Granada-matkaopas

Granadan kaupunki Andalusiassa. Kuva: Nina Mikryukova / Shutterstock

Granada on Andalusian ihanimpia matkakohteita, täynnä upeita nähtävyyksiä ja menneen maailman tunnelmaa. Kaupungin kuuluisin nähtävyys on maailman hienoimpiin palatseihin kuuluva Alhambra.

Myös Granadan iltaelämä on yllättävänkin vilkasta ja monipuolista – moni pitää sitä itse asiassa Andalusian parhaana.

Kaiken kukkuraksi kaupunkiin on helppo matkustaa vaikka vain yön tai kahden pikavisiitille Malagasta, jonne on Suomestakin suoria lentoja.

Granadan nähtävyydet

Alhambran palatsi, Granada. Kuva: S.Borisov / Shutterstock

Alhambra on upea nähtävyys – ja erittäin suosittu. Kesäisin Alhambran-vierailulla kannattaa varautua pitkiin jonoihin. Jonottamisen voi välttää varaamalla pääsylipun etukäteen.

Alhambran näkemiseen kannattaa varata vähintään kolme tuntia, sillä alue on laaja. Kannattaa huomioida, että jokaiseen pääsylippuun on merkitty kellonaika, jolloin sillä pääsee sisälle Alhambran kohokohtaan Palacio de Nazaresiin. Järjestelmä on tehty ruuhkien välttämiseksi.

Pääportilta voi vuokrata kuulokkeita, joiden avulla voi seurata opastusta. Tämä on suositeltavaa, ellei mukana ole hyvää ja perusteellista opaskirjaa.

Lue lisää Alhambrasta.

Voit varata kätevästi netistä Alhambran pääsyliput ja Granadan kaupunkikierrokset.

Albaicín on puolestaan parhaiten säilynyt vanha arabikaupunginosa koko Euroopassa. Albaicínin näköalatasanteelta Mirador de San Nicolasilta avautuvat komeat näkymät Alhambraan.

Alakaupungin puolella käymisen arvoisia paikkoja ovat niin Granadan katedraali kuin runoilija Federico García Lorcan kotimuseokin (opastus pakollinen ja vain espanjaksi).

Granadan ravintolat ja baarit

Granadan kaupunki ja Alhambran linnoitus. Kuva: Sorin Colac / Shutterstock

Granadan ravintolatarjonta on monipuolinen. Huokeimmasta päästä ovat päivän menut, jotka sisältävät tavallisesti kolme ruokalajia ja juoman.

Granada on niitä harvoja espanjalaiskaupunkeja, jossa baarit yhä tarjoavat ilmaisia tapas-annoksia juoman yhteydessä. Jos baarissa viivähtää vaikkapa kolmen viinilasillisen verran, saa samalla vatsansa täyteen ja koko lysti maksaa kymmenisen euroa.

Kannattaa aina kysyä, onko tarjolla tapaksia. Tarjoilijat eivät välttämättä tarjoa niitä automaattisesti ulkomaalaiselle.

Granadassa on vilkas yöelämä. Suositeltava baarikatu on esimerkiksi Gran Vian suuntainen Calle Elvira. Suosituimmat diskot sijaitsevat kauempana keskustasta, useat niistä Sacremonten kaupunginosassa Albaicínin kupeessa. Diskoihin ei kannata mennä ennen aamukahta.

Liikkuminen Granadassa

Granada on kätevän kokoinen kaupunki: melkein joka paikkaan jaksaa kävellä. Jos jalkoja painaa, Alhambralle ja Albaicíniin voi nousta minibussin kyydissä.

Granadan kapeilla kujilla käyskennellessä kannattaa varoa minibusseja, joiden kuskit ovat tunnettuja raskaasta kaasujalastaan.

Granadan taksit ovat kohtalaisen edullisia.

Granadan majoitus

Halpaa majoitusta etsivien kannattaa suunnata Plaza Nuevalta Alhambraan nousevalle Calle Gomerezille. Sen alkupäässä ja poikkikaduilla on lukuisia vaatimattomia mutta siistejä pensionaatteja, joista voi saada kahden hengen huoneen muutamalla kympillä.

Suositeltava majapaikka on esimerkiksi Hotel Macia Monasterio de los Basilios. Viihtyisä hotelli on rakennettu 1600-luvulta peräisin olevaan luostariin. Myös Hostal Arteaga on edullinen, viehättävä ja siisti. Jos yövyt kolme yötä, pääset alakerran pieneen kylpylään ilmaiseksi.

Granadan tunnelmallisimman majatalon tittelistä kilpailee kehuja kerännyt Hostal Rodri, jonka sijainti on vertansa vailla vain viiden minuutin kävelymatkan päässä katedraalista.

Katso tarjoukset Granadan hotelleihin.

Matka Granadaan

Granadaan ei ole suoria lentoja Suomesta – suositeltavinta on lentää Malagaan. Malagaan on kesäkaudella suoria lentoja Helsingin lisäksi muistakin Suomen kaupungeista.

Katso eri lentoyhtiöiden tarjoukset Malagaan.

Aurinkorannikolle löytyy usein erittäin edullisia pakettimatkoja.

Malagasta voi jatkaa bussilla Granadaan. Busseja kulkee kerran tunnissa. Matka kestää puolitoista tuntia ja maksaa kymmenisen euroa.

Granadan-visiitin voi yhdistää myös aurinkolomaan Costa del Solilla eli Espanjan Aurinkorannikolla. Esimerkiksi Fuengirolaan on Granadasta suora bussiyhteys.

 

Varaa hotelli tai huoneisto yhteistyökumppanimme kautta. Voit varata myös nähtävyyksien pääsyliput ja opastetut kierrokset. Me saamme pienen provision, mutta sinä et maksa penniäkään ylimääräistä. Kiitos, että tuet Kerran elämässä -sivuston toimintaa!

KOMMENTOI

Kirjoita kommentti!
Kirjoita nimesi