Naantali – Suomen paras kesäkaupunki

Naantalin satama. Kuva: Amazing Mikael / Shutterstock

Jos Suomesta pitäisi valita yksi kesäkaupunki ylitse muiden, sen täytyy olla Naantali. Täällähän viettää Suomen presidenttikin kesänsä omassa ”kesälinnassaan” Kultarannassa!

Ja kuka voisi vastustaa sanontaa ”Hymyilee kuin Naantalin aurinko”? Auringon sanotaan paistavan Naantalissa innokkaammin kuin missään muualla Suomessa.

Naantali sopii monenlaiselle matkaajalle. Lapset rakastavat Muumimaailmaa, ja Naantalin idyllinen puutalokeskusta on tuttu Risto Räppääjä -elokuvista.

Keskustan pääkadulla on taiteen ystäville söpöissä taloissa monenlaisia gallerioita ja käsityöpuoteja.

Pariskuntia houkuttelee puolestaan Naantalin kylpylä, joka on ansainnut paikkansa Suomen parhaiden kylpylöiden listallamme kiitos loistavien ravintoloidensa.

Ja golfaajat viihtyvät Naantalin loistavalla Kultaranta Golf -golfkentällä.

Naantalin nähtävyydet: surullisen kaunis Kultaranta

Naantalin ykkösnähtävyys on tietenkin presidentin kesäasunto Kultaranta, komea, jugendhenkinen graniittihuvila, jossa pääsee vierailemaan.

Kultarannan sisätilat ovat komea nähtävyys, samoin Kultarannan kaunis puutarha.

Kultarannan historialla on tosin synkätkin hetkensä. Kultarannan rakennutti kesäasunnokseen merimiehen pojasta yhdeksi Suomen rikkaimmista miehistä omin avuin noussut maanviljelysneuvos ja taiteen ja tieteen tukija Alfred Kordelin. Vuonna 1916 valmistuneen Kultarannan piirsi sankariarkkitehti Lars Sonck.

Kordelin ehti viettää Kultarannassa vain yhden kesän, kun hän kuoli maatilallaan Mommilan kartanon kahakassa venäläisen matruusin surmaamana. Samana päivänä bolsevikit olivat ottaneet Pietarissa vallan lokakuun vallankumouksessa, ja venäläiset matruusit olivat etsimässä Mommilan kartanosta aseita.

Kordelinilta jäi jälkeensä valtava omaisuus, jota hoitava säätiö jakaa apurahoja Suomen taiteen ja tieteen tukemiseen.

Naantalin nähtävyydet: Naantalin kirkko

Naantalin kirkko on Suomen toiseksi suurin keskiaikainen kivikirkko Turun tuomiokirkon jälkeen, ja kirkon torni hallitseekin komeasti Naantalin näkymiä.

Kirkko rakennettiin alun perin alueella sijainneen birgittalaisluostarin kirkoksi, ja Naantalin kaupunki kasvoi sen ympärille palvelemaan pyhinvaeltajia ja luostarin tarpeita.

Luostarin lopuksi koitui uskonpuhdistus 1500-luvun puolivälissä, mutta kirkko on säilynyt, samoin Naantalin nimi, joka tarkoitti aikoinaan ruotsiksi Armon laaksoa.

Muumimaailma ja Naantali perheille

Naantalin Muumimaailmassa on aito muumitalo.
Naantalin Muumimaailmassa on aito muumitalo.

Naantalin suurimpia vetonauloja on Muumimaailma, jossa pääsee tutustumaan paitsi muumitarinoiden hahmoihin vierailemaan Muumitalossa.

Naantali ja Golf

Presidentin kesäasunnon vieressä sijaitseva Kultaranta Golf on yksi Suomen upeimmista golfkentistä ja sitä sopii esitellä ulkomaalaisillekin vieraille.

Golfkentän yhteydessä toimivat komea hotelli Kultaranta Resort ja ravintola Heineken House, jonka pizzoilla kannattaa käydä herkuttelemassa muidenkin kuin golfarien.

Naantalin hotellit ja ravintolat

Naantali Span ulkouima-allas on romanttinen niin kesällä kuin talvellakin.
Naantali Span ulkouima-allas on romanttinen niin kesällä kuin talvellakin.

Naantalin kuuluisin hotelli on Naantalin kylpylä, joka panostaa etenkin ravintoloidensa laatuun. Naantalin kylpylästä löytyykin Suomen paras thairavintola Thai Garden. Ravintola on saanut virallisen tunnustuksen makujensa aitoudesta myös Thaimaan valtiolta.

Naantalin venesatamassa sijaitseva Kala-Trappi on puolestaan loistava kalaravintola, ja niin ikään venesatamassa ihanassa keltaisessa puutalossa sijaitseva hotelli-ravintola Amandis tunnetaan herkullisista vohveleistaan.

Naantalissa on useita tunnelmallisia pieniä majataloja kuten viihtyisä Hotelli Palo tai keskellä vanhaa kaupunkia sijaitseva Cafe & Hotel Pusa, jossa pääsee samalla tutustumaan aitoon naantalilaiseen sisäpihaan.

Katso tarjoukset Naantalin hotelleihin.

 

Varaa hotelli tai huoneisto yhteistyökumppanimme kautta. Voit varata myös kesämökin. Me saamme pienen provision, mutta sinä et maksa penniäkään ylimääräistä. Kiitos, että tuet Kerran elämässä -sivuston toimintaa!