Suomen parhaat perhekohteet

Rosalan viikinkikeskus on mukava kohde lasten kanssa. Täällä pääsee riehumaan kuin viikinki. Kuva: Antti Helin / Kerran elämässä

Vauhtia, virikkeitä ja sopiva annos kulttuuria. Suomessa riittää nähtävää ja tehtävää lasten kanssa matkustaessa. Valitsimme Suomen parhaat kohteet perheille.

Ensin paljastamme mikä on Suomen paras perhekohde, sen jälkeen kerromme hyviä kohteita teemoittain.

Entistä hauskemmaksi kotimaanmatkailun tekee tämän sivuston kirjoittajien upouusi teos Kerran elämässä Suomi – 321 kohdetta kotimaassa. Olemme koonneet yksien kansien väliin, helposti silmäiltävään muotoon, Suomen upeimmat, kiehtovimmat ja erikoisimmat nähtävyydet. Osta kirja Adlibris-kirjakaupasta.

Suomen paras perhekohde

Särkänniemen huvipuiston härvelit tyydyttävät taatusti vauhdinhimon. Kuva: Laura Vanzo / Visit Tampere

Ta-daa! Jos Suomesta pitäisi vaita yksi perhekohde ylitse muiden, se olisi Tampere. Särkänniemen huvipuisto on paitsi Suomen vauhdikkaimpia, myös tunnelmallisimpia. Hurjien härveleiden ohella Särkänniemessä pääsee tekemään tuttavuutta Koiramäen hahmojen kanssa.

Härvelistä käy myös Tampereen upouusi ratikka.

Pakollinen vierailukohde on myös Muumimuseo, jonka upeat pienoismallit saavat sydämen pakahtumaan – sekä lapsilta että aikuisilta.

Aivan Muumimuseon vieressä on Tampereen kenties paras edullinen majapaikka, Dream Hostel & Hotel. Samoilla kulmilla Muumimuseon ja Tampere-talon lähellä sijaitsee myös 88,5 metriä korkea pilvenpiirtäjähotelli Solo Sokos Hotel Torni – elämys sekin lapsille.

Tampereen lapsiystävällisiä museoita on myös Tampellan entisissä tehdaskortteleissa sijaitseva Pelimuseo, jossa pääsee itsekin pelaamaan monenlaisia videopelien klassikkoja.

Naapurissa Finlaysonin alueella on puolestaan Vakoilumuseo, joka vetoaa varmasti perheen agenttimielisiin. Jos taas agenttien sijaan poliisit kiinnostavat, Hervannan lähiössä on ilmainen Poliisimuseo Poliisikoulun yhteydessä.

muumipatsas
Muumimuseo sijaitsee Tampere-talossa, jonka edustalla voi poseerata pikkuruisen muumipatsaan vierellä. Kuva: Laura Vanzo

Suomen parhaita munkkeja pääsee maistamaan Pyynikin näkötornilla. Lasten pelkokerrointa pääsee puolestaan testaamaan Tapolan myyntipisteillä: kuka uskaltaa maistaa mustaamakkaraa?

Tampereen sijaintikin on täydellinen – sisämaassa sijaitsevaan kaupunkiin on suurimmasta osasta Suomea pari tuntia lyhyempi matka kuin rannikolla sijaitseviin Helsinkiin ja Turkuun.

Perheille kätevä hotelli on Tampereen keskustassa sijaitseva Scandic Hotel Koskipuisto, jossa alle 13-vuotiaat nukkuvat ilmaiseksi. Bonuksena hotellin edustalla on Pikku Kakkosen leikkipuisto ja heti kulman takana viehättävä Vohvelikahvila. Hotellista on muutenkin lyhyt kävelymatka kaikkialle keskustassa.

Jos taas on liikkeellä autolla ja haluaa yhdistää kaupunkilomaan kylpyläloman, se onnistuu keskustan kupeessa sijaitsevassa Holiday Club Tampere Spassa.

