Onko Algeriaan turvallista matkustaa?

Tassili n’Ajjer
Tassili n’Ajjerin aavikko on Saharaa kauneimmillaan. Monet Algerian aavikkoalueista on suljettu matkailulta, mutta Tassili n’Ajjeriin on mahdollista matkustaa – kunhan seikkailumieltä riittää.

Algerian Välimeren rannalla sijaitsevat rannikkokaupungit Alger ja Oran ovat valoisaan aikaan aivan turvallisia. Kun ei ole turisteja, ei juuri ole taskuvarkaita eikä mopoilevia laukkuvarkaitakaan.

Ulkomaalaisiin suhtaudutaan positiivisella tavalla välinpitämättömästi: kukaan ei yritä myydä mitään, kukaan ei yritä houkutella minnekään, suositella mitään tai muutenkaan häiritä.

Algerialaiset eivät ole vielä sisäistäneet sitäkään, että valkoista turistia kuuluu huijata ja jekuttaa.

Kerjäläisiä, lähinnä Saharan eteläpuolelta tulleita, on vähän ja heihin suhtaudutaan negatiivisesti, jopa vihamielisesti. Siispä turisti voi rauhassa kuljeskella ja ihmetellä.

Poliisistakaan ei ole haittaa; konstaapelit eivät pyydä lahjuksia eivätkä tarkistele satunnaisesti henkilöpapereita ulkomaalaisilta.

Turvallisuus Algerian kaupungeissa

Algerin Casbahia luonnehditaan toisinaan vaaralliseksi, ja matkaoppaat suosittelevat, ettei sinne pitäisi mennä ilman paikallista opasta. Jos on oma opas mukana, näkee taatusti enemmän, mutta ei opas päiväsaikaan turvallisuusmielessä mitenkään välttämätön ole.

Pimeän aikaan tilanne on eri. Casbahiin ei silloin ole asiaa muilla kuin asukkailla, ja Algerissa kannattaa muutenkin pysytellä vilkkailla kaduilla, missä on paljon muitakin jalankulkijoita.

Oran hiljenee illan tullen varhain, ja ratikkakin lopettaa liikenteen illalla jo kymmentä vaille kymmenen. Siellä turistinkaan ei kannata pimeällä kuljeskella.

Sahara on vaarallinen

Saharassa onkin sitten jo vaarallisempaa, eikä sinne ole asiaa omin päin. Autiomaassa uhkana ovat sekä militantti-islamistit että (ihmis)salakuljettajat, jotka eivät kaipaa toiminnalleen silminnäkijöitä.

Algerian laki edellyttää, että Saharaan matkaavilla ulkomaalaisilla on mukanaan virallisen toimiluvan saanut opas, ja usein mukaan tarvitaan poliisisaattuekin.

Algerian aavikkoalueista kauneimpia on Unescon maailmanperintökohde Tassili n’Ajjer, jonne on mahdollista matkustaa, kunhan hoitaa etukäteen järjestelyt paikallisten matkatoimistojen kautta.

Kannattaa huomioida, että kaupunkien ulkopuolella Algerian turvallisuustilanne saattaa muuttua nopeasti suuntaan tai toiseen.

 

Varaa hotelli tai huoneisto yhteistyökumppanimme kautta. Voit varata myös nähtävyyksien pääsyliput ja opastetut kierrokset. Me saamme pienen provision, mutta sinä et maksa penniäkään ylimääräistä. Kiitos, että tuet Kerran elämässä -sivuston toimintaa!

  • AVAINSANAT