Kanadan parhaat matkakohteet

Kanada nähtävyydet
Banffin kansallipuistossa sijaitseva Morainejärvi on kirjaimellisesti häikäsevän kaunis.

Kanada on eeppinen matkakohde, jättimäinen villin luonnon maa. Maailman toiseksi suurin maa, ja vielä Venäjääkin harvaanasutumpi.

Suurin syy matkustaa Kanadaan ovat maan luontokohteet, joiden mittasuhteille on vaikea löytää vertaa mistään muualta. Kanada on kuin pohjoinen, kasvuhormonia popsinut versio Uudesta-Seelannista.

Kanadan elämyksistä kaikkein huikein löytyy Hudsoninlahden rannalta Churchillista, joka on maailman paras paikka bongata jääkarhuja.

Kanadan hiihtokeskukset ovat puolestaan luvatun maan maineessa off-piste-laskettelun harrastajien keskuudessa – juuri Kanadan erämaissa keksittiin heli-skiing.

Löytyy Kanadasta toki helpostikin saavutettavia kerran elämässä -matkakohteita. Yhdysvaltain ja Kanadan rajalla sijaitsevilla mahtavilla Niagaran putouksilla pääsee vierailemaan helposti Torontosta käsin ja koko Kanadan halki voi matkustaa kätevästi The Canadian -junalla Torontosta Vancouveriin.

Kanadan parhaat nähtävyydet esitellään tällä sivulla idästä länteen.

L’Anse aux Meadows – muisto viikingeistä

Viikingeistä kiinnostuneiden unelmien matkakohde. Todella syrjäinen ja tavattoman kiehtova.

Aivan Kanadan itäreunalla, Newfoundlandin edustalla on Unescon maailmanperintökohde L’Anse aux Meadows, ainoa aidoksi todistettu viikinkien asutus Pohjois-Amerikassa. Viikingit asuttivat siirtokuntaansa vain kaksi tai kolme vuotta. Hylkäykseen pidetään syynä viikinkien ja alkuperäisasukkaiden välistä konfliktia.

Toronto ja Niagaran putoukset

Kanada matkailu
Toronton näkymiä hallitsee CN Tower.

Jos Kanadan pääkaupunki onkin Ottawa, on Toronto Kanadan suurin, vilkkain ja monikulttuurisin kaupunki. Torontossa voi herkutella niin Chinatownissa, Koreatownissa, Pikku-Italiassa kuin Pikku-Portuglissakin. Suurin osa Toronton asukkaista on kotoisin aivan muualta kuin Ontariojärven rannalta.

Toronton kuuluisin nähtävyys on 553 metriä korkea CN Tower. Mahtavana neulana Toronton pilvenpiirtäjien ylle nouseva torni ehti olla hyvän aikaa myös maailman korkein rakennus. CN Towerin maisematasanteen lattialla voi testata korkeanpaikan kammoaan: läpinäkyvä lattia on tehty lasista. Näkymät ovat huimaavat.

Hockey Hall of Fame -jääkiekkomuseossa voi puolestaan yrittää maalivahtisimulaattorissa pysäyttää Wayne Gretzkyn laukauksen.

Torontosta kannattaa tehdä retki Niagaran putouksille.

Winnipeg – jääkiekkoa ja juna Hudsonlahdelle

Loputtomilta tuntuvien preerioiden keskellä sijaitseva Winnipeg tunnetaan parhaiten jääkiekosta, mutta Winnipegistä voi myös nousta junaan, joka vie kahdessa päivässä Hudsonlahden rannalle Churchilliin.

Junamatkan pitäisi olla todella eksoottinen: se vie tundralle alkuperäiskansojen maille, missä kyytiin voi nousta missä vaan rautatien varrella. Pitää vain heiluttaa kättään ja juna on velvoitettu pysähtymään.

Winnipegistä on Churchilliin myös lentoja.

Churchillin jääkarhut

Hudsonlahden rannalla sijaitseva Churchill on unelmien paikka nähdä jääkarhuja. Churchillia ei turhaan tunneta maailman jääkarhupääkaupunkina: jääkarhut kerääntyvät Churchillin ympäristöön odottamaan Hudsonlahden jäätymistä, jotta ne voivat suunnata merelle hylkeitä pyytämään.

Jääkarhuja voi näkee heinäkuulta marraskuulle. Kesä-elokuussa Hudsoninlahdella voi puolestaan ihailla maitovalaita.

