Sarandan ravintolat

Sarandan rannikkokaupunki. Kuva: Aleksandar Todorovic, Shutterstock

Tältä sivulta löydät vinkit Sarandan ravintoloihin.

Sarandan romanttisin ravintola

La Petite on Sarandan romanttisin ravintola ihailla auringonlaskua. Asiakkaina onkin pääasiassa pariskuntia. La Petite on nimensä mukaisesti pieni ja kokonaan ulkotiloissa toimiva ravintola Butrintintien varressa. Ranskalaisesta nimestään huolimatta Le Petite tarjoilee makedonialaista ruokaa. Stroganoffin liha on erityisen mureaa.

La Petite on auki yleensä vain turistisesongin aikana.

Sarandan kalaravintolat

Gerthela on erinomainen kala- ja mereneläväravintola aallonmurtajalta pikavenesatamaan päin. Paikallisille ehkä kalliinpuoleinen, mutta turisteille silti edullinen. Tavallista parempaa viiniä, jota italialaisetkin ovat kehuneet. Jos ei osaa päättää menun perusteella mitä tilata, keittiössä sopii käydä katsomassa, mitä on tarjolla.

Taverna Peshkatari sijaitsee rahti- ja kalasatamassa, stadionin takana. Aivan troolareiden vieressä oleva kaksikerroksinen ravintola on niin albanialaisten kuin expattien suosiossa. Turistit eivät välttämättä heti löydä perille. Rohkeasti sisään. Kala on varmasti tuoretta ja hinta–laatusuhde enemmän kuin kohdallaan.

Peshkatarilla on toinen samantasoinen ravintola, ilman merinäköalaa, lähempänä keskustaa, stadionia vastapäätä.

Tuoretta kalaa löytää vaivattomasti myös keskustassa sijaisevasta ravintola Rusticosta. Ravintolan mainostama yhdeksän euron tarjous juomineen, salaatteineen ja jälkiruokineen kannattaa hyödyntää. Rusticon löytää keskustan eteläpuolella olevan liikenneympyrän vierestä, jyrkän mäen juurella. Terassilta voi ihailla auringonlaskua. Kaikki toimii tarjoilusta wifiin. Rustico on auki vain matkailusesongin aikaan.

Sarandan paras italialainen ravintola

Bar Restaurant Limani on turistien suosima italialaistyyppinen pizza- ja pastapaikka (myös kasvisvaihtoehtoja) aallonmurtajan vieressä. Englannintaitoista henkilökuntaa ja upeat maisemat. Huippusesongin aikana saattaa muodostua jonoja.

Sarandan kreikkalainen ravintola

Taverna Tsakas on kreikkalainen ravintola ortodoksikirkon vieressä. Mainioita ja edullisia sinisimpukoita sesongin aikana. Isäntä on ylitsevuotavan ystävällinen ja jos osuu paikalle oikeaan aikaan, saattaa nähdä ukkojen tanssivan zorbasta rakilasi välissään lattialla. Vaikka tilanne näyttää usein pahalta, lasi säilyy yleensä ehjänä.

Perinteistä albanialaista ruokaa

Bequa on edullinen kansanpaikka keskusaukion laidalla, vastapäätä synagogan raunioita. Kokeilkaapa aamiaiseksi lampaanpääkeittoa ja lounaalla muuta kotiruokaa.

 

Varaa hotelli tai huoneisto yhteistyökumppanimme kautta. Voit varata myös nähtävyyksien pääsyliput ja opastetut kierrokset. Me saamme pienen provision, mutta sinä et maksa penniäkään ylimääräistä. Kiitos, että tuet Kerran elämässä -sivuston toimintaa!

  • AVAINSANAT

KOMMENTOI

Kirjoita kommentti!
Kirjoita nimesi