Tampereen parhaat nähtävyydet, kohteet ja ruokapaikat näyttää Tampereen kartta.

Katso tarjoukset Tampereen hotelleihin.

Vehoniemen automuseo ja suuri munkkisota

Vehoniemen automuseo tunnetaan paitsi vanhoista autoistaan, myös kahvionsa munkeista. Kuva: Laura Vanzo / Visit Tampere

Ja kun Tampereen keskustan perhekohteet on koluttu, lisää nähtävää löytyy lähiseuduilta Pirkanmaalta.

Lyhyen ajomatkan päässä on Vehoniemen automuseo upeissa harjumaisemissa. Jo liki legendaarisessa museossa on nähtävillä monenlaisia mielenkiintoisia entisajan autoja, ja se on vieläpä ilmainen.

Automuseovierailu kannattaa päättää munkkikahveihin ja pyytää lapset makutuomareiksi: kummat ovat herkullisemmat Pyynikin vai Vehoniemen munkit?

Mauri Kunnaksen jäljillä Vammalassa

Tyrvään kirkko
Tyrvään Pyhän Olavin kirkko on tuttu Mauri Kunnaksen Koiramäen tarinoista. Kuva: Laura Vanzo / Visit Tampere

Tampereelta toiseen suuntaan, Raumaa ja Poria kohden, Vammala, jossa pääsee tutustumaan Mauri Kunnaksen rakastettujen satukirjojen maailmaan. Kunnas on kotoisin Vammalasta, jonka keskustassa on pieni mutta viehättävä Herra Hakkaraisen talo.

Neljässä teemahuoneessa heräävät henkiin niin Koiramäki, Koirien Kaleva kuin Kunnaksen Avaruusmaailmakin. Herra Hakkaraisen talo on avoinna ympäri vuoden. Talon pihalla pääsee kesällä ”kaahailemaan” polkuautoilla. Sopii parhaiten aivan perheen pienimmille.

Vieressä on Tyrvää, jonka nähtävyytenä on Koiramäen tarinoista tuttu Tyrvään Pyhän Olavin kirkko. Kirkko sijaitsee Rautaveden rannalla, hyvin säilyneessä kylämaisemassa. Olo on todellakin kuin Koiramäen seikkailuissa.

Ellivuori Resortissa on seikkailuradan ohella monenlaista muutakin aktiivista tekemistä perheille. Kuva: Laura Vanzo / Visit Tampere

Koiramäen ohella kirkko tunnetaan tuhopoltostaan. Tuhopolttaja iski kirkkoon vuonna 1997, minkä jälkeen kirkon kaunis paanukatto rakennettiin talkoovoimin uudelleen. Talkoihin osallistui myös Mauri Kunnas, jonka kirjan, Koiramäen joulukirkko, tuotto lahjoitettiin kirkon kunnostukseen. Se teki yli miljoonaa mummon markkaa.

Sastamalan kuntaan kuuluvassa Vammalassa ehtii käydä päiväseltäänkin – tai vaikka matkalla Tampereelta Raumalle tai Poriin – mutta yöksikin voi jäädä. Komean Pirunvuoren kupeessa on aktiiviseen lomailuun kutsuva Hotel Ellivuori. Hotellin yhteydessä on seikkailurataa ja fatbike-pyörien vuokrausta.

Yyteri – Suomen paras rantakohde perheille

Yyteri uimaranta Pori
Suomen hienoin hiekkaranta on Porin lähellä sijaitseva Yyteri. Kuva: Maisa.fi / Visit Finland

Porista puheenollen: Yyteri on suosikkimme perheiden rantakohteeksi. Upean hiekkarannan lisäksi perheitä viihdyttää kiipeilyrata ja Reposaaren kauniissa kyläidyllissä voi käydä seikkailemassa juoksuhaudoissa ja bunkkereissa.

