10 syytä matkustaa Espanjan Aurinkorannikolle

Malaguetan uimaranta Malagassa. Kuva: Mffoto / Shutterstock

On aika unohtaa mielikuvat Aurinkorannikosta pelkkänä rantalomakohteena: Costa del Solin keskus Malaga on jo itsessään yksi Espanjan mukavimmista kaupungeista.

Hyvin lentoyhteyksiensä ansiosta Malaga ja Aurinkorannikko toimivat porttina hiekkarantojen lisäksi myös Andalusian kulttuuri- ja luonnonihmeille. Aurinkorannikolta voi tehdä päiväretkiä niin Sevillaan, Cordobaan kuin Granadaankin.

Vain reilun tunnin matkan päässä Malagasta odottaa esimerkiksi Espanjan viime aikojen hehkutetuin nähtävyys, henkeäsalpaava, rotkojen reunaa kulkeva Caminito del Rey -vaelluspolku.

Torremolinos, Aurinkorannikko. Kuva: Nito / Shutterstock

Ja tietenkin Aurinkorannikolta saa myös sitä, mitä moni lomaltaan eniten odottaa: aurinkoa. Costa del Sol ei ole saanut nimeään hatusta vetämällä, sillä alueella on laskettu olevan keskimäärin 320 aurinkoista päivää vuodessa.

Espanjan Aurinkorannikon suosittuja rantakohteita kuten Marbellaa, Fuengirolaa, Torremolinosia ja Benalmadenaa reunustavat loputtoman pitkät hiekkarannat.

Eli kun Suomen synkkyys, pimeys tai sateet alkavat ahdistaa, on Aurinkorannikko helppo pakopaikka edullisen lentomatkan päässä kotoa.

Costa del Soliin on monta syytä matkustaa, ja ensimmäinen niistä on Malaga.

Costa del Solin kohteiden ja nähtävyyksien sijainnit näyttää Aurinkorannikon kartta.

1. Malaga on Aurinkorannikon tunnelmallinen keskus

Malagan härkätaisteluareena. Kuva: S-F / Shutterstock

Costa del Solin ”pääkaupunki” Malaga on yksi Espanjan-matkailun väärinymmärretyistä helmistä. Moni erehtyy etukäteen pitämään Malagaa vain pakollisena lentokenttäpysähdyksenä matkalla hiekkarannoille, mutta Malaga on itsessään mainio kaupunki, täynnä aitoa Andalusian tunnelmaa.

Pompidou-keskus Malagassa. Kuva: Pabkov / Shutterstock

Pablo Picasson synnyinkaupungissa Malagassa on kaunis vanhakaupunki, viehättävä rantabulevardi sekä useita maailmanluokan taidemuseoita. Ja Malagasta on tietenkin hyvät kulkuyhteydet eri puolille Aurinkorannikkoa ja Andalusiaa.

Lue lisää Malagasta tai katso tarjoukset Malagan hotelleihin.

2. Marbella – maista jetset-elämää Aurinkorannikon luksuskohteessa

Marbella, Aurinkorannikko. Kuva: Jan Miko / Shutterstock

Marbella on ollut vuosikymmenien ajan kansainvälisen jetsetin suosikkikohteita. Marbellassa ovat paitsi vierailleet myös asuneet niin Sean Connery, Antonio Banderas kuin George Clooneykin.

Marbellan jetset-matkailijoihin kuuluneet jo pitkään myös upporikkaat arabisheikit. Itse asiassa muuan Osama bin Laden kävi hänkin useasti Marbellan-lomalla perheensä kanssa 1970- ja 1980-luvuilla.

Suomalaisille Marbellan luksuselämää on tehnyt tutuksi muutaman vuoden takainen Miljonääriäidit-tosi-tv-sarja. Harvempi ehkä muistaa, että Marbellassa kuvattiin myös elokuva Uuno Epsanjassa.

Parhaiten Marbellan luksustunnelmiin pääsee vierailemalla Puerto Banus -satamassa, jossa pääsee ihailemaan niin urheiluautoja kuin luksusjahtejakin.

Marbellassa on myös viehättävä vanhakaupunki, joka on säilyttänyt hyvin 1500-luvun asunsa.

Entä missä Marbellassa kannattaa asua? Marbellan legendaarisin hotelli on vanhan ajan charmia hehkuva Marbella Club Hotel, jossa ovat asuneet muun muassa Audrey Hepburn ja Cary Grant.

Historiallisessa rakennuksessa sijaitseva Hotel Claude on eräs Marbellan tunnelmallisimmista hotelleista.

Hotel Lima on edullinen valinta aivan uimarannan tuntumassa.

Katso tarjoukset muihin Marbellan hotelleihin.

