi ajoittuu Panamassa huhtikuun puolivälistä joulukuun puoliväliin, mutta ei estä matkustamista. Sade tulee pääasiassa kuuroina, jotka ovat nopeasti ohi. Vilkkainta ja kalleinta aikaa matkustaa ovat joulun ja pääsiäisen turistisesongit.

Matka Panamaan

Panamaan voi lentää välilaskulla niin Euroopasta kuin Yhdysvalloistakin. Tällä hetkellä Panamaan ei tietääksemme tehdä pakettimatkoja Suomesta.

Panaman sisällä liikkuu kätevimmin lentämällä. Seikkailullinen vaihtoehto ovat bussit – tiet varsinkin syrjäseuduilla ovat usein huonossa kunnossa.

Katso lentotarjoukset Panamaan.

Panaman vinkit ja kokemukset

Kerro omia kokemuksiasi Panamasta ja auta vinkeilläsi lukijoitamme suunnittelemaan täydellinen Panaman-loma.

 

Varaa tarjousmatka yhteistyökumppanimme kautta. Voit varata myös majoituksen. Me saamme pienen provision, mutta sinä et maksa penniäkään ylimääräistä. Kiitos, että tuet Kerran elämässä -sivuston toimintaa!