Yyterin hiekkadyynit ovat suojeltuja, joten ihan rannalla ei ole oikeastaan kuin Yyterin virkistyshotelli ja muutama ravintolarakennus. Kyseessä ei siis ole missään nimessä mikään luksushotelli, mutta jos ei tarvitse täyden kympin kohdetta, niin virkistyshotelli on oikein hyvä paikka muutaman päivän yöpymiseen.

Kivan lisäplussan tuo hotellin pieni mutta viihtyisä kylpylä, jossa on mukava käydä uimassa varsinkin niinä päivinä, jolloin meri voi tuntua turhan viileältä.

Yyteri on mukavasti etelämpänä kuin toinen legendaarinen rantakohde, Kalajoen hiekat. Huono kohde ei toki ole Kalajokikaan, jossa pääsee meren lisäksi polskimaan erinomaisessa vesipuistossa.

Hämeenlinna – yllättävän hyvä perhekohde

Hämeenlinnan vankilamuseo
Hämeenlinnan vankilamuseo näyttää aivan lastensatujen vankilalta. Sellit on jätetty sellaisiksi, millaisina ne olivat viimeisten vankien muuttaessa muualle. Kuva: Antti Helin

Suomen parhaan ”Yllättävän hyvän perhekohteen” -tittelin nappaa puolestaan Hämeenlinna, jonne on vain tunnin matka niin Helsingistä kuin Tampereeltakin.

Lasten kanssa on kiva seikkailla Hämeen linnassa, sillä linnaa ei ole sisältä ”pilattu” liian kattavalla opastuksella. Lasten aika ei käy pitkäksi, kun vanhemmat eivät vähän väliä pysähdy lukemaan opastuksia (toisin kuin äärimmäisen kiehtovasti toteutetussa Turun linnassa).

Linnassa voi leikkiä vaikka rosvoa ja poliisia – ja kun pikkuryövärit ovat jääneet kiinni, heidät voi viedä vieressä sijaitsevaan Vankilamuseoon. Vankilamuseo näyttää juuri sellaiselta vankilalta, jossa Karhukoplakin voisi joutua lusimaan.

Parolan Panssarimuseo
Vähän pelottaviltahan ne näyttävät, Parolan Panssarimuseon tankit, mutta lapset ovat innoissaan, kun pääsevät kiipeilemään panssarivaunujen päälle. Kuva: Antti Helin

Elämyksellinen perhekohde on myös Parolan panssarimuseo, jossa pääsee kiipeilemään tankkien päällä.

Hämeelinnan vieressä, Tervakoskella, on myös vanhemmille nostalginen Puuhamaa, jonka tunnuslaulu (à la Mikko Alatalo) sinkauttaa saman tien ajatukset omaan lapsuuteen. Puuhamaassa ei ole lainkaan varsinaisia huvipuistohärveleitä vaan hauskaa pidetään muilla keinoin. Suosituimpia ovat Puuhamaan ”formula-autot”.

Hämeenlinnaan kannattaa perheiden saapua autolla, sillä nähtävyydet ovat aika lailla hajallaan. Moneen niistä ehtii tutustua päiväretkelläkin, mutta loman tunnun tietysti täydentää yöpyminen hotellissa.

Tällöin hyvä vaihtoehto on Aulangon kauniissa maisemissa sijaitseva klassinen funkkishotelli Scandic Aulanko, jossa on sekä kylpylä että minigolfrata.

Jos taas saapuu Hämeenlinnaan julkisilla, vaikkapa junalla, hyvä valinta on hotelli Original Sokos Hotel Vaakuna, joka sijaitsee melkein heti rautatieaseman vieressä.

Katso tarjoukset Hämeenlinnan hotelleihin.

Suomen parhaat saaret perheille

Örö
Örön linnakesaarella voi seikkailla vanhojen tykkien ja bunkkerien vierellä. Kuva: Visit Turku

Suomen paras saarikohde perheille on Kemiönsaari, jolta pääsee lautoilla monipuolisille päiväretkille.

