Algerian viisumi

algeria viisumi
Tervetuloa Algeriaan! Kuva: Daniel Federley

Suomalainen tarvitsee Algeriaan matkustaessaan viisumin, eikä nyt puhuta mistään netissä täytettävistä e-viisumeista tai maahan tullessa lentokentältä ostettavista tarroista. Algerian viisumi on old school, ja sen saadaksesi joudut lähettämään passisi Helsingin suurlähetystöön tai käymään paikan päällä.

Ei se silti kovin monimutkaista ole, näin se sujuu (tilanne lokakuu 2022):

  1. Ryhdy toimeen mahdollisimman aikaisin. Algerian suurlähetystössä kerrotaan viisumin saamisen kestävän viidestä viiteentoista päivää, mutta parasta on olla liikkeellä jo sitä aiemmin. Soita Algerian suurlähetystöön (puh. 09 270 920 80) ja tarkista, että nämä ohjeet ovat edelleen ajankohtaiset.
  2. Varmistu siitä, että passi on voimassa vähintään kuusi kuukautta matkan päättymispäivästä
  3. Varaa lennot
  4. Varaa hotelli koko Algeriassa oleskelun ajaksi (tarvittaessahan voit peruuttaa varauksen viisumin saamisen jälkeen)
  5. Maksa viisumimaksu 100 euroa ja tilille IBAN: FI 8118 20 3000 04 38 10; BIC/SWIFT NDEAFIHH. Merkitse viestiksi koko nimesi ja teksti ”visa fee 100 €”.
  6. Lataa täältä https://www.algerianembassy.fi/wp-content/uploads/2018/04/VISA_APPLICATION.pdf viisumihakemus, täytä huolellisesti koneella suuraakkosin ja tulosta se kaksin kappalein.
  7. Liitä hakemuksiin kaksi valokuvaa, siis yksi kumpaankin lomakkeeseen. Kuvien tulee olla keskenään samanlaisia, joko värillisiä tai mustavalkoisia ja valkoisella taustalla. Ei tunnu haittaavan, vaikkei kuva olisi ihan tuore.
  8. Liitä hakemukseen myös tuloste lentolipusta ja hotellivarauksesta, skanni matkavakuutuksesta (matkavakuutuskortista tms) sekä kuitti viisumimaksusta (kuitti voi olla itse tulostettu verkkopankista ja suomenkielinenkin käy)
  9. Vie passisi sekä hakemukset valokuvineen ja kaikkine liitteineen Algerian suurlähetystöön, Pohjoinen Makasiinikatu 6 A 6. Hakemuksia otetaan vastaan ma–to 9.30–13.
  10. Soita 14 päivän päästä ja kysy, onko viisumi myönnetty. Puhelin on 09 270 920 80. Myönnetyn viisumin voi hakea ma–pe 9.30-13 & 14–16.

 

Varaa hotelli tai huoneisto yhteistyökumppanimme kautta. Voit varata myös nähtävyyksien pääsyliput ja opastetut kierrokset. Me saamme pienen provision, mutta sinä et maksa penniäkään ylimääräistä. Kiitos, että tuet Kerran elämässä -sivuston toimintaa!

KOMMENTOI

Kirjoita kommentti!
Kirjoita nimesi