Bratislava – tällainen on Slovakian söpö pääkaupunki

Bratislava
Bratislavan linna koristaa kaupungin näkymiä.

Bratislava voitaisiin hyvin palkita tittelillä Euroopan huomaamattomin pääkaupunki. Harvalle tulee mieleen lähteä kaupunkilomalle Slovakian pääkaupunkiin. Siihen on hyvä syy: Bratislavassa ei ole ensimmäistäkään maailmankuulua nähtävyyttä. Kaupungilta puuttuu imago. Bratislavaan ei ole Suomesta edes suoria lentoja.

Se ei kuitenkaan tarkoita, etteikö Bratislavassa kannattaisi käydä. Keskustan vanhakaupunki on pieni ja söpö, tosin varsin nopeasti nähty. Muuten Bratislava tosin edustaa pitkälti sosialismin ajan arkkitehtuuria.

Bratislava patsas
Bratislavan keskustaa koristavat hauskat patsaat.

Ja koska matkailu on varsin vähäistä, on Bratislavan hintataso pysynyt edullisena ja tunnelma mukavan paikallisena. Brittiläisiä polttariseurueita ei kaupungissa ole ainakaan toistaiseksi havaittu.

Suorien lentojen puute ei haittaa: Slovakian pääkaupunki sijaitsee Tonavan rannalla, aivan Itävallan rajalla. Wienin lentokentältä on vajaan tunnin bussimatka, ja busseja kulkee alvariinsa. Perille pääsee Wienistä myös junalla ja Tonavaa pitkin risteillen. Budapestistakaan ei ole kuin reilun parin tunnin matka.

Bratislavan nähtävyydet

Bratislava vanhakaupunki
Pyhän Mikaelin portti seisoo Bratislavan vanhankaupungin rajalla.

Bratislavan nähtävyyksiä ovat vanhaan keskustaan johtava, kellotornilta näyttävä Mikaelin portti, joka on ainoana jäljellä vanhasta kaupunginmuurista sekä nätti vanhankaupunginaukio. Hauskuutta keskustaan tuovat ilkikuriset patsaat.

Keskustan ylle kohoaa vitivalkoinen Bratislavan linna, jossa toimii Slovakian kansallismuseo. Linnan ohella toinen näyttävä maamerkki on Tonavan ylittävä silta, jota koristaa ufolta näyttävä torni.

Bratislavan nähtävyyksiin kuuluu myös jugendtyylinen Pyhän Elisabetin kirkko, jota kutsutaan värimaailmansa ansiosta myös Siniseksi kirkoksi.

Retket Bratislavasta

Jos ei aio kiertää Slovakiaa laajemmin, Bratislavasta järjestetään päiväretkiä sekä kauniille Bojnicen linnalle että Banská Štiavnicaan, kiehtovaan vanhaan kaivoskaupunkiin.

Bratislavan hotellit

Jos mahdollista, kannattaa Slovakian pääkaupungissa toki viettää edes yksi yö. Kaupungissa on useita kauniita ja kohtuuhintaisia boutique-hotelleja.

Erinomainen hotelli Bratislavan vanhassakaupungissa on Hotel Arcadia, joka tarjoaa romanttista luksusta kohtuuhintaan.

Hieno majapaikka on myös Radisson Blu Carlton, joka sijaitsee komeassa vanhassa talossa.

Katso tarjoukset Bratislavan hotelleihin.

Matka Bratislavaan

Bratislavaan ei ole Suomesta suoria lentoja. Wienin lentokentältä on suora, nopea bussiyhteys, matka-aika noin 45 minuuttia. Wienin keskustasta pääsee Bratislavaan junalla tunnissa. Wienistä voi myös risteillä Tonavaa pitkin Bratislavaan.

Vertaile lentojen hintoja.

 

Varaa hotelli tai huoneisto yhteistyökumppanimme kautta. Voit varata myös nähtävyyksien pääsyliput ja opastetut kierrokset. Me saamme pienen provision, mutta sinä et maksa penniäkään ylimääräistä. Kiitos, että tuet Kerran elämässä -sivuston toimintaa!

KOMMENTOI

Kirjoita kommentti!
Kirjoita nimesi