Copacabana vai Ipanema – kumpi on Rion paras ranta?

Ipanema
Ipaneman tytöt. Kuva: Victoria Rachitzky Hoch, Flickr CC

Mikä on maailman kuuluisin kaupunkiranta? Copacabana. Entäpä toiseksi kuuluisin? Ipanema.

Niinpä. Rio de Janeiro on maailman kuuluisin biitsikaupunki. Kuin muissa maailman parhaissa rantakaupungeissa voi käydä myös biitsillä, Rio de Janeirossa on aivan pakko käydä.

Vaan mikä sitten on Copacabanan ja Ipaneman suurin ero? Pääasiassa nimi. Rannat sijaitsevat toistensa vieressä, vierekkäisillä lahdilla, ja niiden välillä on helppo liikkua. Copacabanan eteläpäästä on 500 metrin kävely Ipaneman itäpäähän.

Molemmilta avautuvat kauniit rantamaisemat – tosin Ipanemalta aavistuksen hienommat.

Jos joku ero pitäisi tehdä, niin Copacabana on vilkkaampi, ja Ipanemalta löytyy puolestaan tyylikkäämpiä ravintoloita.

Molemmat ranta-alueet ovat myös hyviä paikkoja asua, sillä iso osa Rio de Janeiron matkasta kun kuluu helposti kaupungin legendaarisesta rantaelämästä nauttiessa. Hotelleja ja majataloja riittää ja turvallisuustilanne on pääosin hyvä – rannalle suunnatessa kannattaa tosin jättää arvotavarat hotellin tallelokeroon.

Copacabana – maailman kuuluisin kaupunkiranta

Copacabana
Copacabanalta ei etsitä autiorannan tunnelmaa.

Neljä kilometriä pitkä Copacabana tunnetaan vilkkaasta rantaelämästään. Kaukaisuudessa häämöttää sokeritoppavuori. Rannan molemmissa päissä on vanhat linnoitukset.

Rannan pohjoispäätä kutsutaan nimellä Praida do Leme, ja se on tunnelmaltaan hieman varsinaista Copacabanaa rauhallisempi.

Copacabanan rannalla on Rio de Janeiron kuuluisin hotelli, vuonna 1923 valmistunut ja siitä asti julkkisten suosiossa kylpenyt Belmond Copacabana Palace.

Ipanema – Copacabanaakin kauniimpi

Rio de Janeiro Ipanema
Ipaneman rana on sykähdyttävä näky auringonlaskun aikaan.

Ipaneman rantaa kaunistaa näkymä kaksihuippuiselle Dois Irmãos (Kaksi veljestä) -vuorelle. Varsinaiseen maailmanmaineeseen Ipaneman nosti kuitenkin muuan 17-vuotias neito, joka käveli pitkin Ipaneman rantakatua 1960-luvun alussa.

Neidon kauneus inspiroi muusikko Tom Jobimia säveltämään kaikkien aikojen bossanovahitin Garota de Ipanema, joka tunnetaan Suomessa Laila Kinnusen versiona Ipaneman tyttö. Tom Jobimille on pystytetty rannalle patsas, jossa hän kantaa rennosti kitaraa olallaan.

Ipaneman kauneinta osaa on rannan itäpääty, Praia do Arpoador, josta heti pienen niemen takana onkin jo Copacabana. Rannan länsipäätyä kutsutaan puolestaan nimellä Praia de Leblon, ja sen edustalla oleva Leblonin kaupunginosa on Rion kalleimpia asuinalueita – hyvä paikka matkailijankin nauttia hyvistä ravintoloista ja tyylikkäistä baareista.

Kaksi kilometriä pitkä Ipanema on jaettu Posto-osioihin. Posto 9 tunnetaan julkkisrantana ja Posto 8 on gayden suosiossa.

Lue lisää: Rio de Janeiro

 

Varaa hotelli tai huoneisto yhteistyökumppanimme kautta. Voit varata myös nähtävyyksien pääsyliput ja opastetut kierrokset. Me saamme pienen provision, mutta sinä et maksa penniäkään ylimääräistä. Kiitos, että tuet Kerran elämässä -sivuston toimintaa!