PowerPark – onko tämä Suomen paras huvipuisto?

POWERPARKilmakuva2
PowerParkin mittakaava hämmentää: puisto on valtava. Kuva: PowerPark.

PowerPark nousee kuin ilmestys Pohjanmaan lakeuksien keskeltä. Härmän pelloilla, keskellä silminnähden ei-mitään, on Suomen taatusti kunnianhimoisin huvipuisto.

Jonain kauniina päivänä, kun kasvihuoneilmiö on tuhonnut nykyiset sivilisaatiot ja haudannut ne maan tomuun, riittää tulevaisuuden arkeologeilla ihmettelemistä, kun he viimein kaivavat Power Parkin rauniot esiin. Miten kummassa näin valtava kompleksi on tänne rakennettu?

Kun teollisuusneuvos ja miljonääri Jorma Lillbacka perusti PowerParkin kymmenisen vuotta sitten Kauhavan Alahärmään, riitti silloinkin epäilijöitä. Monet eivät uskoneet, että voisi olla kannattavaa perustaa huvipuisto härmän pelloille, 70 kilometrin päähän Vaasasta.

Vaan Lillbacka on osoittanut epäilyt vääriksi. Power Park on Suomen paras huvipuisto. Ja kävijöitä riittää syrjäisestä sijainnista huolimatta.

Power Parkissa on Suomen hurjimmat huvipuistolaitteet

PowerParkin puinen vuoristorata on Suomen suurin.
PowerParkin puinen vuoristorata on Suomen suurin. Kuva: PowerPark.

PowerPark on suosionsa ansainnut. Huvipuistojen joukossa PowerPark kilpailee laadulla. Jos PowerParkilla ei olekaan pitkiä perinteitä niin kuin Helsingin Linnanmäellä ja Tampereen Särkänniemellä, on PowerParkin laitteissa nimensä mukaisesti on voimaa.

Vuoristoradat ja muut vetkuttimet ovat Suomen hurjimpia – eivätkä ne kalpene maailmankaan mittakaavassa. Power Parkissa on Suomen suurin puuvuoristorata, Suomen korkein maailmanpyörä ja 400 metriä pitkä vesivuoristorata.

Vuonna 2015 Power Parkiin avattiin Pohjois-Euroopan nopein vuoristorata Junker, joka kiihdyttää matkustajat nollasta 100 km/t huippunopeuteen vain 1,9 sekunnissa.

Jos vauhtia kaipaa, PowerParkissa saa todella vastinetta rahoille.

Power Park sopii koko perheelle

Vempeleitä on paljon isoista laitteista pitäville, mutta tekemistä riittää monipuolisesti myös perheen pienimmille. PowerPark sopiikin koko perheelle.

Pienten lasten vanhempien kannattaa kuitenkin muistaa, että alle 120 cm pituiset lapset tarvitsevat moniin laitteisiin mukaansa vanhemman, jolla pitää myös olla maksettu ranneke.

Miinusta voi antaa oikeastaan vain PowerParkin kummitusjunasta, joka on älytön. Se ei ole laisinkaan pelottava, vaan ”kummitusjunassa” ammutaan joka suuntaan aseilla.

Power Park on enemmän kuin huvipuisto

Huvipuistolaitteiden lisäksi yli 130 hehtaarin kokoisessa PowerParkissa on Rölli-kylä, Mika Salo Circuit -ulkokartingrata, Euroopan suurin sisäkartinghalli, erittäin nopea ravirata sekä 5D-elokuvateatteri.

PowerPark järjestetään myös suuria tapahtumia ja konsertteja. Juhannuksena vietetään juhannusjuhlia.

PowerPark on pokannut useita palkintoja. 2010-luvulla huvipuisto on arvioitu neljään otteeseen Suomen parhaaksi vapaa-ajankeskukseksi: vuosina 2010, 2013, 2014 ja 2015.

PowerParkin yhteydessä ovat myös mainio hotelli Park Hotel Härmä, leirintäalue sekä mökkikylä.

Täytyy antaa isot pisteet Lillbacka rohkeudesta toteuttaa hanke, jota monet varmaan pitivät älyttömänä.

Kyllä Pohjanmaalla osataan ja uskalletaan!

 

Varaa hotelli tai huoneisto yhteistyökumppanimme kautta. Voit varata myös nähtävyyksien pääsyliput ja opastetut kierrokset. Me saamme pienen provision, mutta sinä et maksa penniäkään ylimääräistä. Kiitos, että tuet Kerran elämässä -sivuston toimintaa!

KOMMENTOI

Kirjoita kommentti!
Kirjoita nimesi