Čachtice – murhanhimoisen kreivittären linna

Čachtice
Kauhean kreivittären linna on raunioina.

Unohda Romania ja Draculan linna – Slovakiasta löytyy tosielämän vampyyrin linna. Komea rauniolinna Čachtice on maailman pahamaineisimpia: täällä asui Slovakian ja Unkarin historian kuuluisin sarjamurhaaja, unkarilainen kreivitär Elisabet Báthory.

Turhamainen kreivitär etsi ikuisen nuoruuden saloja kylpemällä murhattujen nuorten neitojen verestä. Häntä syytettiin satojen neitojen kiduttamisesta ja murhaamisesta. Joidenkin arvioiden mukaan kreivitär Báthory kidutti ja surmasi jopa yli 600 neitoa.

Lopulta neidot kävivät hänen tiluksillaan niin vähiin, että Unkarin hallitsijan oli puututtava asiaan. Čachticen linnaan lähetetyt tutkijat löysivät pian linnaan astuttuaan nuoren naisen ruumiin ja toisen neidon henkitoreissaan.

50-vuotias Báthory vangittiin vuonna 1610. Todistajat kertoivat kreivittären kiduttaneen uhrejaan puremalla paloja heidän kasvoistaan ja jäädyttämällä alastomia naisia pakkaseen kaatamalla vettä näiden päälle.

Koska aatelista ei voitu suoraan teloittaa, kreivitär suljettiin huoneistoonsa Čachticen linnassa ja ovi muurattiin kiinni.

Kerrotaan, että kreivittäreltä kesti neljä vuotta kuolla.

Linnan raunio sijaitsee puolentoista tunnin ajomatkan päässä Bratislavasta.

 

Varaa hotelli tai huoneisto yhteistyökumppanimme kautta. Voit varata myös nähtävyyksien pääsyliput ja opastetut kierrokset. Me saamme pienen provision, mutta sinä et maksa penniäkään ylimääräistä. Kiitos, että tuet Kerran elämässä -sivuston toimintaa!