3. Caminito del Rey – maailman hurjin vaelluspolku

’El Caminito del Rey on huima reitti. Kuva: Alvaro Trabazo Rivas / Shutterstock

Caminito del Rey on kapea vaelluspolku, joka kulkee pitkin hurjan rotkon reunaa. Polku ehti olla 15 vuotta suljettuna, kun turhan moni turisti oli syöksynyt sen varrella kuolemaansa. Lopulta polku avattiin vuonna 2015 uudelleen neljä vuotta kestäneiden kunnostustöiden jälkeen.

Nykyisin polun huimaavista elämyksistä pääsee nauttimaan turvallisesti.

Caminito del Rey sijaitsee pienen El Chorron kylän lähellä noin tunnin ajomatkan päässä Malagasta.

Caminito del Reyn retki on helppo varata etukäteen netistä.

4. Runollinen Ronda

Ronda, Andalusia. Kuva: ESB Professional / Shutterstock

Andalusian vuorilla sijaitseva Ronda on hämmästyttävä kaupunki. Noin 35 000 asukkaan pikkukaupungin jakaa kahtia 120 metriä syvä El Tajo -rotko, jonka ylittää kolmea huikea siltaa. Silloista komein on 1700-luvulla rakennettu Puente Nuevo.

Rondan rotkolla on ollut synkätkin hetkensä: Espanjan sisällissodan aikana fasisteiksi syytettyjä kyläläisiä tyrkättiin alas rotkon reunalta. Tapahtuma on saanut fiktiivisen muotonsa Hemingwayn romaanin Kenelle kellot soivat luvun 10 kohtauksessa.

Ronda, Andalusia. Kuva: Sean Pavone / Shutterstock

Hemingway viettikin paljon aikaa Rondassa, etenkin sen tunnelmallisessa vanhassakaupungissa ja kuuluisalla härkätaisteluareenalla, Espanjan vanhimmalla.

Rondan härkätaisteluareena. Kuva: Jana Ranincova / Shutterstock

Rondan rotkon dramatiikka vetosi myös runoilija Rainer Maria Rilkeen: Rilke vietti 1900-luvun alussa paljon aikaa Rondassa ja asui aina samassa huoneessa Catalonia Reina Victoria -hotellissa. Hotelli on säilyttänyt Rilken huoneen minimuseona runoilijan aikaisessa asussaan.

Hermanos Macías on pieni ja edullinen hotelli, jonka hinta-laatusuhde on erinomainen. Sijaitsee kävelykadulla suositun ravintola-baarin yläkerrassa.

Katso tarjoukset Rondan hotelleihin.

5. Costa del Sol lasten kanssa eli Aurinkorannikon parhaat perhekohteet

Bioparc, Fuengirola, Aurinkorannikko. Kuva: Pabkov / Shutterstock

Lapsilla riittää tekemistä Aurinkorannikolla. Hotellien uima-altaiden ja pitkien hiekkarantojen lisäksi perheille on Costa del Solilla luvassa muutakin puuhaa.

Fuengirolassa on laadukas eläintarha Bioparc Fuengirola ja suosittu carting-rata. Benalmádenassa sijaitsevat sekä Sea Life -meriakvaario että Aurinkorannikon suurin huvipuisto Tivoli World.

Fuengirola. Aurinkorannikko. Kuva: Dragomir Nikolov / Shutterstock

Torremolinoksesta löytyvät puolestaan niin 300 krokotiilin tarha kuin Aqualand-vesipuistokin (onneksi eri tiloista).

Ja jos sydän jää Aurinkorannikolle, ei huolta, sillä Fuengirolasta löytyy suomalainen koulu, Escuela Finlandesa, jossa lapset voivat opiskella ylioppilaaksi asti.

Katso tarjoukset Fuengirolan, Benalmádenan ja Torremolinoksen hotelleihin.

6. Kaunis Nerja ja flamencoa tippukiviluolassa

Nerjan tippukiviluola, Andalusia. Kuva: Catalin Eremia / Shutterstock

Aurinkorannikon tunnetuimmat kohteet kuten Fuengirola, Torremolinos ja Marbella sijaitsevat Malagasta länteen, mutta rantakohteita on myös Malagasta itään.

Ja itse asiassa kauneimmat rannat löytyvät juuri idästä. Nerjan viehättävän pikkukaupungin edustalla on useita pieniä hiekkarantalahtia, joiden edustalla meri on kutsuvan kirkasta.

Upeita merimaisemia voi ihailla myös ylhäältä, Nerjan näköalapaikalta nimeltä Balcon de Europa.

Nerjan nähtävyyksistä kuuluisin on komea tippukiviluola Cuevas de Nerja. Kesäisin tippukiviluolassa pidetään kansainvälinen tanssi- ja musiikkifestivaali, jolloin luolastossa pääsee nauttimaan esimerkiksi klassisesta musiikista ja flamencosta. Ikimuistoista!