Rosalan viikinkikeskuksessa on ihmeteltävänä monenlaisia viikinkiajan asumuksia, mutta parasta ovat haarniskat ja hyvälaatuiset pehmomiekat, joiden kanssa voi heittäytyä taisteluun kaveria vastaan.

Toinen upea päiväretken kohde on Örön linnakesaari ja kolmas Bengtskärin majakka. Jos valita pitää, valitse lasten kanssa ainakin Rosala ja Örö, jossa voi seikkailla suurten tykkien äärellä ja vanhoissa bunkkereissa. Örössä on myös ihania rantoja, joiden luona vesi on todella kirkasta.

Varsinaisella Kemiönsaarella kannattaa tutustua Sagalundin tunnelmalliseen ulkomuseoon, joka perustettiin jo vuonna 1900. Sagalund koostuu talonpoikaistaloista, torpasta, vanhasta koulusta ja käräjätalosta.

Aikuisempaan makuun on Söderlångvikin kartano, tosin lapsetkin kyllä tykkäävät vierailusta, sillä tässä museossa saa kokeilla kaikkia kartanon upeita tuoleja ja sohvia.

Kemiönsaaren majapaikoista tunnetuin on aivan sataman vieressä sijaitseva Kasnäsin kylpylähotelli, mutta edullisempaakin majoitusta löytyy kuten tunnelmalliseen vanhaan kouluun tehty majatalo Kansakoulu.

Suomen parhaat huvipuistot

Tältä näyttää Suomen paras huvipuisto Power Park. Kuva: Power Park

Suomessa on kolme suurta ja komeaa huvipuistoa – ja muutama pienempi. Suosituin on Helsingin Linnanmäki, mutta härveleiden vauhdissa eivät jää jälkeen Tampereen Särkänniemi ja Pohjanmaan Power Park.

Kolmikosta oma suosikkimme on jälkimmäinen: Pohjanmaalla kaiken pitää olla suurinta ja kauneinta, eikä Alahärmässä sijaitseva Power Park petä odotuksia.

Kolmen edellisen lisäksi varsin mallikas huvipuisto on KouvolanTykkimäki, jonka vieressä toimii myös vesipuisto Tykkimäki Aquapark. Tykkimäellä on monia Linnanmäen vanhoja laitteita – kuten Enterprise – joista on muodostettu mainio Nostalgiakierros.

Tykkimäkeäkin enemmän nostalgia-arvoa on Suomen Tivolissa, kiertävässä huvipuistossa, joka on perustettu jo vuonna 1888.

Suomen aavemaisin huvipuisto

Varsinkin sateisena loppukesän päivänä Nokkakiven huvipuisto Keski-Suomessa näyttää hauskan sijaan melkein hyytävältä, kun kauhuelokuvan lavasteelta. Kuva: Antti Helin

Edellisten lisäksi Suomessa on myös huvipuistoja, joissa ei hurmaa vauhti vaan sen puute.

Suomen pienin huvipuisto on Jyväskylän seudulla sijaitseva Nokkakivi, jonka karuudessa on jotain elokuvamaista. David Lynch osaisi arvostaa tätä paikkaa, samoin Stephen King ja Ray Bradbury. Laitteita on vain kourallinen ja nekin ovat aikamoisia veteraaneja.

Otetaan esimerkiksi vaikkapa Round Up eli Painekattila, joka on ennen Nokkakiveä palvellut Linnanmäellä (1961–1976), Särkänniemessä (1977) ja Tykkimäellä (1986–2002). Pakkohan tämä on kokea!

Muista tarkistaa aukioloajat etukäteen, sillä Nokkakivi tuntuu olevan useammin kiinni kuin auki. Ja sehän sopii vain kuvaan: Nokkakivi on kuin todellisuutta pakeneva aavehuvipuisto.

