Seokguram ja Maailman kaunein Buddha

Taide kukoisti tuhatvuotisessa Silla-valtakunnassa. Sen suurin taiteellinen saavutus löytyy Seokguram-pyhätöstä, kolmen vartin bussimatkan päässä historiallisesta Gyeongjun kaupungista.

Kookas, valkoinen Buddha-patsas istuu vuoren laella graniittiin louhitussa luolassa. Sen sanotaan olevan yksi maailman kauneimmista Buddha-patsaista, eikä maine ole liioittelua. Buddha on uskomattoman hienostunut.

Meditoivan patsaan edessä tekisi saman tien mieli heittäytyä polvilleen ja tunnustaa buddhalaisia totuuksia maallisen mammonan turhuudesta ja kaiken katoavaisuudesta.

Patsaan 700-luvulla veistänyt taiteilija on vanginnut Buddhan olemuksen kiveen niin täydellisesti, että hänen on täytynyt itsensäkin olla valaistunut. Patsaan laupias katse tuntuu julistavan, että elämä on toki kärsimystä, muttei se silti niin kamalaa ole.

Viirusilmäinen katse rauhoittaa ja tyhjentää mielen. Se jättää kaipuun palata vielä jonakin päivänä uudestaan tänne toiselle puolen maailmaa.

Onneksi taideteosta ole vangittu mihinkään museoon, vaan se saa istua vapaana vuorenhuipullaan ja katsella edessään avautuvaa aaltoilevaa vuoristoa ja kaukana siintävää Japaninmerta.

Täältä Seokguramin Buddhan sanotaan suojelevan koko Korean niemimaata.

Etelä-Korean retket ja kiertoajelut

Voit varata kätevästi netistä Etelä-Korean retket ja aktiviteetit.

Booking.com

 

Varaa hotelli tai huoneisto yhteistyökumppanimme kautta. Voit varata myös nähtävyyksien pääsyliput ja opastetut kierrokset. Me saamme pienen provision, mutta sinä et maksa penniäkään ylimääräistä. Kiitos, että tuet Kerran elämässä -sivuston toimintaa!

KOMMENTOI

Kirjoita kommentti!
Kirjoita nimesi