Paras aika matkustaa Australiaan

Sydneyn Bondi Beach on Australian kuuluisimpia hiekkarantoja.
Sydneyn Bondi Beach on Australian kuuluisimpia hiekkarantoja.

Australia on valtava maa, jossa on useita ilmastovyöhykkeitä. Pohjoisin osa Australiaa on trooppista, ja viileintä aluetta on etelärannikko. Yleisesti ottaen parasta aikaa matkustaa Australiaan ovat syys-marraskuu ja maalis-toukokuu, jolloin Australian ilmasto on parhaimmillaan.

Australia sijaitsee päiväntasaajan eteläpuolella, joten vuodenajat ovat päinvastaiset Eurooppaan nähden. Australiassa on kesä Euroopan talviaikaan ja päinvastoin. Kuuminta aikaa Australiassa kestää joulukuulta helmikuulle, viileintä on kesä-elokuussa.

Koska Australiassa on sadekausi?

Sadekausi ajoittuu Australiassa marraskuulta toukokuulle. Australian sadekausi vaikuttaa etenkin trooppisille alueille kuten Darwiniin, ja sen lähellä sijaitsevaan Kakadu National Parkiin, jonne ei kannata matkustaa sadekaudella.

Sadekaudella meressä on myös eniten meduusoita etenkin mantereen lähellä.

Queenslandin Suurelle valliriutalle voi sen sijaan hyvin matkustaa sadekaudella: edes meduusoita ei ole Suurella valliriutalla tavallista enempää sadekaudella.

Australialaisten lomakaudet

Kannattaa huomioida, että koululaisilla on Australiassa kaksi pitkää lomasesonkia: joulu–tammikuussa ja kesä-heinäkuussa, jolloin majoitusten ja lentojen hinnat ovat kalleimmillaan Australiassa.

Paras aika nähdä Australiassa valaita

Jos haluaa kokea Queenslandissa ryhävalasbonanzan, matka kannattaa ajoittaa heinäkuusta lokakuulle. Lahtivalaat puolestaan viihtyvät Suurella valliriutalla kesäkuussa.

Paras aika vierailla Ulurussa eli Ayers Rockilla

Elo-syyskuu on myös parasta aikaa vierailla pyhällä Uluru-kivellä, kun Australian outbackin ilmasto on parhaimmillaan. Vuoden lopulla on todella kuuma, kun päivälämpötilat voivat nousta lähelle 40 astetta.

Katso eri lentoyhtiöiden tarjoukset Australiaan.

Booking.com

 

Varaa hotelli tai huoneisto yhteistyökumppanimme kautta. Voit varata myös nähtävyyksien pääsyliput ja opastetut kierrokset. Me saamme pienen provision, mutta sinä et maksa penniäkään ylimääräistä. Kiitos, että tuet Kerran elämässä -sivuston toimintaa!

  • AVAINSANAT

KOMMENTOI

Kirjoita kommentti!
Kirjoita nimesi