Dominica – Karibian koskemattomin saari

dominica matkailu
Morne Trois Pitonsin kansallispuistossa pääsee ihailemaan myös Trafalgarin putouksia. Kuva: Reinhard Link, Flickr CC

Pienelle Dominican saarelle ei matkusteta rantojen vaan luonnon ja kulttuurin perässä – sekä ihailemaan Pirates of the Caribbean -elokuvien maineeseen nostamia komeita maisemia.

Dominica on Karibian saarista koskemattomimpia. Massaturismia saarella on vain vierailevien risteilylaivojen muodossa. Juuri matkailun vähäisyys tekee Dominicasta kiehtovan matkakohteen – Dominicalla voi kokea karibialaisuutta alkuperäisimmillään.

Dominica on Karibian saarista ainoa, jolla on säilynyt alkuperäisiä karibialaisia eli kalinagoja. Karibit tunnettiin aikoinaan hurjasta sotaisuudesta ja heidän väitettiin harrastavan myös ihmissyöntiä. Nykyisin Domican asukkaat ovat sen sijaan mitä ystävällisintä väkeä.

Dominica on Karibian parhaita paikkoja valaiden bongaamiseen. Myös erittäin uhanalaisten merinahkakilpikonnien näkemiseen on mahdollisuus.

Dominican hintataso on edullinen, ja suuret, kansainväliset hotelliketjut loistavat poissaolollaan. Dominica onkin Karibian parhaita matkakohteita reppureissulle.

Dominican nähtävyydet

dominica matkailu
Boiling Lake on Domican kuuluisin nähtävyys. Kuva: Göran Höglund (Kartläsarn), Flickr CC

Tuliperäinen Dominica on Karibian nuorin saari. Valkohiekkaisia rantoja ei Dominicalla juuri ole, vaan sitäkin enemmän jyrkkiä rantakallioita ja sademetsän trooppista vehreyttä.

Dominican kuuluisin nähtävyys on kansallispuisto Morne Trois Pitons, Unescon maailmanperintökohde, jossa sademetsä kohtaa vulkaanisen maaperän. Kansallispuiston vetonaulana on Boiling Lake, maailman toiseksi suurin kupliva järvi (suurin on Uuden-Seelannin Rotoruassa). Kansallispuistoon tehtävillä reilun 10 kilometrin patikkaretkillä näkee myös kuplivia mutalähteitä ja pieniä geysireitä.

Suosittua tekemistä ovat myös veneretket Indian River -joelle, jolla on kuvattu Pirates of the Caribbean -elokuvia.

Dominican rannat

dominica-ranta
Pieni ja idyllinen Batibou on Dominican kauneimpia rantoja. Kuva: Matthias Ripp, Flickr CC

Domicalla on pikkurantoja siellä täällä. Rannat koostuvat pääasiassa kivistä ja tummasta laavahiekasta. Rannoista suosituimpia on pääkaupungin Rosean lähellä sijaitseva Mero Beach. Kauneimpia on puolestaan Batibou Beach, jolle päästäkseen pitää tosin maksaa viiden dollarin pääsymaksu paikalliselle perheelle.

Sukellus- ja snorklaus Dominicalla

Dominicalla on useita sukelluskeskuksia. Dominica ei ole sukelluskohteena kovinkaan kuuluisa, sillä todelliset huippuelämykset puuttuvat. Dominica on silti mainio paikka sukeltaa: vedenalaisessa maastossa vulkaaniset maisemat yhdistyvät komeisiin pehmeisiin koralleihin. Haita ja muita suurempia otuksia näkee harvoin, sen sijaan kaikenlaista pienempää ihailtavaa ja valokuvattavaa on yllinkyllin.

Dominican erikoisin sukellus- ja snorklauskohde on pääkaupunki Roseaun vieressä sijaitseva Champagne Reef, joka on saanut nimensä maan alta pulppuavista kuplista. Olo on kuin sukeltaisi jättimäisessä samppanjalasissa kalojen keskellä.

Dominican merikilpikonnat

Domican rannoista viehättävimpiä on luonnonläheinen Rosalie Bayn laavahiekkaranta, jota koristaa vesiputous. Maaliskuusta elokuulle rannalle saapuu mahtavia merinahkakilpikonnia. Niiden lisäksi rannalla munii muitakin konnia.

Merinahkakilpikonnat ovat merikilpikonnista suurimpia ja uhanalaisimpia.

Valaiden katselu Dominicalla

Dominica on Karibian parhaita paikkoja nähdä valaita kuten kaskelotteja ja ryhävalaita. Valaita voi bongata Dominicalla ympäri vuoden, mutta parasta aikaa kestää marraskuusta huhtikuulle.

Kalinagot – Karibian alkuperäisasukkaat

Kalinagot eli karibi-intiaanit ovat Karibian alkuperäiskansa, joilta koko Karibian meri on saanut nimensä. Kaliganojen kielestä on puolestaan peräisin sana canue eli kanootti.

Olivat hurjia sotureita ja pitivät pitkään puoliaan pienten Antillien viidakkoisilla saarilla. Kun musketit ja miekat eivät auttaneet, eurooppalaiset kaivoivat laukuistaan salaisen aseen: viinan. Se tepsi ja lopulta kaliganojen vastarinta murtui.

Lopulta kalinagot säilyivät vain Dominicalla, joka oli liian vuoristoinen sokeriruo’on viljelyyn.

Dominicalla elää nykyään muutama tuhat kalinagoa omalla itsehallintoalueellaan. Päällisin puolin kalinagojen kylät eivät juuri eroa Dominican muista kylistä, mutta kalinagot voi edelleen tunnistaa piikkisuorista hiuksista, korkeista poskipäistä ja viirumaisista silmistä.

Kalinagojen kulttuuriin voi tutustua esimerkiksi Kalinago Barana Auten perinnekylässä.

Dominican majoitus

Dominicalta löytää helposti edullista majoitusta. Sukeltajien ja muiden aktiivisten matkailijoiden suosiossa on esimerkiksi edullinen Anchorage Dive Center. Luksukseen sopii puolestaan kolonialismin ajan tunnelmaa henkivä Fort Young Hotel.

Katso tarjoukset Dominican majoitukseen.

Tarvitseeko Dominicalle viisumia

Dominicalle ei tarvita viisumia alle 21 päivän matkalle.

Matka Dominicalle

Dominicalla on kaksi pientä lentokenttää. Euroopasta ei ole suoria lentoja. Lentoja Dominicalle on esimerkiksi Puerto Ricosta, Barbadokselta, Antiguasta, Martiniquelta ja Guadeloupelta.

Laivalla Dominicalle pääsee naapurisaarilta Martiniquelta ja Guadeloupelta.

Katso lentotarjoukset Dominicalle.

 

Varaa hotelli tai huoneisto yhteistyökumppanimme kautta. Voit varata myös nähtävyyksien pääsyliput ja opastetut kierrokset. Me saamme pienen provision, mutta sinä et maksa penniäkään ylimääräistä. Kiitos, että tuet Kerran elämässä -sivuston toimintaa!

KOMMENTOI

Kirjoita kommentti!
Kirjoita nimesi