Suomen paras kylpylä perheille

Peurunka kylpylä
Peurungan kylpylän lastenaltaassa on hauska kiipeilyrata. Kuva: Julia Kivelä / Järvi-Suomi

Nokkakivellä kannattaa käydä jo sen takia, että melkein vieressä on yksi Suomen parhaista kylpylöistä perheille. Spa Hotel Peurungassa on lastenaltassa hauska kiipeilyrata ja pohjoismaiden pisimmäksi väitetty 130-metrinen vesiliukumäki.

Hupia riittää myös stadionmaisessa pääaltaassa, jossa voi uida myötä- tai vastavirtaan.

Suomessa on toki monta muutakin perheille hyvin sopivaa kylpylää. Täältä voit lukea lisää Suomen parhaista kylpylöistä.

Suomen paras teemapuisto

Tutut hahmot odottavat Muumimaailmassa. Kuva: MOOMIN CHARACTERS TM & DENNIS LIVSON

Suomen paras – ja kansainvälisesti tunnetuin – teemapuisto on Muumimaailma. Sen sijaintikin on mitä ihanin Naantalissa, Suomen kesäisimmässä kaupungissa.

Muumien ohella Naantali tuo mieleen toisen lasten suosikin, Risto Räppääjän, josta kertovat elokuvat on kuvattu tässä idyllisessä puutalokaupungissa.

Aivan Naantalin keskustassa sijaitsee useita mukavia majataloja kuten Luostarikadun viihtyisä Hotel Palo ja Kaivokadun Bridget Inn.

Jos ei haittaa asua keskustan ulkopuolella, Tammiston Bed & Breakfast tarjoaa satumaisen kaunista maatilamajoitusta. Päärakennus on yli sadan vuoden takaa, ja lampaiden rapsuttelu kuuluu huoneen hintaan.

Suomen parhaat eläintarhat

Ähtärissä näkee pandoja. Kuva: Timo Ahopelto / Visit Finland

Vaikka Helsingin Korkeasaaresta löytyykin Suomen ainoa leijona, vaakunaeläimemme, on Suomen paras eläintarha Ähtärin eläinpuisto. Eläimillä on Ähtärissä kauniit, tilavat olot ja pohjoisiin eläimiin keskittyvässä Ähtärissä kokee oivalluksen: Näinkö upeita eläimiä Suomenkin metsissä lymyää! Ähtärin uutuutena ovat Kiinasta tuodut pandat.

Suomen kolmas merkittävä eläintarha on kaukana pohjoisessa sijaitseva Ranuan eläinpuisto, jossa asustaa Suomen ainoa jääkarhu. Aivan eläintarhan vieressä on viihtyisä lomakylä Holiday Village Gulo Gulo.

Helsingissä on Korkeasaaren ohella toinenkin mielenkiintoinen eläinaiheinen nähtävyys. Tropicarion (Sturenkatu 27) kokoelma liskoja ja kuristajakäärmeitä on Euroopan laajimpia. Tropicaariossa voi tehdä tuttavuutta jopa krokotiilin kanssa.

Suomen paras akvaario

Kotkan Mareariumin keskustankki on vaikuttava. Kuva: Antti Helin

Suomen suurin akvaario on Helsingissä Linnanmäen yhteydessä toimiva Merimaailma Sea Life, jossa voi nähdä haita ja muita merten otuksia ympäri maailmaa. Mutta samantapaisia akvaarioita on maailma täynnä.

Mielenkiintoisempi akvaario onkin Kotkan Maretarium, joka on keskittynyt esittelemään Itämeren kaloja. Ja aikamoisia vonkaleita Itämeressäkin elää!

Kotkasta löytyy myös huippuluokan leirintäalue. Santalahti Resortista löytyvät sekä leirintäalueen palvelut minigolfratoineen että hotellitasoista mökkimajoitusta.