Calgary ja maailman kuuluisin rodeo

”Greatest Outdoor Show on Earth”, sillä nimellä calgarylaiset mainostavat heinäkuussa järjestettävää rodeotapahtumaa Calgary Stampede. Ja aikamoinen se tapahtuma onkin. Kymmenen päivän aikana miljoona katsojaa saapuu maailman kuuluisimpaan rodeoon katsomaan alansa suurimpia tähtiä.

Alberta ja tosielämän Jurassic Park

Calgarysta käsin voi tehdä retken tosielämän Jurassic Parkiin, Albertan dinosauruspuistoon: Unescon maailman maailmanperintökohteeksi julistetulta alueelta on löydetty valtava määrä dinosaurusten fossiileja.

Banffin kansallispuisto ja Morainejärvi

Kanada nähtävyydet
Banffin kansallipuistossa sijaitseva Morainejärvi on kirjaimellisesti häikäsevän kaunis.

Calgarysta länteen on Kanadan vanhin kansallispuisto, vuonna 1885 perustettu Banff National Park. Vetonaulana on sanoinkuvaamattoman kaunis, valkohuippuisten vuorten ympäröimä Morainejärvi.

Lisää upeita Kalliovuorten maisemia löytyy hieman pohjoisemmasta, Jasperin kansallispuistosta.

Jasperin kansallispuisto ja Kanadan Kalliovuoret

Lumihuippuiset Kalliovuoret tarjoavat huikeita maisemia ja ovat Kanadan mittapuulla vieläpä kohtuullisen helposti saavutettavina.

Kanadan halki kulkeva The Canadian -juna pysähtyy Jasperin pikkukaupungissa keskellä Jasperin kansallispuistoa, Unescon maailmanperintökohdetta. Jasper tarjoaa hyvät mahdollisuudet retkeilyyn.

Vancouver – vuorien ja valaiden kaupunki

Mikä tekee kaupungista viihtyisän? Millainen on maailman viihtyisin kaupunki?

Kysymykseen voi etsiä vastausta Vancouverista, joka rankataan kerta toisensa jälkeen maailman viihtyisimpien kaupunkien joukkoon. Ainakin Vancouver sijaitsee huikean hienolla paikalla lumihuippuisten vuorten ja meren välissä.

Toukokuulta syyskuulle Vancouverin lähivedet ovat maailman parhaita paikkoja nähdä miekkavalaita (englanniksi orca). Hyvää aikaa valaiden bongaamiseen on myös maalis–huhtikuu, kun 20 000 harmaavalasta ui Vancouverin ohitse vuosittaisella vaelluksellaan.

Kolmen tunnin matkan päässä Vancouverista on Whistler, yksi Pohjois-Amerikan upeimmista laskettelukeskuksista.

Klondike ja Dawson City

Kanadan kultaryntäys suuntautui Yukonin erämaa-alueelle Aku Ankastakin tuttuun Klondikeen. Lähellä Alaskan rajaa sijaitseva Dawson City on kiehtova ikkuna Klonkiden kultaryntäyksen aikaan: pikkukaupunki on säilyttänyt vanhan asunsa ja kultaa kaivetaan edelleen.

The Canadian – junalla halki Kanadan

Kanadan halki Torontosta Vancouveriin kulkeva The Canadian on maailman upeimpia junamatkoja – matkan varrella näkee niin Kanadan preeriat kuin Kalliovuoretkin.

Matkaan menee viisi päivää (neljä yötä). Tarjolla on niin makuuvaunuja kuin istumapaikkojakin. Halvimmat liput noin 300 euroa koko matkalle.

Matkan voi tehdä myös osissa ja pysähtyä itseään kiinnostavissa paikoissa matkan varrella – kunhan liput ostaa pysähdyksiensä mukaan.

Lisää vinkkejä Kanadaan

Lisää vinkkejä Kanadan matkakohteisiin löydät Kanadan kartalta.

Matka Kanadaan

Kanadaan on hyvät lentoyhteydet etenkin itäosiin Torontoon ja länsirannikolle Vancouveriin.

Kanada on järkyttävän kokoinen: yhtä suuri kuin koko Eurooppa. Etäisyydet pitkät ajettaviksi: kätevimmin Kanadassa liikkuu lentäen tai junalla.

Katso eri lentoyhtiöiden tarjoukset Kanadaan ja vertaa maan sisäisiä lentoja.

 

Varaa tarjousmatka yhteistyökumppanimme kautta. Voit varata myös majoituksen. Me saamme pienen provision, mutta sinä et maksa penniäkään ylimääräistä. Kiitos, että tuet Kerran elämässä -sivuston toimintaa!

KOMMENTOI

Kirjoita kommentti!
Kirjoita nimesi