Maracanã – Rion legendaarinen jalkapallopyhättö

Maracanã Rio de Janeiro
Maracanã on brasialaisen jalkapallon pyhää nurmea.

Rio de Janeirossa sijaitseva Maracanã on maailman legendaarisimpia jalkapallostadioneita. Se on myös yksi suurimmista: stadion rakennettiin vuoden 1950 jalkapallon MM-kisoja varten, ja turnauksen ratkaisuotteluun Brasilia-Uruguay stadionille ahtautui yli 200 000 fania. Brasilia hävisi.

Sitä suurempaa jalkapalloyleisöä ei ole maailmassa sen koomin nähty. Eikä todennäköisesti nähdäkään kansainvälisen jalkapalloliiton nykyisten turvamääräysten takia.

Maracanãakin on sittemmin modernisoitu, ja nykyisin sille mahtuu noin 75 000 katsojaa. Vaikuttava määrä sekin.

Vuoden 1950 jalkapallon MM-kisojen lisäksi Maracanãlla on pelattu myös vuoden 2014 jalkapallon MM-kilpailujen finaali sekä vietetty vuonna 2016 Rion olympialaisten päätösjuhlaa.

Jos vain mahdollista, Maracanãlla kannattaa käydä katsomassa brasilialaista jalkapalloa parhaimmillaan. Stadionilla pelaavat Rion omat joukkueet kuten koko Brasilian suosituin joukkue Flamengo. Joukkueella väitetään olevan jopa yli 30 miljoonaa fania ympäri maailman.

Otteluiden tunnelma on huikea, tosin välillä myös uhkaava, sillä joukkueiden kannattajat ovat todella fanaattisia. Ei välttämättä parasta viihdettä lapsiperheille.

Oma seikkailunsa on päästä Maracanãlta ottelun jälkeisessä väentungoksessa keskustaan. Vaihtoehtoina on mennä johonkin lähibaariin tai lähteä ottelusta hieman ennen loppuvihellystä, jolloin stadionin edustalta saa vielä helposti taksin eikä metrossakaan ole vielä tungosta.

Stadion on avoinna vierailijoille myös otteluiden ulkopuolella vierailukierroksilla.

Booking.com

 

Varaa hotelli tai huoneisto yhteistyökumppanimme kautta. Voit varata myös nähtävyyksien pääsyliput ja opastetut kierrokset. Me saamme pienen provision, mutta sinä et maksa penniäkään ylimääräistä. Kiitos, että tuet Kerran elämässä -sivuston toimintaa!