Parhaat maatilamajoitukset perheille

Eläintarhojen ohella, ja jopa niitä paremminkin, eläinten kanssa voi tehdä tuttavuutta yöpymällä maatilamajoituksessa. Huoneiden hinnat ovat usein hotelleja edullisempia ja kaupan päälle saa paijata eläimiä.

Maatilamajoituksia löytää nykyisin jo mukavasti ympäri Suomea. Ainakin muutama paikka on erityisesti suosittelemisen arvoinen.

Paras maatilamajoitus kulttuurin ystävälle on ilman muuta keskisuomalainen Lemettilän tila, joka on historialliselta tunnelmaltaan kuin suoraa jatkumoa vieressä sijaitsevalle Petäjäveden vanhalle kirkolle.

Jos taas kaipaa aamiaispöytää vastaleivotun leivän tuoksua, sitä tarjoaa Pohjanmaalla sijaitseva Mäntylän tila, jonka aamiainen kuuluu Suomen parhaisiin.

Toinen komea pohjanmaalainen maatila on Siirilän tila, jossa on myös hevosia.

Vaan kaikkein paras maatilamajoitus perheille lienee Tammiston tila, jossa pääsee silittelemään lampaita. Ja mikä parasta, sijainti on Muumimaailman lähellä Naantalissa!

Suomen parhaat vesipuistot

Suomen suurimpia vesipuistoja ovat Turun JukuPark ja Vantaan Serena. Serenassa on liukumäkiä sekä ulkona että sisällä ja vesipuisto onkin auki vuoden ympäri.

Mikkelissä sijaitseva Visulahti on puolestaan yhdistelmä huvi- ja vesipuistoa. Visulahdessa on myös vahakabinetti, joka tunnetaan siitä, että vahanukkejen yhdennäköisyys esikuviinsa on vähän niin ja näin. Dianallakin on psykomurhaajan kiilto silmissään.

Seikkailupuistot Suomessa

Seikkailupuistoja kiipeilyratoineen on vähän siellä sun täällä ympäri Suomea. Näistä kannattaa testata ainakin Duudsonit Activity Parkeja, joita on Seinäjoelle, Espoossa (Iso omena -ostoskeskus) ja Torniossa.

DAPeissa on panostettu etenkin erinomaisiin trampoliinitiloihin, ja ninjataitojaankin pääsee kokeilemaan seikkailuradalla.

Jos valita voi, niin kannattaa ilman muuta suunnata Duudsonien kotikaupunkiin Seinäjoelle.

Angry Birds Park löytyy puolestaan Imatralta Holiday Club Saimaa -kylpylähotellin yhteydestä.

Suomen paras leikkipaikka

Pelle Hermannille on omistettu oma leikkipuistonsa pellen kotikaupungissa Porissa. Melkein viiden jalkapallokentän laajuinen Pelle Hermannin leikkipuisto on taatusti Suomen paras leikkipuisto ja vielä aivan ilmainen.

Itse nimikkosankarista puistossa tosin muistuttaa vain Äitiliinin mökki, vaan mitäpä siitä; tekemistä ja leikkimistä riittää!

Suomen parhaat tiedekeskukset

Tieteen parissa voi pitää hauskaa Vantaan Heurekassa. Pysyvän näyttelyn lisäksi uusia elämyksiä tarjoavat vaihtuvat näyttelyt. Heurekan digitaalinen planetaario kuuluu Euroopan moderneimpiin.

Toinen hieno tiedekeskus on Oulussa, sijaitseva Tietomaa, joka perustettiin jo 1988, vuotta ennen Heurekaa.

Suomen parhaat linnat lapsille

Suomenlinna. Kuva: Jussi Hellsten / Visit Finland

Turun linna on Suomen paras linna, tosin linnan museo on niin mielenkiintoinen, että lapsilta voi mennä hermot, kun aikuiset uppoutuvat interaktiivisiin opastuksiin.

