Islannin Penismuseo – koolla on väliä!

Arvaa kenelle nämä kuuluvat? Kuva: CGP Grey, Flickr CC
Arvaa kenelle nämä kuuluvat? Kuva: CGP Grey, Flickr CC

Entisellä historianopettajalla, Sigurthur Hjartarsonilla, oli intohimo: penikset. Herra Hjartarson avasi Islannin pohjoisrannikolla sijaitsevaan Husavikiin maailman ensimmäisen ja kaiketi edelleen ainoan fallologisen museon.

Sittemmin Sigurthurista on aika jättänyt, ja museo on muuttanut Reykjavikiin. Nykyisin sitä pitää hänen poikansa.

Museon seiniä koristavat savustetut, kuivatut ja alkoholiin säilötyt vehkeet. Monet niistä muistuttavat sangen vähän sitä, mitä löytyy museon miespuolisten vieraiden omasta lahkeesta.

Islannin Penismuseon komein kalu

Näyttelyn komein kalu jättää John Holmesin ja Ron Jeremyn vehkeet kauas taakseen. Jättiläisnauriilta näyttävällä peniksellä on pituutta 170 senttiä ja painoa 70 kiloa. Se on kuulunut kaskelotille, valaalle, jonka nimi on englanniksi osuvasti sperm whale.

Ja sekin on vain pieni osa itse peniksestä. Suurin osa on valaan sisällä. Kokonaisuudessaan kaskelotin penis on neljän metriä pitkä ja painaa 450 kiloa.

Museon pienin vehje on puolestaan kuulunut hamsterille. Kahden millin pituista veitikkaa ihaillaan suurentavan lasin läpi.

Entäpä ihmisen vehje?

Islannin menestyksekkään käsipallomaajoukkueen hopanväriset juhlakalut. Kuva: JasonParis, Flickr CC
Islannin menestyksekkään käsipallomaajoukkueen hopanväriset juhlakalut. Kuva: JasonParis, Flickr CC

Museoon on kerätty kaikki Islannissa ja sen vesillä tavattavien nisäkkäiden sukukalleudet. Vuosikaudet kokoelmasta puuttui yksi: ihmismiehen penis.

Halukkaita lahjoittajia kyllä oli, kuten tunnettu ikääntynyt islantilainen naistenmies, herra Páll Arason. Miehen toiveena oli, että hänen kuoltuaan penis leikattaisiin irti, kun ruumis olisi vielä lämmin, ruiskutettaisiin täyteen nestettä ja aseteltaisiin esille erektiossa.

Kymmenen vuotta sitten museo saikin vihdoin ja viimein kokoelmiinsa miehen peniksen, kun Arason kuoli 95-vuotiaana.

Mutta kaikki ei mennyt aivan putkeen. Arasonin toiveet eivät toteutuneet, vaan hänen peniksensä lepää purkissa väsähtäneenä, harmaana klönttinä.

Toiveena onkin saada kokoelmiin uusi ihmisen penis, joka säilöttäisiin paremmalla asiantuntemuksella.

Tällä hetkellä museon edustavin otos ihmispeniksistä kuuluu Islannin entiselle käsipallon maajoukkueelle, joka voitti vuonna 2008 hopeaa Pekingin olympialaisissa.

15 henkisen joukkueen peniksistä valettiin museoon hopeavärillä maalatut kopiot.

Penismuseo löytyy Reykjavikin pääkadulta osoitteesta Laugavegur 116. Museo on avoinna 10–18.

Booking.com

 

Varaa hotelli tai huoneisto yhteistyökumppanimme kautta. Voit varata myös nähtävyyksien pääsyliput ja opastetut kierrokset. Me saamme pienen provision, mutta sinä et maksa penniäkään ylimääräistä. Kiitos, että tuet Kerran elämässä -sivuston toimintaa!