Mikkeli – gourmeta ja sotahistoriaa

Kenkävero-ravintola sijaitsee kauniissa vanhassa pappilassa. Kuva: VisitFinland
Kenkävero-ravintola sijaitsee kauniissa vanhassa pappilassa. Kuva: VisitFinland

Keskellä kauneinta Järvi-Suomea sijaitseva Mikkeli on Mökki-Suomen pääkaupunki – Mikkelin alueella on mökkejä yli kymmenentuhatta! Mökkiläisten määrä näkyy kesäisin Mikkelin erinomaisena ravintolatarjontana. Ravintoloidensa ansiosta Mikkeli onkin suosittu pysähdyspaikka Viitostien varrella.

Matkakohteena Mikkeli on kiinnostava etenkin Suomen sotahistoriasta kiinnnostuneille. Mikkeli on toimim Suomen päämajakaupunkina toisessa maailmansodassa. Mikkeli onkin oikea paikka tilata marskin ryyppy Pub Päämajassa!

Mikkelin nähtävyydet

Mikkelin historiasta Suomen päämajakaupunkina muistuttavat Mannerheimin salonkivaunu ja Päämajamuseo.

Päämajamuseossa näkee Mannerheimin työhuoneen, joka on säilytetty alkuperäisessä asussa. Museo sijaitsee keskuskansakoulussa, jossa Suomen armeijan päämaja toimi sotavuosina 1939–40 ja 1941–44.

Mannerheimin salonkivaunu sijaitsee Mikkelin rautatieasemalla. Valitettavasti vaunuun voi yleensä tutustua vain ikkunoista kurkkimalla: Mannerheimin salonkivaunu on avoinna vierailijoille vain kerran vuodessa, Mannerheimin syntymäpäivänä eli puolustusvoimain lippujuhlan päivänä 4. kesäkuuta.

Mikkeli perhekohteena

Lapsiperheitä Mikkeliin houkuttelee Visulahti, jonka koostuu vesi- ja puuhapuisto Dinosauriasta, alle 12-vuotiaiden sisäleikkipaikka HyperDinosta ja vahakabinetista.

Xon-seikkailupuisto

Aikuiseen makuun Visulahdessa on vauhdikas Xon-seikkailupuisto, jossa on karting-rataa, paintball-pelejä sekä benji- ja katapulttihyppyjä. Xon onkin suosittu polttari- ja yritysryhmien keskuudessa.

Astuvansalmen kalliomaalaukset

Astuvansalmen maisemat olisivat näkemisen arvoiset ilman kalliomaalauksiakin. Kuva: Jaakko H, Wikimedia

Mikkelin vieressä Ristiinassa sijaitsevat pohjoismaiden laajimmat kalliomaalaukset noin 5000 vuoden takaa. Astuvansalmen mystisissä kuvissa on hirviä, ihmisiä ja kämmenenjälkiä.

Perille pääsee pitkin kolme kilometriä pitkää polkua tai risteilemällä m/s Kuutilla. Lue lisää Astuvansalmesta ja Suomen parhaista muinaismuistoista.

Mikkelin ravintolat

Teitin kartano
Teitin kartano on Mikkelin kuuluisin ravintola. Kuva: Antti Helin

Mikkeli on Suomen kaiketi herkullisin kesämökkikohde. Tertin kartanon 1800-luvulla rakennetussa päärakennuksessa toimii ravintola, joka tarjoilee lähitilojen lihaa ja Saimaan kalaa, oman puutarhan yrteillä maustettuna. Erityisen kuuluia on Tertin kartanon seisovapöytä. Kokemuksen kruunaa kartanon kaunis puutarha. Tertin kartanossa voi myös yöpyä.

Toinen erinomainen herkuttelukohde Mikkelin lähistöllä on Sahanlahti Resortin ravintola Koskivahti, joka toimii sahan johtajan vanhassa virka-asunnossa. Ravintola tarjoilee lähiruokaa paikallisista raaka-aineista. Hotellin vanhassa venevajassa järjestetään tunnelmallisia tanssiaisia.

Lisää kokeilemisen arvoisia ravintoloita löytyy Mikkelin keskustasta. Bistro Ville sijaitsee vuonna 1893 rakennetussa vapaapalokunnan talossa ja ruokalistalla on tietenkin lähiruokaa.

Lähiruokaan panostaa myös komeassa vanhassa pappilassa sijaitseva Kenkävero. Maista myös ravintolan oman leivintuvan leivonnaisia!

Siiskonen on 40 vuotta toiminut kotileipomo, joka tunnetaan herkullisesta kauraleivästä.

Illanviettoon voi suunnata Teatteri-klubille, jossa on stand-up -komiikkailtoja ja monenlaista musiikkia.

Mikkelin hotellit

Mikkelin keskustasta löytyvät tavalliset ketjuhotellit kuten Sokos Hotel Vaakuna. Jos kaipaa edullista majapaikkaa yhdeksi yöksi, matkustajakoti Gasthaus Mikkelistä saa kahden hengen huoneen noin 50 eurolla.

Muutaman kilometrin päässä maaseudulla on useampikin viihtyisä ja kohtuuhintainen kartanohotelli, kuten Kyyhkylän kartano.

Katso tarjoukset Mikkelin alueen majoituksiin.

 

Varaa hotelli tai huoneisto yhteistyökumppanimme kautta. Voit varata myös vuokra-auton. Me saamme pienen provision, mutta sinä et maksa penniäkään ylimääräistä. Kiitos, että tuet Kerran elämässä -sivuston toimintaa!

KOMMENTOI

Kirjoita kommentti!
Kirjoita nimesi