Perheille Suomen linnoista paras onkin Suomenlinna, jossa ei tarvitse olla kuin museossa, vaan Suomenlinnassa voi seikkailla! Jännittävien muurien ja niiden läpi kulkevien pimeiden käytävien lisäksi Suomenlinnassa voi lekotella hiekkarannalla ja tutustua Suomen ainoaan sukellusveneeseen, 1930-luvulla valmistuneeseen Vesikkoon.

Suomenlinnassa voi myös yöpyä. Hostel Suomenlinna sijaitsee Suomenlinnan Iso-Mustasaaressa, lauttalaiturin lähellä. Hostellin vieressä on K-kauppa ja ravintola Bastion Bistro. Hostel Suomenlinnassa on 39 petipaikkaa yhteismajoitushuoneissa eli dormeissa sekä 8 yksityishuonetta (2, 3 ja 4 hengen huoneita).

Mainio linna perheille on myös Hämeen linna, jota ei ole täytetty nähtävällä eikä luettavalla, vaan linnan pääosin tyhjillä käytävillä ja autioissa saleissa voi leikkiä kuurupiilosta tai kamppailla mielikuvitusritareita vastaan.

Eikä sovi unohtaa Savonlinnan, Olavinlinnaa, joka on päässyt mukaan jopa Tintti-sarjakuviin. Sen sanotaan olevan yksi Kuningas Ottokarin valtikka -tarinassa esiintyvän Kropow’n linnan esikuvista. Yhdenmukaisuutta löytyykin paitsi linnan sijainnissa myös torneista.

Lue lisää Suomen linnoista.

Jaa kokemuksiasi Suomen perhekohteista

Kerro alta löytyvässä kommenttiosuudessa omia kokemuksiasi Suomen parhaista perhekohteista. Minne sinun mielestäsi kannattaa matkustaa Suomessa perhelomalle?

Booking.com

 

Varaa hotelli tai huoneisto yhteistyökumppanimme kautta. Voit varata myös nähtävyyksien pääsyliput ja opastetut kierrokset. Me saamme pienen provision, mutta sinä et maksa penniäkään ylimääräistä. Kiitos, että tuet Kerran elämässä -sivuston toimintaa!

3 KOMMENTIT

  1. Maatilamatkailu, museo ja kotieläinosioon kuuluu ehdottomasti Kokkolassa sijaitseva Toivosen eläinpuisto ja Talonpojanmuseo. Alueella koko perheelle nähtävää museoissa, eläintarhassa sekä antiikkitraktori- ja autonäyttelyssä. Perheen pienimmille lisäksi useita leikkimökkejä sekä merirosvolaiva, jossa voi pukeutua rooliasuihin.

  2. Kuka ikinä tämän kirjoittikaan niin Herrin jee! Sillä ei todennäköisesti ole pieniä lapsia tai otanta kylpylöistä on kohtalaisen pieni. Peurunka on vihon viimeinen kylpylä lapsiperheelle, jossa pieniä, saati eri-ikäisiä lapsia. Jyvässeudulla jo Jyväskylän kaupungin oma kylpylä AaltoAlvari hakkaa Peurungan mennen tullen tässä sarjassa muun Suomen tarjonnasta puhumattakaan. Näin voin ylpeänä keskisuomalaisena todeta vallan hyvin. Peurungalle toki pisteet hienosta liukumäestä, vastavirrasta ja useista altaista, mutta pienet lapset ja perheet ovat aika kehnosti huomioitu moneen kilpailijaan nähden.

    • Kiitos kommentista! Mielenkiintoinen, tiukka näkemys, vaikka toki pienten lasten kanssa on hyvin erilaiset tarpeet kuin aktiivi-ikäisten kanssa. Kertokaapa muut lukijat, mitä itse piditte Peurungasta lasten kanssa? Entä mikä on teidän suosikkinne Suomen parhaaksi perhekylpyläksi?

KOMMENTOI

Kirjoita kommentti!
Kirjoita nimesi