Khao Sok -opas

Cheow Lan -tekojärvi Khao Sokin kansallispuistossa. Kuva: Martinho Smart / Shutterstock.com

Khao Sok on Thaimaan suurin aito sademetsä ja upein luonnonpuisto. Khao Sok koostuu tavallaan kahdesta osasta: varsinaisesta sademetsäalueesta ja huikean kauniista tekojärvestä, jota ympäröivät komeat karstivuoret.

Khao Sokista voi lukea lisää artikkelista Khao Sokin sademetsä – Thaimaan upein kansallispuisto.

Matka Khao Sokiin

Khao Sokin sademetsä ja viereinen Cheow Lan -tekojärvi sijaitsevat Etelä-Thaimaassa päivämatkan päässä suosituista turistikohteista Puketista ja Koh Samuilta. Molemmista matkailukohteista järjestetään Khao Sokiin valmiita retkiä, mutta paikalle pääsee helposti myös omin avuin: Phuketista bussilla Takua Pan kautta ja Samuilta laivalla ja bussilla Suratthanin kautta.

Khao Sok – majoitus ja palvelut

Khao Sokin kansallispuiston portin edustalle on kasvanut pieni ja viihtyisä majatalokeskittymä. Lukuisten majatalojen lisäksi löytyy pari sekatavarakauppaa, internetkioski, reggaebaari ja muutama ravintola.

Majataloja on paljon eikä niiden välillä ole suurta eroa. Majapaikakseen voi hyvin valita sen, mihin sattuu saamaan kyydin Khao Sokin bussipysäkiltä.

Joukosta löytyy muutama siistimpi ja tyylikkäämpikin hotelli.

Khao Sokin viidakkopoluilla

Khao Sokissa voi hyvin vaeltaa omin avuin viidakkopoluilla, sillä ne ovat hyvin merkittyjä. Pääreittejä on kaksi, joista toinen haarautuu useiksi sivupoluiksi eri vesiputouksille. Helpointa on lähteä patikoimaan aamulla, pitää lounastaukoa jollakin polunvarren vesiputouksilla ja palata illaksi majataloon kansallispuiston rajojen ulkopuolelle.

Joka päivä, kun kulkee sisään kansallispuiston portista, pitää maksaa noin 10 euron kansallispuistomaksu.

Viidakkoon on mahdollista järjestää myös eri pituisia retkiä, joissa yövytään teltoissa tai riippumatoissa. Tarjolla on myös usean päivän selviytymiskursseja sekä jopa kymmenen päivän viidakkovaelluksia, joilla etsitään tiikereitä sademetsän syvyyksistä.

Retket Cheow Lan -tekojärvelle

Cheow Lan -tekojärvelle on 65 kilometrin matka Khao Sokista ja järvelle pääsee kätevimmin osallistumalla majatalojen järjestämille kahden päivän retkille.

Paras aika matkustaa Khao Sokiin

Sademetsiä ei turhaan kutsuta sademetsiksi, sillä niissä sataa usein päivittäin. Sadekuurot ovat rankkoja, joten arvotavaroita varten kannattaa varata mukaan vedenkestävä kassi.

Kuivinta aikaa kestää joulukuusta huhtikuulle; toukokuusta marraskuulle on hyvin märkää.

Niin kuin kaikkiin Thaimaan kansallispuistoihin, Khao Sokiin kannattaa saapua arkipäivinä, jolloin siellä on vähiten äänekkäitä thaimaalaisia koululaisryhmiä.

Matkalukemista

Erinomaisen oppaan ja lukupaketin Khao Sokista tarjoaa Thom Henleyn Waterfalls and Gibbon Calls, jota on saatavilla alueen kaupoista.

Lue lisää:

Khao Sokin sademetsä – Thaimaan upein kansallispuisto

Thaimaa-opas

 

KOMMENTOI

Kirjoita kommentti!
Kirjoita nimesi