Muina aikoina kannattaa harkita käymistä Nerjan tippukiviluolien sijaan Rincon de la Victoriassa, joka tippukiviluolat ovat paljon Nerjaa tuntemattomampia. Rincon de la Victoriassa saakin paljon intiimimmän luolakokemuksen edullisemmin.

Katso tarjoukset Nerjan hotelleihin.

7. Costa del Golf – Aurinkorannikon parhaat golfkentät

Costa del Solilla sijaitsee niin monia erinomaisia golfkenttiä, että Aurinkorannikkoa kutsutaan myös nimellä Costa del Golf. Monet Aurinkorannikon golfkentistä luetaan maailman parhaiden joukkoon.

Golfkenttien välinen kilpailu pitää Aurinkorannikolla greenfee-hinnat matalina. Golfin pelaaja tuskin voikaan löytää parempaa matkakohdetta.

Alueen kolme kuuluisinta kenttää ovat San Roque Club, Real Club de Golf Sotogrande ja haastavuudessaan legendaarinen Club de Golf Valderrama.

Onneksi golfin pelaajille on tarjolla paljon helpompiakin kenttiä.

Huippuluokan golfresortteja ovat esimerkiksi Marbellan Los Monteros sekä Malagan ja Torremolinoksen välissä sijaitseva Parador de Malaga Golf.

8. Retket Aurinkorannikolta Andalusian ihmeille

Alhambran palatsi, Granada. Kuva: S.Borisov / Shutterstock

Andalusia kuuluu Espanjan kiehtovimpiin matkailualueisiin. Esimerkiksi Granadaan on Malagasta vain puolentoista tunnin ajomatka. Granadassa odottaa yksi maailman ihmeistä, huikea Alhambra-palatsi.

Eikä Sevillaan tai Cordobaankaan ole Malagasta kuin parin tunnin ajomatkat.

Malaga onkin Suomesta saapuvien suorien lentojensa ansiosta loistava paikka pitää tukikohtaa, vuokrata auto ja tehdä päivä- tai yhden yön retkiä Andalusian ihmeille.

Aurinkorannikolta pääsee myös Marokkoon laivalla. Laivoja Marokon Tangeriin lähtee Tarifasta, Espanjan eteläisimmästä kaupungista.

9. Gibraltar – apinallista menoa Euroopan reunalla

Gibraltar, Espanja. Kuva: Benny Marty / Shutterstock

Gibraltar on Euroopan eteläisin reuna: täällä tuntuu että voisi melkein koskettaa 14 kilometrin päässä olevaa Afrikkaa.

Gibraltar on kuuluisa mahtavasta, 426 metriä korkeasta pystysuorasta jyrkänteestään ja apinoista, jotka asuvat jyrkänteellä. Jyrkänteen laelle pääsee niin autolla kuin kaapeliradalla. Ylhäällä odottavat Gibraltarin apinoiden lisäksi upeat näkymät.

Gibraltar kuuluu Isolle-Britannialle, mikä näkyy katukylttien lisäksi muun muassa siinä, että Gibraltarin ravintoloissa espanjalainen aamiainen vaihtuu englantilaiseksi.

Gibraltarin historiasta kiinnostuneiden kannattaa tutustua myös Suuren piirityksen tunneleihin (Great Siege tunnels). Kun Espanja yritti saada Gibraltarin haltuunsa 1800-luvun lopulla, kaivoivat englantilaiset tunnelit puolustuskäyttöönsä.

Gibraltarille järjestetään retkiä Aurinkorannikon lomakohteista. Esimerkiksi Fuengirolasta matka kestää puolitoista tuntia.

Gibraltarin retket ja pääsyliput voi varata etukäteen netistä.

10. Loma Aurinkorannikolla on edullinen matka aurinkoon

Aurinkorannikon hyviin puoliin kuuluu tietenkin myös se, että Costa del Soliin voi löytää todella edullisen matkan. Tarjolla on niin edullisia matkapaketteja kuin äkkilähtöjäkin.

Katso lentotarjoukset Malagaan.

Booking.com

 

Varaa hotelli tai huoneisto yhteistyökumppanimme kautta. Voit varata myös nähtävyyksien pääsyliput ja opastetut kierrokset. Me saamme pienen provision, mutta sinä et maksa penniäkään ylimääräistä. Kiitos, että tuet Kerran elämässä -sivuston toimintaa!

2 KOMMENTIT

  1. On todella hyvin tehty ”esitelma” rannikosta ja vahan sisemmastakin Andaluciasta. Vertaansa vailla, kutsuu hienosti tulemaan Malagaan ja sitten jatketaan matkaa, ties minne vain mieli tekee. Muy bien.

KOMMENTOI

Kirjoita kommentti!
Kirjoita nimesi